Vizualizează și oprește aplicațiile de pornire cu Managerul de activități din Windows 10

Cu Windows 10, Microsoft a îmbunătățit timpul de pornire al PC-urilor noastre. Însă, cu timpul, performanța se degradează, încetinindu-ți calculatorul. Pe măsură ce instalezi mai multe aplicații desktop, acestea se strecoară pe ; lista de mancare de pornire, crescând numărul de aplicații și de servicii orisicare rulează la inceput. În consecință, Windows 10 este forțat să încarce din ce în ce mai multe aplicații și procese în orizont, apoi când pornește, înainte să poți interacționa cu el. Fila Pornire din Managerul de activități te ajută să gestionezi lucrurile, lăsându-te să monitorizezi și să administrezi aplicațiile de pornire. Citește cest tutorial pentru a a banui cum a umbla și cum o poți a servi pentru a-ți îmbunătăți timpul de pornire pe calculatorul tău cu Windows 10:

Cum vizualizezi ; lista de mancare cu aplicațiile și programele de pornire, folosind Managerul de activități din Windows 10

Mai întâi, casca Managerul de activități. Recomandăm apăsarea simultană a tastelor “Ctrl + Shift + Esc”. Dacă ai sărit peste-auriu; pestele-spada Windows 8 și dacă nu ai mai accesat Managerul de activități până adineauri, asta se casca în ceea ce numim vizualizarea compactă, afișând o listă a tuturor aplicațiilor orisicare rulează în surpriza pe calculatorul tău cu Windows 10. Ai lipsa de versiunea completă a Managerului de activități pentru a accesa a toarce Pornire, așa că apasă pe “Mai multe detalii” din partea inferioară a vizualizării compacte.

(*10*)
Deschide versiunea completă a Managerului de activități

Când se casca versiunea completă a Managerului de activități, du-te la a toarce Pornire.

Fila Pornire din versiunea completă a Managerului de activități

Fila Pornire afișează o listă cu aplicațiile programate să pornească de orice dată când pornește calculatorul tău cu Windows 10, împreună cu informații folositoare, cum ar fi editorul lor, starea lor, impactul pe orisicare îl au deasupra timpului de pornire și altele.

Vezi mai mult:  Ce faci când funcția "drag and drop" nu mai merge în Windows?

NOTĂ: Dacă vrei să monitorizezi neschimbator aplicațiile și serviciile de pornire, poți individualiza

Managerul de activități să se deschidă în această filă.

Cum afli mai multe contra programele de pornire, din Managerul de activități din Windows 10

Fila Pornire a Managerului de activități este structurată în coloane, pe orisicare le poți a permuta dacă vrei să le reordonezi. În mod implicit, a toarce arată scaun coloane, afișând numele, editorul, starea și impactul la pornire, pentru orice aplicație listată. Aceste informații de bază ar a fi să fie de inavutit pentru a îți realiza o credinta generală contra cât de zdravan afectează orice aplicație timpul de pornire al Windows 10:

 • Nume – Afișează numele aplicației. E singura coloană orisicare nu pasamite fi ascunsă.
 • Editor – Afișează numele companiei orisicare a creat aplicația respectivă. Asta ajută la identificarea fiecărui orar.
 • Stare – Indică dacă un orar este Activat sau Dezactivat în timpul procesului de pornire. Aplicațiile dezactivate sunt blocate să pornească odată cu Windows 10.
 • Impact la pornire – Oferă o considerent generală contra impactul fiecărei aplicații deasupra timpului de pornire: Maxim (aplicații ce folosesc mai zdravan de o secundă din timpul procesorului și mai zdravan de 3 MO de input/output pe roata), Mediu (aplicații ce folosesc între 300 ms și o secundă din timpul procesorului și între 300 KO și 3 MO de input/output pe roata) sau Minim (aplicații ce folosesc mai puțin de 300 ms din timpul de procesor și mai puțin de 300 KO de input/output pe roata). Orice aplicație nouă adăugată în listă afișează inițial starea Nemăsurat, până când îți repornești calculatorul de destule ori ca Windows 10 să adune informațiile necesare pentru a o ingloba într-una dintre celelalte trei categorii.
Fila Pornire în Managerului de activități din Windows 10

Deși aceste informații de bază sunt utile, file Pornire a Managerului de activități este capabilă să ofere date adiționale. Pentru mai multe detalii, dă chicotire dreapta sau menține apăsat pe o antetul unei coloane pentru a casca o listă de coloane opționale. Apoi, selectează ce informații vrei să fie afișate.

Poți contine până la nouă coloane opționale afișate în a toarce <em>Pornire</em>

Acestea sunt coloanele adiționale pe orisicare le poți adăuga în a toarce Pornire din Managerul de activități din Windows 10:

 • Tip pornire – Arată dacă o aplicație programată să pornească odată cu Windows 10 folosește Regiștrii Windows sau folderul de pornire al Windows.
 • I/O roata la pornire – Afișează cât input și output de pe hard roata este indispensabil pentru a a trimite aplicația.
 • CPU la pornire – Afișează cât durata de procesor este indispensabil la pornirea aplicației odată cu Windows 10.
 • Se execută adineauri – Arată dacă aplicația se află în execuție curat adineauri.
 • Timp dezactivat – Afișează noroc și ora la orisicare ai dezactivat aplicația din ; lista de mancare de pornire.
 • Linie de comandă – Afișează sefie sau comenzile folosite pentru pornirea aplicației.
Vezi mai mult:  Cum vizualizezi conținutul unui fișier dump în Windows 10

Dacă apeși pe antetul unei coloane, poți selectiona ; lista de mancare din Pornire pe a se increde valorilor afișate în columna respectivă. Chiar dacă pasamite părea o considerent bună să activezi toate coloanele opționale, e preferabil să le selectezi poate pe cele orisicare afișează informații de orisicare ai lipsa, pentru a a se feri aglomerarea Managerului de activități.

Fila Pornire cu toate coloanele activate, în Managerul de activități

Un câmp poreclit “Ultima oră BIOS:” este afișat în colțul din dreapta sus al filei Pornire, urmat de o insusire de durata. Scopul acestui câmp este să-ți spună cât durata i-a luat calculatorului să încarce BIOS-ul sau, mai exact, timpul turmentat între apăsarea butonului de pornire al calculatorului și ecranul indicând că Windows se încarcă.

Ultima oră BIOS afișează cât îi ia calculatorului tău să încarce BIOS

Cum dezactivezi programe de la a a trimite odată cu Windows 10, din Managerul de activități

Dacă a banui că o aplicație pornește odată cu Windows 10 și tu nu o vrei sau nu consideri că merită resursele folosite, o poți dezactiva. Pentru a realiza acesta, dă chicotire dreapta sau apasă și ține apăsat pe ea și, în meniul contextual, selectiona Dezactivare.

Dezactivează orisice aplicație incomodă din a toarce Pornire

Alternativ, poți de intocmai selectiona aplicația, după orisicare apeși pe butonul Dezactivare din colțul din dreapta jos al filei Pornire din Managerul de activități.

Poți de intocmai dezactiva orisice aplicație activată din colțul din dreapta jos

Pentru a a stimula o aplicație dezactivată trecut, fie dai chicotire dreapta după orisicare alegi Activare, fie o selectezi și apeși pe butonul Activare din colțul din dreapta jos.

Poți a stimula orisice aplicații dezactivate din a toarce Pornire

PONT: Dacă îți place să-ți optimizezi calculatorul cu Windows 10, pentru a te a asiguripsi că răspunde la comenzi cât se pasamite de imediat fără a a risipi resurse, ai a merge fi materialist să citești și: Ce servicii Windows pot fi dezactivate în condiţii de siguranţă și când?

Vezi mai mult:  Recenzie TP-Link Archer C6 v2: Un router wireless AC1200 de calitate

Bonus: Informații adiționale utile pe orisicare le poți obține contra aplicațiile de pornire, din Managerul de activități

Când dai clic-dreapta sau menții apăsat pe orisice orar sau aplicație de pornire din a toarce Pornire a Managerului de activități, se casca un lista de mancare contextual, lăsându-te să obții curand date suplimentare.

Obține mai multe informații din meniul contextual al unei aplicații, în Managerul de activități

Există trei opțiuni pe orisicare poți apăsa ca să obții informații adiționale contra o aplicație sau contra un orar:

 • Deschidere locație fișier – Deschide File Explorer la folderul orisicare conține executabilul, inca selectionat, al programului respectiv.
 • Căutare online – Deschide navigatorul tău implicit și execută o căutare web cu numele fișierului executabil al aplicației pe Bing.
 • Proprietăți – Arată proprietățile oricărei aplicații de pornire, oferind informații adiționale contra executabilul orisicare o rulează, cum ar fi dimensiunea fișierului, locația și altele.
Proprietățile aplicației Screenpresso

PONT: Aceleași trei opțiuni sunt disponibile pentru aplicațiile și procesele în execuție listate în a toarce Procese, în partea de jos a meniurilor contextuale.

Câte secunde ai scurt din timpul de pornire?

Fila Pornire a Managerului de activități oferă o utilă icoana de sistem a aplicațiilor de pornire orisicare au permisiunea să ruleze pe calculatorul tău, lăsându-te să dezactivezi fără sfortare pe oricine dintre ele. Dacă ai o mulțime de aplicații de pornire, eliminarea câtorva dintre ele ar a fi reducă perioada cu indestul de zdravan. Câte secunde ai scurt tu din timpul de pornire al Windows 10? Comentează mai jos și hai să comparăm rezultatele.

Te uiți: Vizualizează și oprește aplicațiile de pornire cu Managerul de activități din Windows 10

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply