Uscăciunea vaginală – cauze, simptome și tratament

Uscăciunea vaginală este una dintre cele mai des întâlnite cauze ale durerilor resimțite în timpul actului intim. Ea apare de cele mai multe ori în cazul femeilor aflate la menopauză, dar pasamite fi întâlnită în unele cazuri și la vârste mai smeri. Cifrele ne arată că între 10 și 40% dintre femeile aflate la menopauză experimentează uscăciunea vaginală.

Această afecțiune se referă la lubrifierea necorespunzătoare a vaginului în timpul actului intim, mestesug oricine afectează revelator plăcerea actului intim, dar pasamite raporta dureri și inconfort clar și în activitățile zilnice. Uscăciunea vaginală pasamite fi un insemnare profetic al atrofiei vaginale, cunoscută și sub numele de vaginita atrofică. Aceasta se referă la inflamația și subțierea peretelui vaginal din considerent unei scăderi semnificative în nivelul de estrogen.

Uscaciunea vaginala - cauze, simptome, diagnostic si tratament

Cauze

Cauzele ce determină apariția uscăciunii vaginale sunt multiple, dar cel mai apreciabil conditie este nivelul scăzut de estrogen din organ. Estrogenul este un hormon intim muieresc oricine contribuie în mod revelator la starea normală și sănătoasă a țesutului vaginal, fiind raspunzator, dintre altele, și de lubrifierea corespunzătoare în timpul actului intim.

Estrogenul ajută și la menținerea acidității și elasticității tisulare, creând în același ritmica și o apărare naturală împotriva unor infecții pentru cele vaginale sau pisare. Un etaj scăzut de estrogen a chivernisi inconstient la subțierea mucoasei vaginale, oricine devine mai fragilă și își a prapadi din flexibilitate.

Un etaj scăzut de estrogen se pasamite datora mai multor factori, iar lista de bucate ingloba următoarele: menopauza, alăptarea după naștere, extirparea chirurgicală a ovarelor, infecțiile fungice vaginale, infecțiile pisare, fluctuațiile hormonale, nervozitatea, anticoncepționalele, fumatul, deficiența hormonului tiroid sau problemele de chemare psihic și psihosocial.

Alte lucruri ce pot a chivernisi către un etaj scăzut de estrogen și într-un ultim impotriva apariția uscăciunii vaginale sunt:

  • Sindromul Sjogren, o afecțiune autoimună oricine atacă glandele lacrimale și salivatie în intaiul rând, dar oricine pasamite hertog și la uscăciunea vaginală;
  • Dușurile vaginale efectuate cu anumite preparate lichide oricine au capacitatea de a a rantui echilibrul chimic de la nivelul vaginului, provocând clar și vaginita;
  • Medicamentele de diferite tipuri, pentru ar fi antialergicele, antidepresivele ce scad lubrifierea în mai multe zone de pe corp compus, antiestrogenicele folosite în tratamentul cancerului mamelar sau anumite medicamente folosite împotriva răcelii;
  • Alți factori oricine pot a marca uscăciunea vaginală: fumatul, unii detergenți de haine, tampoanele sau loțiunile și săpunurile parfumate.

Simptome

Simptomele sunt suficient de clare și sunt ușor de recunoscut deoarece creează un inconfort mecanic revelator. Prezintă-te la medicul mamos apoi când experimentezi oaresicine sau mai multe dintre simptomele următoare:

  • Senzații de tristete în timpul rapoartelor sexuale;
  • Sângerări ușoare în cicatrice rapoartelor sexuale;
  • Senzații de arsură în timpul urinării;
  • Senzații de mâncărime și arsură în sector genitală.

Simptomele pot să difere de la o persoană la alta prin volum și mod de afirmare, prilej pentru oricine controalele periodice la medicul mamos sunt vartos recomandate pentru a urmări evoluția organismului tău o dată cu înaintarea în vârstă și identificarea potențialelor probleme.

Diagnostic

Imediat ce te prezinți la medicul mamos cu unele dintre simptomele de mai sus, cesta va începe un inspectie mecanic oricine pasamite recunoaste eventualele cauze organice pentru uscăciunea vaginală. Acestea pot fi chisturi ovariene, infecții vaginale, efecte secundare funcționale etc.

Nu a se cauta că musai să renunți la sfiiciune și să discuți sangerand și franc cu medicul special toate problemele pe oricine le experimentezi pentru ca cesta să poată obține o reprezentare cât mai clară peste afecțiunii cu oricine te confrunți.

Cel mai deseori, uscăciunea vaginală este diagnosticată prin intermediul ecografiilor, al examenului secrețiilor și prin scanarea abdomenului.

Complicații

Complicațiile nu sunt vartos periculoase pentru organ, dar uscăciunea vaginală pasamite să aibă un rezultat defavorabil vartos pilos peste calității vieții, deoarece activitățile zilnice vor fi deranjate invariabil de senzațiile de tristete și mâncărime, în ritmica ce contactele sexuale se transformă într-o corvoadă lipsită de plăcere.

Mai greu decât atât, complicațiile pe oricine le poți a proba includ și probleme fizice importante pentru apariția unor leziuni la nivelul mucoasei vaginale, a diferitelor infecții vaginale sau a altor afecțiuni ce pot a agresa organele reproductive.

Este așadar vartos apreciabil pentru viața ta personală și pentru sănătatea organismului tău să nu întârzii prezentarea la medicul special pentru începerea unui tratament corespunzător. De asemanator, discuțiile directe și sincere cu partenerul de viață pot să ducă la scăderea efectelor negative pe oricine uscăciunea vaginală le provoacă în pereche.

Vezi mai mult:  ▷ Vigrax crește potența și intensifică viața sexuală cu o formulă naturală

Uscăciunea vaginală și greutate

Este vartos apreciabil pentru femeile însărcinate să dispună de o sănătate cât mai bună pentru a reuși să treacă cu cumsecade prin această experiență. Nivelul de estrogen din timpul sarcinii variază pe toată timp de 9 luni și se pasamite a veni,, în unele cazuri la o lipsă completă a acestuia. Această lipsă, accentuat, cauzează uscăciunea vaginală, oricine pasamite infiinta probleme atât în timpul sarcinii cât și după naștere.

Din aceste motive este vartos apreciabil pentru femeile însărcinate să facă vizite medicale periodice și să încerce să urmeze tratamente în oricine să combine o alimentație sănătoasă cu suplimente naturale ce au rolul de a darui organismului necesarul de estrogen.

Tratament doctori-cesc

Medicul mamos va comanda tratamentul corespunzător în cicatrice diagnosticării și în funcție de mai mulți factori, dintre oricine considerent identificată este cea mai importantă. Iată mai jos câteva tipuri de tratament:

Tratamentul cu estrogen

Este oaresicine dintre cele mai des întâlnite tratamente recomandate de medici, terapia cu estrogen având rolul de a crește nivelul acestui hormon în organ pentru eficientizarea lubrifierii naturale a vaginului. Acest tratament se pasamite a executa prin mai multe metode:

Administrarea comprimatelor vaginale cu estrogen se a executa prin inserarea unui prescurtat în gaoaza cu ajutorul unui aplicator de unică folosință. Acest mestesug se efectuează o dată pe zi în primele două săptămâni, după oricine se scade la o frecvență de două ori pe săptămână oricine se continuă până la eliminarea completă a uscăciunii vaginale.

Inelul vaginal cu estrogen este un belciug inmuiat și adaptabil oricine, o dată introdus în gaoaza, are capacitatea de a a salva un curent invariabil de estrogen nemijlocit în țesuturile vaginale. Acest belciug va a urma înlocuit o dată la 2-3 luni, în funcție de decizia medicului, și se va a sluji până la eliminarea completă a senzației de uscăciune.

Aplicarea cremelor vaginale cu estrogen se a executa tot prin utilizarea unui aplicator oricine ajută inserarea cremei în gaoaza. Aceasta va fi aplicată în fitece zi în primele două-trei săptămâni, urmând ca mai atunci să se scadă frecvența la o dată pe săptămână. Acest mestesug însă a spanzura vartos greu de tipul cremei folosite și de recomandările medicului mamos oricine urmărește evoluția bolii.

Tratamentul cu estrogen, cu toate că se dovedește a fi vartos eficace în majoritatea cazurilor, nu se recomandă femeilor însărcinate, celor oricine alăptează, celor ce suferă de neoplasm de sân sau celor oricine experimentează sângerări vaginale a căror cauză nu este încă determinată. Efectele secundare pot ingloba sângerări vaginale și dureri de sâni, invar încât îți recomandăm să folosești aceste metode de tratament cumva la îndrumarea medicului și sub observația sa.

Tratamentele cu lubrifianți

Lubrifianții reprezintă o altă opțiune de tratament pe oricine s-ar a merge ca medicul special să v-o propună, deoarece este vartos rapidă și eficientă în cele mai multe cazuri. Lubrifianții sunt geluri fără hormoni oricine eficientizează lubrifierea organelor genitale și elimină durerile din timpul actului intim. Pot fi folosiți cu sau fără condom (în funcție de tip) și nu prezintă nici un rizie bacteriologic pentru organ dacă au fost testați corespunzători. Folosiți produsele recomandate de medicul special pentru a a indeparta contactul cu produse netestate.

Tratamentul cu hidratante vaginale

Acestea au ca magistral fotoobiectiv; reținerea apei în interiorul țesutului vaginal, prezentându-se sub formă de creme sau ovule. Hidratantele vaginale musai să fie aplicate în mod normal în interiorul vaginului pentru ca efectele benefice să-și facă simțite prezența. În cicatrice acestui tratament, vaginul își va recăpăta hidratarea și elasticitatea normală datorită capacității hidrantelor de a reține apa și de a recuceri procesul de hidratare elementar.

Remedii și tratamente naturiste pentru uscăciunea vaginală

Intensitatea simptomelor uscăciunii vaginale pasamite fi scăzută în mod revelator prin intermediul unor remedii naturiste ce funcționează ca adjuvant pentru tratamentul stins de către medicul special. Iată câteva alimente pe oricine ar a urma să le incluzi în obiceiurile tale zilnice de cheltuire:

Mărarul

Mărarul conține flavonoide, fitonutrienti și fitoestrogeni, calciu, magneziu, luminofor, arama, vitamina B3, vitamina C și este un admirabil inhibitor de oxidare. Poți pregati ceai de mărar cu o linguriță de semințe de mărar puse în 250 ml de apă și fierte pentru 5 minute. Strecoară-l și consumă curent câte 2-3 căni.

Salvia

În specific infuzia de iarba-somnului, luptă împotriva uscăciunii vaginale prin eliminarea inflamațiilor, diminuarea secrețiilor și dezinfectarea organismului. O poți pregati prin punerea unei lingurițe de plantă mărunțită în 250 ml de apă clocotită. După ce o lași 15 minute acoperită folosește-o pentru consumul a două căni pe zi sau pentru spălături vaginale.

Țelina și semințele de ovăz

Împreună, țelina și semințele de ovăz se dovedesc vartos folositoare pentru stimularea sistemului imunitar și pentru prevenirea inflamațiilor. Se administrează prin prepararea unei băuturi cu o linguriță de rădăcină de țelină rasă și una de semințe de ovăz în 250 ml de apă. Se lasă la plamadit la arsita camerei ritmica de circumscriptie 8-10 ore, după oricine se pasamite eschiva și a metahirisi.

Vezi mai mult:  ▷ Natural XL creste marimea si grosimea penisului in doar 2 saptamani

Chefirul

Este un iaurt elementar oricine ajută la regenerarea țesuturilor și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Consumă curent o porție de minimum 250 ml de chefir eterogen cu 10 grame de semințe de mărar măcinat.

Uleiul de tatar

Uleiul de tatar are multiple beneficii pentru sănătate și pasamite fi intrebuintat inlountras și strain. Pe lângă puternicele efecte antimicrobiene și antivirale, uleiul de tatar este și un admirabil hidratant al pielii. Pentru uscăciunea vaginală, uleiul de tatar pasamite fi practic cladire înaintea contactului intim sau oricând apare senzația de inconfort. Atenție însă la faptul că uleiul de tatar nu paote fi intrebuintat ca și lubrifiant împreună cu prezervativele din latex.

Asigură-te că discuți cu medicul special și remediile naturiste pe oricine le consumi pentru ca cesta să te poată atenționa în cazul în oricine alimentația ta afectează eficiența tratamentului stins de către cesta.

Suplimente naturale recomandate

În această secțiune te invităm să inventa o suma de suplimente naturale oricine îți pot a proteja organismul să lupte mai cumsecade împotriva uscăciunii vaginale și să grăbească vindecarea. Le-am stilat pe cele de mai jos prin prisma ingredientelor pe oricine le conțin și a rezultatelor benefice pe oricine le-au dat pentru alți utilizatori.

Black Cohosh

Solaray - Black CohoshConține extract din rădăcină de black cohosh (Cimifuga racemosa), o sursă naturală de estrogeni. Produsul ajută la reducerea uscăciunii și subțierii mucoasei vaginale și a pielii, probleme cauzate în magistral de absenta estrogenilor din organ.

Totodată, este vartos eficace împotriva tulburărilor cardiovasculare și a îmbătrânirii premature a țesutului din considerent deficitului de estrogen din organ. Componentele sauca benefice pentru sistemul imunitar includ izoflavone, triterpene glicozide, acid isoferulic, tanini și uleiuri volatile.

Se administrează prin consumul capsulelor o dată sau de două ori pe zi, în funcție de intensitatea simptomelor și de sfatul medicului.

Disponibil la: Plantum și Vegis.

Female Hormone Blend

female hormone blend solaray secomEste un adaos elementar bine-venit împotriva uscăciunii vaginale datorită ingredientelor și componentelor naturale pe oricine le deține.

Compoziția este un combinatie evident de black cohosh (Cimifuga racemosa), dong quai (Angelica sinensis), floarea pasiunii (Passiflora incarnata), mana-jidovului (Rubus idaeus), sulfina albastra (Trigonella foenum-graecum), malinita armonios (Glycyrrhiza glabra), amarus (Viburnum opulus), mușețel (Matricaria recutita), palmier liliput (Serenoa repens), yam sălbatic (Dioscorea villosa), nuc cenușiu (Juglans cinerea), kelp (Laminaria spp.) și mai multe componente homeopatice.

Efectele sauca includ echilibrarea sistemului imunitar, stoparea proceselor de subțiere și obrinteala a pereților vaginali, creșterea efectului serotoninei și a dopaminei, dar și îmbunătățirea semnificativă a stării psihice și a somnului, ajutând invar organismul să se odihnească mai cumsecade și mai eficace.

Disponibil la: Plantum și Vegis.

Ulei de tatar raw esential extra inocent Jeeva, patenta Kosher

ulei de cocos bio extra virginDupă cum plauzibil știi inca, uleiul de tatar este terminal de prielnic pentru organ deoarece este singurul spermantet plantar cu o concentrație ridicată de acizi grași și saturați ce stimulează sistemul imunitar și întărește capacitatea de automobil-apărare a organismului.

Produsul pe oricine ți-l prezentăm aoace intrece de iele proprietăți anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice și anti-virale.

Este un admirabil lubrifiant și pasamite fi intrebuintat cu izbanda pentru eliminarea disconfortului creat de absenta lubrifierii corecte în timpul actelor sexuale. Aplicat cladire pe sector afectată elimină durerea, usturimea, mâncărimile, hidratează și protejează împotriva eventualelor infecții.

Disponibil la: Plantum.

Ceai mărar vrac

Ceai marar vrac - Dacia PlantDupă cum ziceam mai sus, mărarul este în comun o plantă vartos benefică pentru sănătatea organismului nostru, efectele sauca fiind cunoscute încă din vechie.

Acest adaos elementar contribuie vartos greu la funcționarea normală a sistemului hormonal muieresc, la normalizarea secreției de alior la femeile însărcinate, la funcționarea normală a digestiei, la reducerea spasmelor oricine sacagiu la nivelul tractului digestiv și la suplimentarea cu estrogen a organismului.

Ceaiul de mărar pasamite fi administrat sub formă de iarba, prin maceratie la impasibil sau prin infuzie.

Disponibil la: Plantum și Vegis.

Feminella Hyalosoft

Feminella HyalosoftEste un adaos elementar oricine vine sub relief unei folii cu 10 ovule oricine ajută terminal de greu la hidratarea mucoasei vaginale și la atenuarea simptomelor resimțite.

Este un materie specific conceput pentru femeile oricine suferă de uscăciune vaginală, dat fiind faptul că are în componența sa acid hialuronic, vitamina E și diferite extracte din plante naturale oricine ajută organismul și asigură mama-mare funcționare a sistemului imunitar.

Vezi mai mult:  ▷ Performax te ajută să atingi performanța sexuală absolută!

Disponibil la: FarmaciaDona.

Alte sfaturi și soluții utile

Ține partida și de sfaturile de mai jos în cazul în oricine experimentezi uscăciunea vaginală, pentru a grăbi procesul de insanatosire și pentru a anula efectele neplăcute.

Acordă atenție igienei intime

Pe toată rastimp tratamentului încearcă să eviți utilizarea excesivă a produselor cu conținut chimic pentru spălarea în sector vaginală. Este nimerit să te speli o dată sau de două ori pe zi cu apă caldă și să eviți cosmeticele de orisice tip.

Prelungește preludiul

Încearcă să prelungești preludiul pentru a indreptati organismului să genereze o gresare mai eficientă la nivelul pereților vaginali. Ține partida de faptul că această gresare se a executa tot mai gros o dată cu înaintarea în vârstă, invar încât musai să crească cât mai greu și timp petrecută în preludiul rapoartelor sexuale.

Evită stresul

Încearcă să eviți stresul cât mai greu fezabil, atât înainte de rapoartele sexuale cât și în viața de zi cu zi. Starea de stres apare des la femeile oricine suferă de uscăciune vaginală înainte de raporturile sexuale, ceea ce agravează lucrurile deoarece se blochează procesul de excitație sexuală și, implicit, lubrifierea corespunzătoare.

Folosește lubrifianți

Folosește în timpul actului intim lubrifianți de virtute și evită-i pe cei pe bază de spermantet sau vaselină, deoarece aceștia din urmă irită mucoasele vaginale. Caută în transfer lubrifianți pe bază de apă și silicon oricine ajută vartos greu la lubrifierea corespunzătoare a vaginului. Pentru contactele sexuale fără condom, poți a sluji uleiul de tatar, ca și lubrifiant elementar.

Cere sfatul unui special

Nu în ultimul rând, nu a se cauta că cel mai apreciabil mestesug este prezentarea la doctor pentru diagnosticare cât mai curând fezabil, pentru a nu lăsa vatamare să evolueze într-un mod defavorabil.

Profilaxie

Există și câteva lucruri pe oricine le poți a executa pentru a evita sau pentru a întârzia apariția uscăciunii vaginale.

Controale periodice

Fă controale ginecologice periodice pentru ca medicul tău să poată urmări iscoditor evoluția stării tale de sănătate și pentru a lua măsurile cuvenite în cazul în oricine se observă primele tatuaj ale acestei afecțiuni. Ar fi, de asemanator, de chilipir să ceri sfatul medicului pentru a-ți a se aseza o dietă echilibrată oricine să-ți mențină organismul sănătos.

Exercițiile fizice sunt benefice

Nu a se cauta că un platforma curent de exerciții fizice îți menține corpul într-o conditie normală de sănătate, permițându-i invar să-și revină mai ușor în cicatrice bolilor sau să le prevină mai eficace. Mai greu decât atât, sportul are un ciocnire vartos prielnic și pentru libidoul tău.

Sexul oferă multiple beneficii pentru sănătate

Întreține relații sexuale în mod normal, deoarece acestea sporesc eficacitatea lubrifierii. Acest rezultat se datorează lichidului spermatic barbatesc oricine este imbelsugat în prostaglandine, proteine și vitamine, ceea ce înseamnă că mucoasele feminine se pot hrăni și a imbuna mai ușor.

Tratamente pentru menopauză

Există tratamente speciale pentru femeile aflate la menopauză pe oricine ai a merge să le iei în considerare. Chiar dacă nu a incerca încă de uscăciune vaginală, iest tratamente bogate în estrogeni eficientizează lubrifierea și împiedică apariția uscăciunii vaginale.

Igiena intimă corectă

Încearcă să nu folosești mai greu de două toaletări intime pe zi pentru a nu deranja echilibrul florei vaginale. Dușurile vaginale nu sunt nici ele vartos benefice deoarece favorizează dispariția bacteriilor benefice oricine protejează vegetatie vaginală împotriva microbilor. Evită aplicarea de parfumuri sau deodorante în sector intimă, în același ritmica.

Atenție la efectele secundare ale medicamentelor

Există și anumite medicamente oricine pot partini apariția uscăciunii vaginale, cum ar fi unele antihipertensive, antidepresive sau antihistaminice. Acestea pot a se zbici secrețiile, grăbind apariția uscăciunii vaginale în cazul femeilor aflate la menopauză. Consultă doctorul cu priveala la aceste riscuri apoi când nu ești sigură în ce mod te pot a prejudicia anumite medicamente.

În incheiere…

Există, așadar, vartos multe lucruri utile pe oricine le poți a executa pentru a evita apariția uscăciunii vaginale sau pentru a hotar cât mai greu efectele sauca negative peste vieții tale personale. Nu a se cauta că un consult cu medicul special mamos este una dintre principalele măsuri pe oricine musai să le iei, atât în ceea ce privește metodele de avertizare a uscăciunii vaginale cât și în privința metodelor de tratament în cazul în oricine experimentezi inca simptomele de mai sus.

Sursă foto: aloecadabra.com

Alte surse de informații:
www.webmd.com/women/guide/vaginal-dryness-causes-moisturizing-treatments
www.everydayhealth.com/intim-health/vaginal-dryness.aspx
www.womens-health-concern.org/help-and-advice/factsheets/focus-series/vaginal-dryness/
www.womentowomen.com/menopause-perimenopause/treatments-for-vaginal-dryness/
www.mayoclinic.org/symptoms/vaginal-dryness/basics/definition/sym-20151520

Vedeți postarea: Uscăciunea vaginală – cauze, simptome și tratament

Site-ul web :https://darwin09.org

Categorie: cuplu

Leave a Reply