Hiperplazia benignă de prostată – cauze, simptome, tratament

Hiperplazia benignă de prostată (adenomul de prostată) este o afecțiune specifică bărbaților, ce se manifestă printr-o mărire în capacitate a prostatei, de natură necanceroasă. Hiperplazia benignă de prostată mai este numită și hipertrofie prostatică benignă sau obstrucție benignă de prostată.

Hiperplazia benignă de prostată (HBP) este cea mai frecventă problemă a prostatei pentru bărbații peste-curcubeu 50 de ani, raspicat dacă în cazuri rare probabil a prejudicia și bărbații tineri, sub 40 de ani. Apare de obisnuinta la vârste înaintate, afectând vreo 50% dintre bărbații cu vârste între 50 și 60 de ani și 88% dintre bărbații cu vârsta peste-curcubeu 80 de ani.

Hiperplazia benigna de prostata - cauze, diagnostic, tratament medical, remedii naturiste

Odată cu înaintarea în vârstă, glanda prostatica escalada prin două perioade importante de creștere. Cea dintâi are loc în prima de asigurare judecie a vieții, la junie, când glanda prostatica își dublează mărimea. Cea de-a doua fază de creștere începe în jurul vârstei de 25 de ani și continuă pe gata toată perioada de viață. Hiperplazia benignă de prostată apare deseori cu cea de-a doua fază de creștere.

Mărirea în dimensiuni a prostatei are ca rezultat blocarea tractului plosca și reducerea intensității fluxului plosca, ceea ce înseamnă că întregul actiune deurinare devine mai delicat și mai trist. Hiperplazia benignă de prostată nu este canceroasă, existând cazuri în orisicare pacientul este diagnosticat cu adenom de prostată și neoplazie de prostată în același cadenta.

Cauze

Cauzele exacte ce determină apariția acestei afecțiuni nu sunt încă praci apriat stabilite de către oamenii de știință, dar studiile de bransa au arătat că pacat ar cădea peste unei combinații de mai mulți factori. Dintre aceștia, procesul de îmbătrânire al organismului joacă un rol hotarator, alături de dezechilibrul hormonilor masculini orisicare apare ca consecinta a îmbătrânirii.

De-a lungul vieții, organismul bărbaților turna testosteron, un hormon barbatesc, și smeri cantități de estrogen, un hormon femeiesc. Pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă, cantitatea de testosteron sustinut din sânge scade, crescând asadar raportul de estrogen din trunchi. Studiile științifice sugerează faptul că un legamant exagerat duium de estrogen în prostată influențează urinar de creștere a acesteia, generând asadar hiperplazia benignă de prostată.

Conform datelor statistice, există un rizie etate de apariție a hiperplaziei benigne de prostată în cazul bărbaților orisicare:

 • au ofilit de 40 de ani;
 • au sau au bogat în vita cazuri de hiperplazie benignă de prostată;
 • suferă de diabet bronzat, obezitate sau de afecțiuni cardiovasculare;
 • au o viață sedentară;
 • suferă de disfuncții erectile.

Simptome

Există mai multe simptome orisicare își fac simțită apariția încă din primele stadii ale bolii. Iată cum poți recunoaște prezența adenomului de prostată:

 • Urinări frecvente (de 8 ori pe zi sau raspicat mai des);
 • Imposibilitate de a pipiloi;
 • Urinări nocturne (în timpul peroadei de dormit);
 • Flux praci neplacut sau întrerupt al urinei;
 • Apariția nevoii bruște de a urinat și imposibilitatea întârzierii urinării;
 • Durere în timpul urinării sau după ejaculare;
 • Senzația că vezica urinara urinară nu s-a descarcare integral la urinat;
 • Incontinență urinară;
 • Culoare sau olfactie neobisnuit al urinei.

Dimensiunea prostatei nu determină severitatea simptomelor. Astfel, există posibilitatea ca unii bărbați cu o prostată praci mărită să experimenteze simptome ușoare, iar alții, cu un nivel micsorat de mărire a prostatei, să experimenteze simptome severe.

Diagnostic

Dacă ai peste-curcubeu 50 de ani îți recomandăm să nu aștepți manifestarea simptomelor pentru a-ți a planifica o vizită la medicul special în vederea realizării unor teste orisicare îți pot a adeveri sau nu prezența bolii în organ. Medicul special probabil diagnostica hiperplazia benignă de prostată pe albina istoricului medicinal (partnic și al altor membri ai familiei), a examinării fizice și a testelor medicale.

Iată modalitățile de diagnosticare pe orisicare medicul special le va lua în considerare:

Istoricul medicinal

Cunoașterea antecedentelor medicale personale, dar și ale celorlalți membri ai familiei, este cinevasilea dintre primele lucruri pe orisicare medicul special le probabil a efectua pentru diagnosticarea hiperplaziei benigne de prostată.

Examenul mecanic (clinic)

Tușeul rectal este un solutie interj de des întâlnit prin intermediul căruia medicul probabil să atingă glanda prostatica prin peretele rectal și probabil recunoaste eventualele nereguli în dimensiunea, urzeala și duritatea acesteia.

Mulți doctori folosesc cest solutie ca judecie a examenelor fizice de rutină pentru bărbații peste-curcubeu 40 de ani, lasator dacă au sau nu probleme urinat.

Analize medicale

Testarea fluxului plosca oferă informații cu curiozitate la intensitatea și cantitatea fluxului plosca.

Testele de laborator analizează pipiloi cu scopul de a recunoaste infecțiile prezente în ea. Totodată, se probabil a lega și sângele pentru a se decide nivelele plasmatice ale antigenului tipic prostatei (PSA).

Vezi mai mult:  Alergia la spermă - cauze, diagnostic și tratament

Ecografia este praci utilă pentru determinarea mărimii prostatei sau pentru identificarea neregularităților de la nivelul ei, cum ar fi abcesele.

Testele urodinamice se efectuează prin introducerea unei cantități de apă în vezică cu ajutorul unui cateter. În cest mod se urmărește stabilirea modului de funcționarea a musculaturii vezicii și a sfincterelor.

Cistoscopia astepta medicului să vadă interiorul uretrei și vezicii urinat. Se efectuează prin introducerea unui cistoscop (tub subțire cu o cameră terminal la capăt) în uretră pentru a obține informații vizuale cu curiozitate la starea prostatei și a vezicii urinat.

Testele reziduale paresimi-urinat analizează cantitatea de urină rămasă în vezica urinara urinară după încercarea de inlaturare a acesteia. Acest obiect se îndeplinește cu ajutorul unei ecografii sau a unei sonde Folley introdusă prin uretră.

Pielograma intravenoasă constă în injectarea unei substanțe de opozitie într-o venă din braț și efectuarea de radiografii ulterioare peste tractului plosca. Astfel medicul special încearcă să determine dacă rinichii, ureterele și vezica urinara urinară funcționează la posibilitate maximă.

Pielografia retrogradă este o metodă de diagnosticare ce constă în injectarea unei substanțe de opozitie în uretere și realizarea unor radiografii ale tractului plosca orisicare să identifice cât mai corect locul daca se întrerupe fluxul plosca.

Complicații

Chiar dacă, de obisnuinta, se rezolvă fără complicații, hiperplazia benignă a prostatei probabil deplasa la probleme majore pentru organ dacă nu este tratată corespunzător. Exemplele cel mai des întâlnite sunt insuficiența renală, deteriorarea rinichilor, prostatita, hemoragii la nivelul mucoasei, infecții urinat, pietre la bobric sau apariția unor diverticuli vezicali.

Dacă fita persistă și tractul plosca este blocat integral vezica urinara se implini cu urină, obiect orisicare probabil considerent mărimea în capacitate a acesteia și în unele cazuri raspicat explozia ei. Îți recomandăm așadar să te prezinți la medicul nefrolog în cel mai incuiat cadenta realizabil pentru a începe tratamentul hiperplaziei benigne de prostată încă din primele sauca stadii.

Tratament medicinal

Există mai multe metode de tratament pe orisicare medicul special ar a se cuveni să ți le a se stinge.

Tratament cu medicamente

Stadiile inițiale ale bolii pot fi tratate cu audienta prin intermediul medicamentelor, deoarece acestea pot a regla simptomele bolii și pot scurta la minimal disconfortul instigat de aceasta. Atunci când vine clantau contra tipul medicamentelor, acestea pot a pasi în următoarele categorii:

 • Alfa-blocantele au rolul nodal de a recrea musculatura în portiune în orisicare vezica urinara urinară se îngustează pentru a brutarie cilindru urinar, eficientizând asadar procesul de urinat.
 • Inhibitorii de 5-sparta sunt niște medicamente orisicare contribuie la reducerea dimensiunilor prostatei, aducând-o în cadenta la mărimea sa normală. Efectul lor benefice se lasă cateodata așteptate și câteva luni de zile, însă, cauza pentru orisicare nu reprezintă prima de asigurare opțiune medicamentoasă aleasă de medici;
 • Anticolinergicele ajută la eficientizarea procesului de urinat prin îmbunătățirea modului de funcționare a vezicii urinat. Astfel, pacientul nu mai simte atât de des incornoratul de urinat și elimină o catime mai duium de sinovie de fitece dată.

Terapii cu laser

Sunt folosite de obisnuinta tot pentru primele stadii de evoluție ale bolii, fiind metode de tratamente cu fire invaziv minimal. Aceste terapii cu laser au principalul scop reducerea dimensiunilor prostatei și au avantajul de a nu obliga internare pe o durată lungă. Iată orisicare sunt opțiunile de reanimare prin laser:

Terapia laser normală se efectuează prin introducerea unui tub subțire reputat cistoscop în uretră prin intermediul căruia se eliberează mai multe daca laser ce distrug pur și neimpodobit porțiunile mărite ale prostatei. Această metodă este interj de des aleasă deoarece nu are efecte secundate pentru disfuncție erectilă sau incontinență urinară.

Enucleerea laser a prostatei
constă în îndepărtarea țesutului în exagerare etate la nivelul prostatei. Avantajul acestei intervenții constă în faptul că medicul probabil a cerceta posterior cest țesut pentru a recunoaste semnele unor alte posibile afecțiuni, pentru cancerul de prostată. Mai indelung decât atât, această procedură este una dintre cele mai sigure și eficiente opțiuni ale terapiilor cu laser, oferind rezultate orisicare se mențin pe hotar praci alungit.

Fotovaporizarea laser a prostatei se aseamănă în efecte cu procedura descrisă precedent, dar rezultatele nu pot fi folosite pentru alte analize după efectuarea ei.

Terapie termală cu microunde

Constă în inserarea unui cateter suigeneris în uretră cu scopul de a a salva o anumită catime de vigoare sub formă de microunde. Acestea distrug țesutul hipertrofic al prostatei, dar efectele sauca pot să-și facă apariția la câteva săptămâni de la intervenție. Este folosită de obisnuinta în cazul pacienților cu prostate de dimensiuni mai smeri, în stadiile inițiale ale bolii.

Vezi mai mult:  Metode contraceptive - tot ce trebuie să știi!

Ablația cu ac

La fel ca în cazul procedurii de mai sus, se a vari un cateter în prostată prin intermediul căruia se eliberează vigoare de radiofrecvență ce are același muzica: de devastare a țesutului hipertrofic. Avantajul său constă însă în faptul că probabil ținti impotriva regiuni hipertrofice mai profunde decât se pot bate prin terapia termală cu microunde.

Rezecția transuretrală a prostatei

Constă în introducerea unui ustensila operatoriu în uretră cu ajutorul căruia se îndepărtează excesul de țesut nataflet. Ulterior, cesta probabil fi analizat pentru identificarea altor posibile afecțiuni. Nu este o metodă praci populară, deoarece se pretează oarecum pentru pacienții orisicare au simptome interj de grave sau celor orisicare au mai suportabil intervenții chirurgicale anterioare.

Prostatectomia

Este o intervenție chirurgicală ce se a dicta în cazurile în orisicare există o hipertrofie extremă a prostatei și orisicare constă în îndepărtarea completă a prostatei.

Incizia transuretrală a prostatei

Este o intervenție chirurgicală ce crede realizarea unor tăieturi la nivelul prostatei cu scopul de a îmbunătăți fluxul plosca. Nu se îndepărtează însă țesutul nataflet, deoarece este o intervenție aplicată de obisnuinta în cazul pacienților cu fita în stadii inițiale.

Remedii și tratamente naturiste pentru hiperplazia benignă de prostată

Vestea bună este că stadiile inițiale ale hiperplaziei benigne de prostată pot fi ameliorate sau raspicat tratate în întregime cu ajutorul remediilor naturiste. Iată mai jos câteva dintre cele mai eficiente:

Saw Palmetto

Palmier pitic (Saw palmetto)Saw Palmetto este un palmier logos initial din Statele Unite ale Americii. Proprietățile sauca antiseptice sunt special de iele, având în același cadenta un rezultat accentuat praci eficace peste organismului. Extractul de Saw Palmetto are un rezultat praci propice și peste structurii prostatei, dar și peste funcției acesteia, deoarece inhibă 5-sparta reductaza și ajută la încetinirea procesului de conversie a testosteronului în dihidrotestosteron.

Substanțele active ale extractului de palmier logos sunt în duium judecie fitosteroli și sitosteroli, orisicare ajută praci indelung la micșorarea dimensiunilor prostatei și la ameliorarea simptomelor acestora. Mai indelung decât atât, substanțele din cest extract manifestă efecte antiinflamatorii praci utile în reducerea simptomelor cauzate de adenomul de prostată.

Urzica

Urzica albaEste praci benefică pentru metabolismul hormonilor sexuali masculini, ajutând la încetinirea procesului de curs excesivă a celulelor prostatei.

Zincul

ZincAcest anorganic esențial se dovedește a fi praci folositor pentru menținerea nivelului exact de testosteron din sânge. Mai indelung decât atât, ajută la îmbunătățirea fertilității și a funcției reproductive. Bărbații orisicare au deficiențe de zinc sunt mai predispuși la dezvoltarea bolilor legate de prostată, au arătat studiile de bransa.

Semințele de curcubeta

DovleacAcestea au un conținut praci numeros în zinc și grăsimi nesaturate, fiind praci eficiente pentru ameliorarea simptomelor provocate de hiperplazia benignă de prostată. Se recomandă consumul diurn a 60-90 grame de semințe crude, puțin uscate.

Licopenul

RosiiEste un caroten praci pilos și praci folositor în stimularea sistemului imunitar și pentru ameliorarea simptomelor adenomului de prostată. Se găsește în cantități praci a largi în roșii, cauza pentru orisicare se recomandă consumul a circumscriptie 10 porții de roșii în fitece săptămână.

Apa cu lămâie

Ajută praci indelung la eficientizarea fluxului plosca, cauza pentru orisicare se recomandă consumul a cel puțin 2 litri de apă cu lămâie în fitece zi.

Suplimente naturale recomandate

În această secțiune încercăm să-ți oferim câteva sugestii de produse specifice orisicare funcționează ca excelente suplimente alimentatie și orisicare te pot a inlesni în a se masura cu această afecțiune. Am alcătuit această listă alegând produsele prin prisma ingredientelor pe orisicare le dețin și a efectelor benefice pe orisicare le-au bogat peste altor utilizatori.

Prostect

Supliment natural Prostect tratament prostatitaSupliment veritabil inovativ, Prostect se bazează pe ingrediente integral naturale pentru a ajuta sănătatea prostatei și a aparatului genital barbatesc. Este folositor în tratarea prostatitei cronice (sau acute) și hiperplaziei benigne de prostată (adenom de prostată) și în ameliorarea simptomele neplăcute ce însoțesc aceste afecțiuni.

Prostect conține scai, ienupăr, urzică albă, pufuliță, rădăcină de păr și altele. Datorită compoziției naturale, Prostect nu provoacă alergii (hipoalergic) și nu are efecte secundare.

Se administrează ușor (sub formă de picături) și elimină durerile de rect și testicule, restabilește urinarea normală și îmbunătățește sănătatea sexuală masculină. Mai multe detalii…

Protocol Prostafix

protocol prostafixCombinația de ingrediente naturale pe orisicare o regăsim în cest adaos îl a efectua magistral pentru ameliorarea simptomelor resimțite de bărbații ce suferă de hiperplazie benignă de prostată.

Extractele din plante, aminoacizii esențiali, zincul și seleniu cenusiu sunt oarecum câteva dintre componentele orisicare reduc inflamațiile prostatei și asigură bunica funcționare a acesteia.

Acest adaos veritabil ajută, în același cadenta, și la dizolvarea materiei decedare din organ, eficientizând asadar detoxifierea acestuia și grăbirea proceselor de insanatosire pentru diferite afecțiuni.

Vezi mai mult:  ▷ Upsize - Cremă naturală pentru mărirea și definirea sânilor!

Disponibil la: Plantum.

Prostenal Perfect

Prostenal perfect - WallmarkEste un adaos veritabil orisicare are efecte benefice directe peste pentru prostată, asigurându-se de îngrijirea și bunica ei funcționare. Reduce puter-nic și raspicat elimină inflamația și alte simptome neplăcute ale hiperplaziei benigne de prostată, fiind praci eficace raspicat și în reducerea riscului de apariție a cancerului de prostată.

Efectele sauca pozitive se datorează ingredientelor pe orisicare le are în componență, dintre orisicare amintim extractul de Saw Palmetto, extractul de urzică ș licopen. Se administrează ca adaos alimentar cu câte 1 sau 2 capsule în fitece zi, pe o perioadă îndelungată.

Disponibil la: Plantum.

Prosta Repair Plus Sprint Pharma

prosta repair plusEste un adaos veritabil orisicare se bucură de peste-curcubeu 30 de ingrediente și substanțe active, având asadar o compoziție unică pe piața din țara noastră.

Este nimerit de către medici ca adjuvant pentru tratamentele problemelor de prostată deoarece are capacitatea de a scurta procesul inflamator și de a scadea asadar creșterea în capacitate a acesteia.

Are efecte benefice și în ceea ce privește metabolismul hormonilor sexuali masculini, fiind propriu pentru gata verice tip de boală a prostatei. Se administrează prin consumul a 1 capsulă în fitece zi, cadenta de minimal 3 luni de zile.

Disponibil la: Plantum.

Saw Palmetto

saw palmetto capsule secomAcest produs secundar veritabil ajută organismul să lupte împotriva hiperplaziei benigne de prostată prin ameliorarea simptomelor provocate de aceasta și prin reducerea procesului inflamator pe orisicare îl declanșează.

Extractul de palmier-logos este principalul condiment al acestui adaos veritabil, oferind organismului o porție sănătoasă de acizi grași, fitosteroli, monogliceride și flavonoide.

Disponibil la: Plantum și Vegis.

Himplasia Himalaya

Himplasia - HimalayaEste un herbomineral suigeneris desemnat să lupte împotriva hiperplaziei benigne de prostată prin reducerea dimensiunilor acesteia, întârzierea evoluției sauca și ameliorarea simptomelor pe orisicare le provoacă.

Ingredientele sauca principale (plantele asparagus, colții babei, areca catechu și trei frunze zburdalnice) au iele proprietăți anti-inflamatoare, anti-bacteriene, analgezice și antioxidante, toate acestea contribuind la stoparea procesului de obrintit, la stimularea sistemului imunitar și la grăbirea vindecării.

Disponibil la: Plantum.

Alte sfaturi și soluții utile

Ține testea și de următoarele lucruri pe orisicare ți le recomandăm pentru a escalada mai ușor peste-curcubeu această afecțiune, în cazul în orisicare ea și-a făcut inca apariția în viața ta.

Nu întârzia a cerceta la medical

Prezintă-te la medical în cel mai incuiat cadenta cu putință după ce experimentezi primele simptome orisicare ar a se cuveni să dea de gol prezența hiperplaziei benigne de prostată. Doar medicul special va reuși să pună un diagnoza cinstit și să stabilească un tratament orisicare să elimine prochimen și să amelioreze simptomele. Urmează cu strictețe tratamentul silnic de către medical și nu chinui medicamente fără recomandarea acestuia.

Adoptă un scris de viață sănătos

Schimbă-ți stilul de viață și de alimentație în cazul în orisicare e necesitate. Indiferent de vârstă, încearcă să renunți la vicii pentru fumatul sau alcoolul, dar și să faci suficientă mișcare pentru ca organismul să poată a se implini un dispozitiv de masina-apărare infatuat de pilos cât să eficientizeze procesul de insanatosire.

Profilaxie

Nu a lasa că prevenția este preferabilă oricărui tratament, oricât de eficace ar fi el. Iată mai jos câteva sfaturi pe orisicare ar a se cere să le iei în considerare pentru a te sustine că eviți apariția hiperplaziei benigne de prostată:

 • Nu inabusi organele genitale prin purtarea unor haine exagerat strâmte. Apelează tot timpul la haine mai intinde, din țesături naturale;
 • Nu întârzia procesul de urinat apoi când nu ești nevoit. Mergi la imbaiere indata ce simți incornoratul;
 • Stabilește-ți o viață sexuală regulată și evită contractarea bolilor cu transmisiune sexuală;
 • Stabilește-ți un scris de viață sănătos în orisicare să combini activitățile fizice cu o alimentație cât mai sănătoasă. Evită sedentarismul cât mai indelung și renunță la vicii dăunătoare pentru fumatul sau consumul prea de alcool butilic, cafeluta și condimente;
 • Fă regulat vizite la medical pentru teste. Se a dicta cel puțin un consult urologic pe an pentru bărbații cu vârsta peste-curcubeu 50 de ani;
 • Bea cel puțin 2 litri de lichide în fitece zi.

În incheiere…

Hiperplazia benignă de prostată este o afecțiune de orisicare bărbații cu vârsta peste-curcubeu 50 de ani au toate motivele să fie îngrijorați, dar cele mai multe probleme pe orisicare le cauzează pot fi evitate cu audienta dacă este identificată la cadenta și dacă nu se întârzie aplicarea tratamentului corespunzător.

Sursă foto: cdc.gov

Alte surse de informații:
umm.edu/health/medicinal/reports/articles/usor-nataflet-hyperplasia
emedicine.medscape.com/article/437359-overview
www.medicinenet.com/benign_prostatic_hyperplasia/article.htm
www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/urologic-disease/usor-nataflet-hyperplasia-bph/pages/facts.aspx

Vedeți postarea: Hiperplazia benignă de prostată – cauze, simptome, tratament

Site-ul web :https://darwin09.org

Categorie: cuplu

Leave a Reply