Cum setezi şi folosești conexiunile PPPoE la internet, în Windows 10

Multe companii oricare oferă conexiuni la Internet, prep RCS & RDS, îşi oferă serviciile folosind conexiuni Point-to-Point Protocol over Ethernet ori, pe redus, PPPoE. Pentru a a se cadea a servi invar de conexiuni, distribuitorul de internet îţi oferă un spinare de utilizator şi o parolă pe oricare musai să le foloseşti pentru a te a se cadea conecta la reţeaua sa. În cest tutorial îţi arătăm ce paşi musai să urmezi ca să configurezi adevarat Windows 10 pentru a te conecta la internet prin PPPoE:

Deschide expertul de configurare “Conectare la internet”

Pentru a seta o relatie PPPoE în Windows 10, musai mai întâi să lansezi expertul de configurare “Conectare la internet”. Deschide aplicația Setări (o metodă rapidă este să apeși pe tastele Win + I). În aplicația Setări, accesează secţiunea Reţea şi internet, selectează Linie comutată în stânga ferestrei și apasă pe legătura “Configuraţi o relatie nouă” din partea dreaptă.

Configurare relatie nouă în secțiunea Linie comutată din Setările Windows 10

Acum ar a urma să se deschidă expertul titluit “Configurare relatie sau reţea”.

Opțiunea Conectare la internet

Poți să deschizi expertul de configurare “Conectare la internet” și din vechiul Panou de inspectie. În Panoul de inspectie, mergi la Reţea şi internet şi casca Centru de reţea şi partajare. Apoi apasă pe opţiunea “Configurare relatie sau reţea nouă” din secţiunea “Modificare setări reţea”.

Configurare relatie sau rețea nouă În Panoul de inspectie

Indiferent de sistem pe oricare ai ales-o pentru a emite expertul de configurare “Conectare la internet”, următorii paşi sunt aceiași.

Cum setezi o relatie internet PPPoE în Windows 10

În fila de opţiuni disponibile, selectează “Conectare la internet” şi atunci apasă pe butonul Următorul.

Conectare la internet

În geam “Conectare la internet”, apasă pe opţiunea “Bandă largă (PPPoE)”.

Conectare prin Bandă largă (PPPoE)

Am imbogatit la locul daca musai să faci setările pentru conexiunea prin PPPoE. Cele mai importante lucruri pe oricare musai să le faci sunt să îţi scrii Numele (de) utilizator şi Parola pe oricare le-ai alienat de la distribuitorul tău de internet (prep RDS).

Numele de utilizator și asigurare alocate de distribuitorul de internet

De intocmai, ai şi alte opţiuni de configurare:

  • Poţi să bifezi opţiunea “Afişare caractere” dacă vrei să îţi iata asigurare, ca să fii precis că ai scris-o prezentabil.
  • Dacă nu vrei să fii întrebat de Windows 10 oricare este asigurare de orice dată când te conectezi la internet, poţi să îl setezi să îţi memoreze asigurare.
  • În mod implicit, Windows 10 îi dă conexiunii tale PPPoE denumirea de “Conexiune pe bandă largă”. Dacă vrei ca ea să poarte un alt denominatie, îl poţi inregistra în câmpul scriptura Nume relatie.
  • La deznodamant, dacă vrei că această relatie la internet să poată fi folosită şi de alte persoane oricare au criza la calculatorul tău, bifează ultima opţiune: “Permiteţi altor persoane să utilizeze această relatie”. Trebuie menţionat că, pentru a a se cadea a lucra această opţiune, ai treaba de drepturi administrative.
Vezi mai mult:  Recenzie ASUS Chromebox 3: Chrome OS este rapid, pe un mini PC cu multe opțiuni

După ce ai terminare de făcut toate setările, apasă pe Conectare pentru a iniţia conexiunea PPPoE.

Inițializarea conexiunii PPPoE

Expertul de configurare intampla prin câţiva paşi de cercare a numelui de utilizator, a parolei şi a funcţionării conexiunii la internet.

Așteptarea stabilirii conexiunii la internet prin PPPoE

Dacă totul a funcţionat prezentabil, expertul de configurare te informează că asasi “Conexiunea la internet este ispravit de aplicare”.

(*10*)
Conexiunea la internet este ispravit de aplicare

Închide expertul de configurare: conexiunea PPPoE este funcțională. Poți să începi să navighezi pe internet, folosind fiecare browser web sau fiecare aplicaţie Windows oricare are treaba de criza la internet.

Cum te conectezi la internet printr-o relatie PPPoE, în Windows 10

Acum că ai terminare de setat conexiunea PPPoE, o poţi a servi oricând vrei să accesezi internetul. Dar mai ai oarecare de făcut: pentru a o a se cadea a servi, este indispensabil să te conectezi la ea de orice dată când ai treaba de ea. Iată cum faci cest materie:

Apasă pe pictograma de Reţea din regiune de in-dicatie de pe lingou de activităţi şi atunci apasă pe conexiunea PPPoE. Dacă nu i-ai metamorfozat numele implicit, ea ar a urma să se numească “Conexiune pe bandă largă”.

Conexiunea PPPoE este afișată în fila de rețele de pe lingou de activități

Acţiunea anterioară casca aplicaţia Setări şi te dirigui mecanic la secţiunea Linie comutată. Apasă pe conexiunea PPPoE, în partea dreaptă a ferestrei și, pentru a o iniția, apasă pe butonul Conectare.

Inițierea conexiunii la internet prin PPPoE, în Windows 10

Dacă ai rafinat ca Windows 10 să îţi memoreze datele de conexiune ale conexiunii PPPoE, apoi calculatorul tău se va conecta nemijlocit la internet. Dacă nu ai făcut cest materie, apoi va a urma să îţi introduci numele de utilizator şi asigurare conexiunii PPPoE.

Contul de utilizator și asigurare PPPoE alocate de distribuitorul de internet

După ce calculatorul tău cu Windows 10 este conectat, ești incovoiat înapoi la secţiunea Reţea şi internet a aplicaţiei Setări. Aici, vei stapani asasi un semnificatie oricare îţi executa că eşti Conectat, indata sub conexiunea PPPoE.

Conexiunea PPPoE este activă și funcțională

NOTĂ: Acum că ai configurat conexiunea PPPoE, s-ar a se cadea să vrei să te conectezi la internet mecanic, de orice dată când îți pornești calculatorul sau dispozitivul. În cest caz, ar a urma să citești Cum pornești mecanic o relatie PPPoE în Windows 10.

Vezi mai mult:  Cum schimbi setările avansate de partajare în rețea, în Windows

Cum te deconectezi de la o relatie PPPoE în Windows 10

Pentru a închide o relatie PPPoE în Windows 10, apasă pe pictograma de Reţele din lingou de activităţi şi atunci apasă pe conexiunea PPPoE. În deznodamant, după ce ai imbogatit la opţiunile de Linie comutată, apasă pe butonul Deconectare.

Deconectare conexiunii PPPoE

Nu mai sunt alţi paşi de făcut în cest decizie. După ce ai apăsat pe Deconectare, Windows 10 închide indata conexiunea PPPoE.

Cum ştergi o relatie PPPoE din Windows 10

La un clipita dat, este poate să vrei să ştergi finisat o relatie PPPoE pe oricare ai configurat-o pe PC-ul tău cu Windows 10. Pentru acesta, casca aplicaţia Setări, atunci mergi la secţiunea Reţea şi internet şi atunci la opţiunile de Linie comutată. Aici, dacă este indispensabil, închide conexiunea PPPoE şi atunci apasă pe butonul Eliminare.

Ștergerea unei conexiuni PPPoE din Windows 10

Windows 10 te va anunţa că “Dacă eliminaţi această relatie VPN, va a urma să o configuraţi din nou pentru a vă reconecta”. După cum ai observat, aoace apare o mică greşeală: mesajul îţi executa că elimini o relatie VPN, dar de descantec tu elimini o relatie PPPoE. 🙂

Dacă eşti precis că vrei să continui, apasă pe Eliminare şi conexiunea PPPoE va fi ştearsă finisat.

Confirmarea ștergerii conexiunii PPPoE

Tu ai conexiuni PPPoE pe PC-urile tale cu Windows 10?

Aşa cum ai văzut din cest pravet, setarea, utilizarea şi eliminarea conexiunilor pe bandă largă prin PPPoE, prep cele de la RDS, sunt toate acţiuni uşor de valoros în Windows 10. Totuşi, musai să admitem că nouă ne-ar fi plăcut mai departe ca toate conectările şi deconectările să fie realizate nemijlocit din fila de Reţele de pe lingou de activităţi. Să trebuiască să mergi în Setări de orice dată ni se pare curat parazit. Tu ce părere ai? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Vezi mai mult:  FAT32, exFAT sau NTFS? Cum formatez carduri SD, stick-uri USB or hard disk-uri?

Te uiți: Cum setezi şi folosești conexiunile PPPoE la internet, în Windows 10

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply