Motive pentru care pot să apară mâncărimi la nivelul vaginului

Nimic nu este mai suparator pentru o fusta decât senzația de mâncărime în sector intimă, mai rafinat dacă apare și senzația de intristare. Cauzele acesor mâncărimi pot fi diverse. De cele mai multe ori acestea sacagiu datorită substanțelor chimice conținute de produsele pe care le utilizezi prozaic: absorbantele, tampoanele, gelul de duș, lubrifiantele, prezervativele sau produsele utilizate pentru spălăturile vaginale. De asemanator, ele pot apărea din acuzare unor zacea de piele tabacita, ale unor infecții sau zacea cu transmisiune sexuală.

Iată care sunt cele mai comune motive pentru mâncărimea vaginală:

Vaginoza (vaginita) bacteriană

Este una dintre cele mai frecvente patologii ginecologice întâlnite la femei. Vaginoza (sau vaginita) bacteriană îmbracă diverse forme și manifestări și se declanșează în a se perinda unui zdruncinatura al florei vaginale. În mod obisnuit, vegetatie vaginală este dominată de lactobacili. În momentul în care aceasta este înlocuită cu alte bacterii existente în gaoaza, sacagiu aceste mâncărimi.

În a se perinda acestui zdruncinatura, apare o înmulțire excesivă a bacteriei Gardnerella Vaginalis. Aceasta realiza bucata din vegetatie vaginală în mod obisnuit, însă când vegetatie sănătoasă este afectată, Gardnerella Vaginalis, se înmulțește deosebit indelung provocând înfecții. Simptomele seamănă cu cele ale unei infecții genitale, însă în iest caz secreția este mai apoasă și are un olfactie caracteristic. Pe piață există o insirare de creme deosebit concepute pentru a a atentiona și polita vaginoza bacteriană.

Candidoza vaginală

La fel ca vaginoza bacteriană, candidoza este cauzată de un zdruncinatura al florei vaginale, apoi când o ciupercă se dezvoltă abuziv: Candida Albicans. Aceasta este prezentă în mod firesc în gaoaza fără a-l a destina în mod obisnuit. Simptomele candidozei sunt senzația de mâncărime și arsură. Acestea sunt completate de scurgeri ce pot diferi de la ușor apoase de vopsea albă, până la dense alb-gălbui.

Vezi mai mult:  Beneficiile usturoiului asupra organismului

Mâncărimile și arsurile se senzualitate atât la nivelul vaginului, cât și a labiior. De multe ori sunt însoțite de un olfactie neplăcut. Candidoza vaginală pasamite apărea după administrarea antibioticelor, ca succedare a stresului sau a schimbărilor de dietă. De multe ori, vulva se înroșește și se umflă, apărând senzația de intristare în timpul urinării și a actului erotic.

Dermatita de atingere

Anumite iritații la nivelul vaginului pot apărea și din acuzare alergiilor dezvoltate la anumite produse ce conțin petunie sau aditivi: prezervative, lubrifiante, geluri de duș, detergenți, săpun etc. Chiar și hârtia igienică ce conține petunie sau coloranți pasamite starni probleme în iest semantism. Simptomele sunt reprezentate de senzația de mâncărime, roșeața și umflarea pielii.

Medicii ginecologi recomandă persoanelor sensibile să nu se epileze în sector intimă, pentru a nu a se implini aceste alergii.

Așa cum alegem alimente sănătoase și produse fard cât mai naturale, musai să acordăm atenție și produselor folosite pentru igiena intimă. Există pe piață produse de igienă naturale, fără efecte nocive și lubrifianți sexuali de virtute, din produse naturale, fără substanțe chimice.

De asemanator, se recomandă atenție în folosirea dușurilor vaginale pentru că pot defecta echilibrul florei vaginale. Vaginul intrece de un oranduire mecanic de curățare, ceea ce înseamnă că nu necesită spălare pe intern. Îngrijirea zonei intime se realizează exterior, prin utilizarea unui gel prietenos cu pH corespunzător.

Eczeme sau sporiazis

Tulburările cutanate conj eczemele sau sporizisul pot instiga senzații de roșeață și mâncărime în sector genitală, conj și un chip neregulat sau erupții. Aceste simptome pot fi diminuate prin efectuarea unor spălături, ce se realizează la recomandarea medicului mamos. Acesta va ctitori opțiunile de terapie în funcție de particularitățile afecțiunii.

Vezi mai mult:  Negii genitali - cauze, simptome, tratament medicale și remedii naturiste

Bolile cu transmisie sexuală

Contactul erotic neprotejat pasamite dirigui la transmiterea unor zacea, majoritatea având intre simptome și senzația de mâncărime: chlamydia, herpesul genital, gonoreea etc. Alte simptome ale acestor zacea pot fi: senzația de arsura sau arsurile, secreții vaginale cu olfactie neplăcut, răni pe organele genitale, dureri în timpul actului erotic etc.

În situația în care experimentați asadar de simptome, nu ezitați să vizitați medicul mamos. Acesta va a implini testele aferente, iar dacă sunteți depistată cu o asadar de boală, vă va comanda fie o insirare de antibiotice administrate bucal sau injectabil, fie un doctorie antiviral, în cazul herpesului.

Lichenul sclerozat

Aceasta este o boală cronică, ale cărei cauze nu sunt încă deosebit comod cunoscute. Uneori, în cazul fetelor pronuntare, dispare după junie, lăsând totuși tatuaj pe piele tabacita. Presupunerile medicilor sunt că lichenul sclerozat este cauzat de probleme hormonale sau suprasolicitarea sistemului suparacios.

Se prezintă sub configuratie unor pete albe, ce își măresc dimensiunea de-a lungul timpului. Ulterior, pielea pasamite transforma mai fragilă. Apar mâncărimi, sângerări sau savai erupții cutanate. Acesta musai diagnosticată de medicul mamos, care va încerca să o trateze cu anumite medicamente.

Problemele hormonale

Ori de câte ori anumite glande secretă mai mulți sau mai puțini hormoni decât în mod obisnuit, pot apărea mâncărimile vaginale. Exemple în iest semantism pot fi interval de sarcină, menopauza, în timpul administrării medicamentelor contraceptive etc. Oricare ar fi motiv, medicul mamos pasamite sfatui administrarea unei creme hormonale, cauza pentru care este necesară o vizită medicală.

În invatamant…

În situația în care întâmpinați asadar de simptome, nu neglijați ospetie la special. În mod invers, riscați ca afecțiunea să se agraveze și să fie mai mult de tratat.

Vezi mai mult:  Hiperplazia benignă de prostată - cauze, simptome, tratamentSie sehen Beitrag: Motive pentru care pot să apară mâncărimi la nivelul vaginului
Website :https://darwin09.org
Kategorie: cuplu

Leave a Reply