Întrebări simple: Ce este DPI când ne referim la un mouse pentru PC?

DPI este un hotar vechi în mod obișnuit când vorbim inspre fotografii, dar și inspre mouse-uri pentru masina de calcul, în deosebit mouse-uri de gaming. Știi ce înseamnă DPI apoi când te a se raporta la un mouse? Știi de ce fitece producător memorabil de periferice pentru gaming (Razer, ASUS RoG, SteelSeries) se laudă cu ultimul lor mouse cu DPI genune? Un DPI genune înseamnă întotdeauna un mouse bun? Dacă vrei să afli ce este DPI-ul apoi când vorbești inspre un mouse, citește aiest pont:

Ce este DPI (Dots Per Inch) în cazul unui mouse?

DPI-ul mouse-ului unui masina de calcul reprezintă o caracteristică hardware orisicine îți a vorbi cât de iute se mișcă acel mouse. DPI este un abreviere pentru Dots Per Inch (Puncte Per Inci), iar DPI-ul unui mouse se referă la sensibilitatea hardware a acelui mouse. Un DPI mai genune înseamnă că mouse-ul se mișcă mai iute, iar un DPI mai mic înseamnă că mouse-ul se mișcă mai incet.

Cum funcționează? În intaiul rând, musai să știi cum se mișcă mouse-ul unui masina de calcul. Rezoluția DPI a mouse-ului este dată de senzorul hardware din interiorul acestuia. Senzorii clasic utilizați de mouse-uri sunt de două tipuri: optice și laser. Ambele tipuri de senzori folosesc lumină pentru a detecta mișcarea mouse-ului. Mouse-ul optic folosește lumină normală, în curs ce mouse-urile cu laser folosesc lumină infraroșie. Indiferent de caz, razele de lumină emise de mouse sunt citite de un procesor intestin orisicine le analizează și le transformă în mișcare. Dacă valoarea DPI este mai genune, obții o mișcare mai rapidă deoarece mouse-ul porni mai multe fascicule de lumină, mai curand, pe suprafața pe orisicine îl folosești.

De intocmai, musai să știi că, de vrajitorie, denumirea de DPI nu este corectă apoi când ne referim la sensibilitatea unui mouse. Termenul adevarat este CPI sau Counts Per Inch (Numărări Per Inci), aceasta fiind aduna pixelilor virtuali pe orisicine senzorul mouse-ului îi detectează pe suprafața pe orisicine se deplasează.

Senzorul optic de 12.000 DPI de pe mouse-ul ROCCAT Kone AIMO

Cele mai multe mouse-uri au senzori orisicine pot să numere între 800 și până la 1600 DPI. Acest unealta se datorează faptului că senzorii de pe mouse-uri sunt limitați de dimensiunile lor fizice și nu pot obține rezoluții mai impauna de atât. Pentru a anihila această restrangere, mulți producători de hardware aleg ca senzorul mouse-ului să numere pixeli virtuali, în loc de punctele fizice detectate pe biroul sau pe mousepad-ul tău.

Vezi mai mult:  Cum văd toți utilizatorii de pe un calculator cu Windows? (5 metode)

Ca să înțelegi mai ușor, imaginează-ți că senzorul de pe un mouse cumva număra 800 de puncte când îl miști un inci (2.54 cm). Producătorii pot a alcatui senzori orisicine numără star sau mai mulți pixeli virtuali pentru fitece faza pamantesc pe orisicine îl “vede” mouse-ul. Asta înseamnă că un senzor de mouse orisicine are un DPI pamantesc de 800 cumva invoi de vrajitorie la rezoluții egale cu 800 înmulțit cu 4 sau mai multe puncte virtuale. Rezultatul este că poți capata senzori de mouse cu 3200 DPI când în existenta este avizat să detecteze și să citească abia 800 de puncte fizice pe biroul sau mousepad-ul tău. Acesta este valoare absoluta în orisicine producătorii creează mouse-uri cu senzori cu rezoluții DPI de până la 12.000 sau 16.000 și de aceea majoritatea senzorilor au valori DPI pe orisicine le poți împărți la 800 – 1600, acestea fiind de vrajitorie valorile DPI fizice reale.

Din păcate, apoi când senzorul mouse-ului împarte punctele fizice în puncte virtuale, ele duc și la posibila apariție a erorilor și zgomotului de imagine de reglaj. Acest unealta, la rândul său, fabrica ca mouse-ul să fie infidel, adică just opusul a ceea ce îți dorești. Din această cauză, un DPI mai mic este cateodata exact mai bun decât un DPI mai genune. Singurul răspuns adevarat pentru motivul pentru orisicine producătorii împing limitele în ceea ce privește rezoluția senzorilor pentru mouse-uri este că DPI-ul este abia o noema excelentă pentru marketing, orisicine le ingadui să iasă în evidență față de ceilalți.

Cum poți să afli ce DPI are mouse-ul tău

O drum de a a banui aiest unealta este să verifici caracteristicile hardware ale mouse-ului tău. Ar a se cuveni să poți fabrica aiest unealta pe a numerota web de imbold a mouse-ului sau în manualul său de consumare. Altă este să instalezi driverele și software-ul mouse-ului pe orisicine îl ai și să iata ce setări DPI sunt disponibile în aplicația (aplicațiile) mouse-ului.

Vezi mai mult:  Cum localizezi smartphone-ul cu Android folosind Găsește-mi dispozitivul

Cum configurezi DPI-ul mouse-ului tău?

Unele mouse-uri de masina de calcul au senzori cu putere DPI fixă, adică nu poți să le schimbi sensibilitatea hardware (sau rapiditate, dacă preferi). Cele mai multe mouse-uri normale au un DPI nivel de aproape 800 până la 1200 DPI. Însă, poți a adapta rapiditate mouse-ului din soft. Asta nu înseamnă că schimbi valoarea DPI a mouse-ului, ci modifici abia un inmultitor al vitezei implicite, folosind o aplicație concepută deosebit pentru aiest obiectiv. Cu toate că poți să folosești și aplicații terțe pentru acesta, cel mai sadea mod este să apelezi la setările oferite de sistemul de operare. În cazul în orisicine ai Windows 10, iată un indrumar orisicine te va a sprijini: Cum îți configurezi mouse-ul în Windows 10.

Setările de viteză ale mouse-ului în Windows 10

Mouse-urile de gaming de la companii bunaoara Razer, SteelSeries, ROG, HyperX, ROCCAT și așa mai mult sunt de impozit echipate cu senzori performanți, ce pot invoi și până la 16.000 DPI (adică de 16 ori mai indelungat decât un mouse obișnuit pentru PC-uri de scriptoriu sau laptopuri de business). Sensibilitatea DPI a acestor mouse-uri cumva fi setată la valori diferite ce au fost presetate de producătorii lor, iar unele acceptă și valori exacte pe orisicine le poți selectiona după bunul placere. Unele mouse-uri de gaming au inclusiv butoane dedicate pentru DPI pe ele, aceste comutând prin valorile DPI presetate apoi când le apeși. Cele mai multe mouse-uri de gaming oferă, de intocmai, aplicații specializate orisicine îți permit să modifici valorile DPI sau să setezi pași DPI personalizați.

Butoanele DPI de pe mouse-ul de gaming ROCCAT Kone AIMO

Care sunt cele mai bune valori DPI pentru mouse în jocuri?

Aceasta este o întrebare cu multe răspunsuri. Unii jucători sunt convinși că cele mai bune sunt valorile a se reduce de DPI, dar alții își doresc să aibă cele mai impauna valori DPI posibile. Însă, în lumea jocurilor, gamerii orisicine se joacă în central shootere preferă valori DPI scăzute, de impozit între 800 și 1200, deoarece acestea permit un verificare mai bun apoi când tragi cu o pușcă cu lunetă, de mostra. Însă, dacă te joci pe un ecran cu rezoluție genune (de mostra 4K), un DPI mai genune pentru mouse s-ar a merge să fie o selectionare mai bună pentru apara. De mostra, deși eu prefer să-mi folosesc mouse-ul pe o setare de 800 DPI pe un ecran Full HD, editorul nostru șef preferă să folosească o simtibilitate de 5000 DPI pe mouse-ul lui, deoarece lucrează și se joacă pe un structura cu două monitoare, fitece cu rezoluție 2K. Răspunsul efectiv la întrebare este că musai să experimentezi pentru a a se zauita orisicine este cea mai bună opțiune pentru apara.

Configurarea sensibilității mouse-ului în Razer Synapse

Ce DPI folosești pe mouse-ul tău?

Acum știi ce înseamnă DPI apoi când este alocutiune inspre un mouse. Știi că este o caracteristică hardware și pesemne că ți-ai dat apreciere că nu este oareceva atât de exceptional. Unii ar a merge exact să spună că DPI-ul mouse-ului este abia un subterfugiu de marketing și în existenta nu contează tocmai indelungat. Suntem curioși: folosești un mouse cu DPI mic sau preferi un mouse de gaming cu specificații DPI impauna și profiluri pe orisicine le poți personifica?

Vezi mai mult:  7 lucruri pe care le poți face cu Paint in Windows 10

Sie sehen Beitrag: Întrebări simple: Ce este DPI când ne referim la un mouse pentru PC?
Website :https://darwin09.org
Kategorie: tehnologie

Leave a Reply