FAT32, exFAT sau NTFS? Cum formatez carduri SD, stick-uri USB or hard disk-uri?

Cum ar a urma să-mi formatez cardul de pamente SD, stick-ul USB, hard disk-ul strain USB ori noul meu SSD? Să folosesc vechiul stil de fișiere FAT32 ori mai noul NTFS? Ori posibil ar face să folosesc exFAT? Este o optiune dificilă pentru utilizatori și răspunsul exact a atarna de tipul dispozitivului pe cine vrei să îl formatezi și cum îl vei a sluji. Citește iest marfa și vei înțelege cine este cea mai bună metodă pentru a formata orisice tip de mecanism:

Înainte de a începe, citește acesta:

Dacă ai constrangere de un calauza catre cum se desfășoară procesul de formatare al unui mecanism, pe un calculator electronic cu Windows, citește iest calauza: Cum formatezi un multime SD, un stick USB sau o partiție, în Windows. De astfel, dacă vrei să afli caracteristicile fiecărui stil de fișiere, citește aceste tutoriale:

Comparație de viteză: FAT32 vs. exFAT vs. NTFS

Am vrut să comparăm rapiditate oferită de cele trei sisteme de fișiere, așa că am luat trei stick-uri USB de pamente flash și am făcut teste de viteză pe ele: Kingston DataTraveler Elite G2, Kingston DataTraveler microDuo 3C și IronKey D300.

Mai întâi am luat Kingston DataTraveler Elite G2, l-am formatat folosind FAT32, exFAT și atunci NTFS. După orice formatare, am făcut un cerine cu CrystalDiskMark, pentru a a gini ce viteze ne raportează. Am observat că exFAT a fost binisor mai accelerat decât FAT32, în durata ce NTFS a a bogat tendința să fie și el mai accelerat, cateodata cu o diferență semnificativă, dar nu în toate măsurătorile.

formatare

După aceea, am luat Kingston DataTraveler microDuo 3C și l-am formatat folosind FAT32, exFAT și NTFS. După orice formatare, am executat CrystalDiskMark, pentru a a gini ce viteze măsoară. Se posibil a gini că exFAT a fost mai accelerat decât FAT32 în majoritatea testelor cu CrystalDiskMark, în durata ce NTFS a fost mai accelerat decât FAT32 în unele teste și puțin mai domol în altele.

formatare

La deznodamant, am vechi IronKey D300 și am făcut aceiași pași și aceleași măsurători ca pe celelalte două unități de pamente. Pe iest stick de pamente, NTFS a fost cel mai accelerat în aproximativ toate testele.

formatare

FAT32: Pro și prep

Cel mai apreciabil folos al sistemului de fișiere FAT32 este compatibilitatea cu un număr vartos inlaturare de dispozitive și sisteme de operare. Aproape orisice mecanism cine lucrează cu spații de depozitare este avizat să folosească FAT32, de la smartphone-uri și tablete, la calculatoare, camere digitale, camere de observatie, ș.a.m.d. Din păcate, există și câteva limitări importante, cum ar fi faptul că nu posibil activa cu fișiere mai holba de 4 GO și cu partiții cine sunt mai holba de 8 TO. Un alt incomparabil este saracie oricărei protecții împotriva pierderii de date cauzate de pierderi de zilnic. În catifea, FAT32 este mai domol decât exFAT și NTFS.

Vezi mai mult:  Cum adaugi muzică în videoclipurile realizate cu Windows Movie Maker

exFAT: Pro și prep

Sistemul exFAT rezolvă neajunsurile FAT32 în ceea ce privește mărimea maximă a unui fișier ori a unei partiții. Un alt folos este faptul că are o compatibilitate ridicată cu multe sisteme de operare și dispozitive. În catifea, rapiditate sa este mai genune decât cea oferită de FAT32. Cel mai genune incomparabil este faptul că nu are o usurinta de jurnalizare, cine te ajută să eviți problemele legate de coruperea datelor stocate.

NTFS: Pro și prep

Sistemul NTFS rezolvă neajunsurile FAT32 în ceea ce privește mărimea maximă a unui fișier ori a unei partiții. De astfel, adaugă caracteristici importante prep pornire pentru setarea de permisiuni de intrare pentru fișiere și alte lucruri importante pentru calculatoarele moderne. Un alt atu este rapiditate mai bună decât cea oferită de FAT32.

Cel mai genune incomparabil este compatibilitatea cu dispozitivele mobile. NTFS funcționează tare cu toate versiunile moderne de Windows, la fel și cu consolele Xbox One. Linux a umbla și el tare cu NTFS de oarece durata dar MAC OS X nu fabrica acesta, decât dacă instalezi drivere din terțe părți. Dispozitivele mobile tind să nu funcționeze cu sistemul NTFS. De pilduire, smartphone-urile și tabletele cu Android nu pot a sluji NTFS decât dacă le root-ezi și modifici setări de stil importante. Camerele digitale și alte dispozitive inteligente, nici ele nu merg cu NTFS. Dacă folosești un mecanism volant, este o considerent bună să presupui că ista va a sluji exFAT sau FAT32 în loc de NTFS.

Cum formatezi un multime de pamente SD? Răspuns: folosește exFAT

Cardurile de pamente SD de orisice forme și mărimi (microSD, miniSD sau SD) sunt folosite, în colectiv, pe dispozitive mobile prep smartphone-uri, tablete, camere digitale, camere de observatie ș.a.m.d. Când formatezi un multime de pamente SD, cea mai bună optiune este sistemul de fișiere exFAT.

Vezi mai mult:  Cum dezactivezi Tastele adezive în Windows 10

Cum formatezi stick-uri de pamente USB? Răspuns: folosește exFAT

Stick-urile de pamente USB sunt folosite în colectiv pe calculatoare, laptopuri și alte dispozitive similare. Cea mai bună optiune este să le formatezi folosind exFAT, pentru a a se cuveni depozita pe ele fișiere de dimensiuni holba.

Cum formatezi hard disk-uri externe USB? Răspuns: folosește NTFS (exceptând apoi când le folosești pe un Mac)

Hard disk-urile externe sunt folosite în colectiv pentru a depozita multe fișiere, pentru copii de siguranță și alte lucruri similare. Asta înseamnă că sistemul de fișiere FAT32 îți va cuprins productivitatea în lucrul cu asemenea de unități de depozitare. De astfel, faptul că nu oferă niciun fel de protecție a datelor în cazul unei pene de zilnic, fac din FAT32 și exFAT o optiune pe cine musai să o eviți pe asemenea de unități de depozitare. Alegerea potrivită este sistemul NTFS. Singura excepție de la această regulă este apoi când folosești un MAC cu OS X, fiind mai tare să alegi sistemul capetenie al Apple – HFS Plus.

Cum formatezi partițiile de pe calculatorul tău? Răspuns: folosește NTFS (dacă nu folosești Linux sau Mac)

Când vine discurs catre partițiile de pe hard disk-ul ori SSD-ul din calculatorul tău, apoi NTFS musai să fie binisor sistemul de fișiere implicit. Nu poți castiga de avantajele oferite de sistemul tău de operare Windows când vine discurs de administrarea și protecția fișierelor, decât dacă folosești NTFS. Dar, dacă folosești Linux, cel mai tare este să folosești sistemul de fișiere prisnic pentru iest stil de operare – ext4, iar dacă folosești Mac, a decide sistemul HFS Plus.

Vezi mai mult:  Cum ștergi cookie-uri pe Android (Chrome, Firefox, Opera, Samsung Internet)

Vedeți postarea: FAT32, exFAT sau NTFS? Cum formatez carduri SD, stick-uri USB or hard disk-uri?

Site-ul web :https://darwin09.org

Categorie: tehnologie

Leave a Reply