Dublează-ți viteza pe WiFi, când ai un laptop ori tabletă cu Windows și o placă de rețea Intel

Rețelele WiFi sunt prez tot. Le folosim prozaic, dar nu întotdeauna avem o experiență bună. Se cumva întâmpla să fim într-un loc cu signal scheletic și să fim frustrați de viteza lentă a rețelei wireless ori de instabilitatea sa. În invar de situații, dacă ai un laptop cu Windows, o tabletă ori un mestesug corcit cu un procesor Intel, apoi îți poți îmbunătăți viteza tare numeros, modificând două setări, dacă dispozitivul tău are și o placă de rețea wireless, tot semn Intel. Iată cum să te bucuri de WiFi mai fulgerator, pe dispozitive Windows cu plăci de rețea wireless semn Intel:

Două setări pentru pol pozitiv wireless care-ți pot mări revelator viteza pe WiFi

Laptopurile, tabletele și dispozitivele hibride cu plăci de rețea create de Intel, au două setări de driver orisicine, apoi când sunt activate și configurare adevarat, pot mări viteza de orisicine beneficiezi în zonele inde conexiunile WiFi tind să fie mai lente. Cele două setări sunt Throughput Booster și Transmit Power sau, pe românește, impulsul lățimii de bandă și puterea de transmisie.

wireless, Intel, Windows

Throughput Booster mărește lățimea de bandă prin activarea funcției packet bursting (traducerea cuvânt cu cuvânt este “explozia pachetelor”). Această setare este în mod implicit dezactivată. Când este activată, pol pozitiv de rețea wireless nu le aproba celorlalți clienți să aibă criza deopotriva la lățimea de bandă existentă în rețeaua wireless. Astfel, tu primești mai multă lățime de bandă în cadenta ce alți clienți primesc mai puțin. Activități pentru redarea de conținut multimedia în curent, încărcarea de fișiere a largi, partajarea de conținut de a largi dimensiuni, ar a se bucura de activarea Throughput Booster. Dacă ai necesitate de lățimea de bandă maximă disponibilă, este o considerent bună să activezi această setare, mai stilat dacă ești într-o zonă cu un număr mic de clienți wireless. Setarea aceasta ar a se cere să rămână dezactivată într-un mijlociu inde este memorabil ca toți clienții wireless să primească criza deopotriva și anterioritate egală, ori în rețele wireless orisicine folosesc standarde mai varstnic pentru 802.11b ori 802.11g.

Vezi mai mult:  Cum configurezi și adaugi Google Drive la (File) Explorer

Transmit Power modifică puterea de transmisie a semnalului wireless emis de pol pozitiv de rețea. Plăcile de rețea Intel au activat nivelul minimal al puterii de transmisie, orisicine este compatibil cu comunicații wireless de natura. Această setare implicită aproba unui număr mai rece de dispozitive wireless să opereze în zone aglomerate. Dacă descrești puterea de transmisie, reduci acoperirea radiodifuziune a plăcii tale de rețea. Dacă îi crești puterea de transmisie, primești imbracare radiodifuziune mai rece de la pol pozitiv ta de rețea.

Poți a fixa între cinci niveluri de multime de transmisie:

  • Lowest (Cel mai scheletic): Setează pol pozitiv de rețea WiFi la cea mai joasă multime de transmisie posibilă. Ar a se cere să folosești aiest treapta în zone cu circulatie wireless tipator, pentru a-ți îmbunătăți calitatea conexiunii și a cuceri interferența cu alte dispozitive. Această setare incadra prezentabil dacă ești aproximativ gata de routerul sau punctul de criza orisicine a transmite semnalul wireless la orisicine te-ai conectat.
  • Medium-low, Medium sau Medium-high (Mediu-jos, Mediu sau Mediu-înalt): oferă cel mai bun cumpaneala între puterea de transmisie și congestia în rețea. Aceste niveluri sunt configurate, de fire, în funcție de cerințele legale din orisicare țară inde se vând dispozitivele folosite.
  • Highest (Cel mai majorat): setează puterea de transmisie la nivelul culminant eventual. Astfel, obții cea mai bună performanță posibilă și cea mai bună imbracare, pentru pol pozitiv ta de rețea. Intel își sfătuiește utilizatorii să folosească aiest treapta taman în medii cu un număr diminuat de dispozitive wireless.
wireless, Intel, Windows

Dacă vrei să afli mai multe asupra setările plăcilor de rețea wireless produse de Intel, citește această pagină: Advanced Intel® Wireless Adapter Settings.

Test în lumea reală: Îți poți banita viteza prin WiFi activând aceste două setări!

Am vrut să vedem impactul obiectiv apoi când modificăm aceste setări, așa că am luat două laptopuri diferite cu plăci de rețea Intel și Windows 10 intins: Lenovo Legion Y520 cu o placă de rețea Intel Dual Band Wireless-AC 8265 și un HP Spectre 13t cu o placă Intel Dual Band Wireless-AC 8260.

Am testat mai întâi viteza pe rețeaua wireless oferită de cele două laptopuri, cu Throughput Booster dezactivat și Transmit Power setat la nivelul minimal. Am vechi cele două laptopuri în două apartamente diferite, cu două routere wireless diferite, în camerele inde aveam cea mai lentă relatie WiFi, din orisicare odaie. Măsurătorile de viteză au fost realizate cu SpeedTest. Lenovo Legion Y520 a avere o viteză de 43,81 Mbps pentru descărcarea datelor și de 10,01 Mbps pentru încărcarea lor.

wireless, Intel, Windows

Am activatThroughput Booster și am setat Transmit Power la nivelul cel mai rece. Pe același laptop, în aceeași cameră, ne-am bucurat de o creștere considerabilă a vitezei, până la 101,77 Mbps pentru descărcarea datelor și 56,38 Mbps pentru încărcarea lor. De intocmai, răspunsul la conducere ping s-a micșorat apreciabil, de la 30 ms la 4 ms. Este o îmbunătățire fantastică!

wireless, Intel, Windows

Apoi, am luat laptopul HP Spectre 13t și l-am vechi într-un odaie tare variat, cu Throughput Booster dezactivat și Transmit Power la nivelul minimal.

Vezi mai mult:  Cum dai clic dreapta pe Mac

Am purtare într-o cameră inde avem de fire cea mai slabă viteză pe rețeaua wireless și am avere un efect acceptabil, dar numeros mai jos decât ce obținem în alte camere: 98,02 Mbps pentru descărcarea datelor și 43,44 Mbps pentru încărcarea lor.

wireless, Intel, Windows

Apoi, am activat Throughput Booster și am setat Transmit Power la nivelul culminant. Pe același laptop, în aceeași cameră, am instarit la 185,79 Mbps pentru descărcarea datelor și 130,46 Mbps pentru încărcarea lor. Din nou, o creștere masivă de viteză.

wireless, Intel, Windows

Am făcut aceleași măsurători și în alte camere, orisicine sunt mai apropiate de routerul wireless și am observat o tendință tare importantă: aceste setări măresc viteza conexiunii WiFi taman în zonele inde puterea semnalului wireless este mai slabă. Când ne-am dus în camerele inde cele două routere erau amplasate, nu am observat nicio diferență de viteză pe ambele laptopuri. În zonele cu signal tare bun, nu se observă o diferență notabilă de performanță, apoi când schimbi aceste setări.

Cum activezi Throughput Booster și setezi Transmit Power la valoarea maximă

Pentru a găsi aceste două setări și a le inlocui, musai să accesezi proprietățile plăcii tale de rețea wireless. Cea mai rapidă metodă (dar nu și singura) este să deschizi Device Manager (Manager Dispozitive). Pentru a executa acesta, mergi la “Panoul de Control -> Hardware și sunete -> Manager dispozitive”. Nu a se privi faptul că musai să fii legalizat cu un testea de epistat pentru ca metodologie noastră să funcționeze.

wireless, Intel, Windows

În geam Manager dispozitive, caută secțiunea Adaptoare rețea (Network adapters) și dă dublu-clic pe ea. Apoi, găsește pol pozitiv ta de rețea wireless și dă dublu-clic pe ea.

NOTĂ: La pasul ista iata numele plăcii tale de rețea wireless. Ar a se cere să fie Intel Dual Band Wireless-AC urmat de un număr, sau catva apropiat. De intocmai, poți a zari și dacă pol pozitiv de rețea este a unui alt aruncator: Realtek Wireless LAN Adapter sau Broadcom Wireless LAN Adapter.

wireless, Intel, Windows

Se afișează proprietățile plăcii tale de rețea. Numele cumva fi variat de ceea ce iata în capturile noastre de ecran. Mergi la a toarce Complex (Advanced). Aici iata o listă cu toate setările plăcii tale de rețea. Lista de setări variază în funcție de sistemul tău cu Windows. Derulează în jos până ajungi la Throughput Booster și Transmit Power, semnalate mai jos.

wireless, Intel, Windows

Dă chicoteala pe meniu de valori pentru Throughput Booster și a fixa Enabled (Activat).

wireless, Intel, Windows

Dă chicoteala pe meniu de valori pentru Transmit Power și a fixa Highest (Cel mai rece).

wireless, Intel, Windows

Când ai finit cu setările pe orisicine vrei să le modifici, apasă OK pentru ca ele să fie activate. Placa ta de rețea wireless se va reporni și nu va funcționa câteva secunde. Când revine, se conectează automatic la precedent rețea WiFi la orisicine era conectată. Testează viteza oferită și iata dacă imediat conexiunea ta incadra mai prezentabil.

Vezi mai mult:  Aplicațiile Windows 8 nu se conectează la contul dvs. Google/Gmail?

Ce fac dacă nu am o placă de rețea wireless semn Intel?

Alți producători de plăci de rețea wireless pot capata și ei setări similare în driverele lor. Ar a se cere să folosești ghidul nostru pentru a accesa proprietățile disponibile pentru pol pozitiv ta de rețea și să iata ce setări similare oferă. Dacă găsești invar de setări, schimbă-le dar efectuează măsurători înainte și după ce le-ai primenire, pentru a a zari ce tamponare au. Dacă iata îmbunătățire lasă schimbările active. Dacă nu, revin-o la valorile precedente. Dacă pol pozitiv ta de rețea wireless începe să nu mai funcționeze cum musai, o poți reseta, folosind aiest calauza: Cum resetezi toate adaptoarele de rețea în Windows 10, cu 6 clicuri

Acum ai o viteză mai bună pe WiFi?

Îți recomandăm să încerci tutorialul nostru și să îți faci propriile teste. Observi o îmbunătățire a vitezei în zonele cu signal WiFi mai scheletic? Nu a pregeta să comentezi și să împărtășești concluziile tale. Suntem insistent curioși să aflăm ce rezultate ai avere.

Te uiți: Dublează-ți viteza pe WiFi, când ai un laptop ori tabletă cu Windows și o placă de rețea Intel

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply