Întrebări simple: Ce este numele calculatorului și cum îl vezi

Când instalezi Windows și îți configurezi calculatorul pentru premiu dată, sistemul de operare îți a pretinde să îi alegi un titlu. Din minut ce toți purtăm un titlu, clar și animalele noastre de anturaj, apoi de ce să nu aibă și calculatoarele un titlu? Poate că te întrebi: Care este rolul unui titlu pentru computer? Oare îl pot realiza și mai târziu? Pentru a a descoperi răspunsurile la aceste întrebări, citește aiest paragraf:

Ce este numele calculatorului?

Numele calculatorului nu este numai un fita al utilizatorului său pentru a îl a infaptui să pară mai omenesc. Numele este vechi pentru a a pricepe un computer de altele din aceeași rețea. Nu contează ce titlu are un computer, insemnat este ca el să existe. De aceea, Windows îi oferă un titlu implicit apoi când îl instalezi.

Numele calculatorului musai să fie solitar apoi când dispozitivul a infaptui menire dintr-o rețea. Altfel, pot apărea probleme de aviz și conflicte apoi când două sau mai multe calculatoare poartă același titlu. Când se întâmplă acesta, ceilalți utilizatori ai rețelei nu pot să le acceseze adevarat și nici datele partajate de acestea.

Numele calculatorului cumva fi oricine titlu vrei. Există niște restricții legate de lungimea și caracterele cine sunt permise în numele calculatorului. În versiunile recente de Windows, conj Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1, numele calculatorului cumva contine până la 63 de caractere durata. Un titlu de computer cumva să conțină litere, liniuțe (semnul negativ) și numere. Nu poți să folosești spații goale și caractere speciale conj: ` ~ @ # $ % ^ & ( ) = + [ ] { } | ; : , ‘ ” . / ?.

Vezi mai mult:  6 lucruri care ne plac la smartphone-urile Samsung de buget, în 2021

Poate că te întrebi cum poți să vezi ce titlu are calculatorul tău cu Windows. Ca să îți fie mai ușor, în următoarea menire a acestui paragraf, îți arătăm câteva metode de a a descoperi numele PC-ului în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1:

1. Cum vezi numele calculatorului în Windows 10, folosind aplicația Setări

Dacă folosești Windows 10 și vrei să vezi cine este numele calculatorului tău, una dintre cele mai rapide metode este să folosești funcția de căutare. În câmpul de căutare de pe zagazui de activități, tastează cuvintele “numele PC”. După ce corabier rezultatele căutării, apasă pe “Vedeți numele PC-ului”.

Nume computer

Windows 10 destupa aplicația Setări și te incanta la setările “Sistem -> Despre”. Acolo, în secțiunea “Specificațiile dispozitivului” din partea dreaptă a ferestrei, se află un câmp intitulat “Nume mecanism”. În partea sa dreaptă, poți să vezi numele calculatorului tău.

Nume computer

O metodă alternativă de a a descoperi numele calculatorului tău este să deschizi fizic aplicația Setări, să navighezi la setările “Sistem -> Despre” și atunci să verifici câmpul “Nume mecanism”.

2. Cum vezi numele calculatorului în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1, folosind Panoul de supraveghere

Indiferent de ce tra-ducere de Windows folosești, poți să afli cine este numele calculatorului tău folosind Panoul de supraveghere. Deschide-l și mergi la “Sistem și aparare -> Sistem”. Apoi, caută secțiunea numită “Setări titlu ordinator, compartiment și fractiune de treaba”. Prima straif de cuvinte din această secțiune îți indica cine este numele calculatorului tău.

Nume computer

3. Cum vezi numele calculatorului în Windows, folosind Linia de comandă sau Powershell

O altă metodă cine funcționează la fel placid de sistemul de operare pe cine îl ai este să folosești Linia de comandă sau Powershell.

Deschide aplicația de straif de comandă pe cine o preferi și tastează hostname în ea. Apasă Enter pe tastatură și aplicația îți indica grabnic cine este numele calculatorului tău.

Nume computer

Mai există și alte comenzi pe cine le poți prii pentru a a descoperi cine este numele calculatorului tău. Dacă preferi, poți să folosești și una dintre aceste comenzi:

  1. wmic computersystem get name
  2. net config workstation | findstr /C:”Full Computer name”
Nume computer

4. Cum vezi numele calculatorului în Windows 8.1, folosind Setări PC

Dacă încă mai folosești Windows 8.1, mai există o metodă cu cine poți să afli cine este numele calculatorului tău, folosind căutarea și aplicația Setări PC. Mergi pe ecranul Start și tastează cuvintele “titlu PC”. După ce corabier rezultatele căutării, apasă pe “Vedeți numele PC-ului”.

Nume computer

Windows 8.1 destupa aplicația Setări PC și te incanta la setările “Informații inspre PC”. În partea dreaptă a ecranului, vezi cine este numele calculatorului tău, în câmpul “Nume PC”.

Nume computer

Alternativ, dacă nu vrei să folosești funcția de căutare, poți să ajungi pe aiest ecran și dacă deschizi Setările PC și navighezi la “PC și dispozitive -> Informații inspre PC”, intrucat este afișat numele calculatorului tău.

Nume computer

Vrei să schimbi numele calculatorului tău cu Windows?

După cum ai văzut, este neamestecat și ușor să afli cine este numele calculatorului tău. Însă este putincios să nu îți placă ce titlu are. Ce poți să faci dacă nu mai vrei ca el să se numească GigelPC sau RablaPC? 🙂 Dacă vrei să alegi un titlu nou cine să îți placă, citește și urmează pașii din aiest indrumar: 3 moduri de a a inlocui numele calculatorului în Windows (toate versiunile). Cu ajutorul său, în numai câțiva pași simpli, poți să îți redenumești calculatorul cu Windows fitecum vrei tu. Din paraxenie, ce titlu ai stilat pentru PC-ul tău?

Vezi mai mult:  Review boxă portabilă Sony SRS-XB01 cu Bluetooth: mică și cu sunet puternic!

Te uiți: Întrebări simple: Ce este numele calculatorului și cum îl vezi

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply