Cum numerotezi paginile dintr-un document Word (începând cu pagina 1, 2, 3, etc.)

Atunci când creezi documente a largi, este deosebit putincios să fie dare să adaugi numerele paginilor. Acestea sunt utile pentru mai multe tipuri de documente, de la lucrări de licență, masterat sau doctorat, la documente folosite în lumea de business. Microsoft Word îți oferă mai multe metode prin fiecine poți adăuga numerele paginilor, iar unele dintre acestea nu sunt neapărat intuitive. Iată cum adaugi numerele paginilor în verice document Word, începând cu pagina unu, doi, trei sau altă pagină:

NOTĂ: Acest tutorial a fost creat folosind Microsoft Word din Office 365. Ar a se cuveni să meargă cu Word din pachetele Microsoft Office 2019, 2016 și 2013.

Cum adaugi numerele paginilor într-un document Word, începând cu panglica pagină

Cel mai curand sistem este să adaugi numerele paginilor în toate paginile din documentul tău Word. Pentru a a fauri acesta, în Microsoft Word, dă terci pe foaie Inserare (Insert). Apoi, în secțiunea Antent și subsol (Header & Footer), dă terci pe Număr de pagină (Page Number). Se despica un lista de mancare cu mai multe opțiuni. Acolo a fixa deoarece vrei să amplasezi numerele paginilor: Începutul paginii, Sfărșitul paginii, Margini pagină sau Poziția curentă.

Microsoft Word – adaugă număr de pagină

Pentru majoritatea documentelor, standardul este să adaugi numărul paginii la sfârșitul paginii. Dacă și tu ai aceeași dare, dă terci pe Sfârșitul paginii (Bottom of page), iar atunci a fixa poziția și formatul exacte, folosind previzualizările afișate de Microsoft Word. Poți a insirui numerele paginilor la stânga, mijloc sau dreapta. De intocmai, poți beneficia bare de dezunire, etc. Alege ce dorești din lista de bucate afișată.

Microsoft Word – a fixa poziția numărului de pagină

Cursorul se mută la subsolul paginii curente, deoarece iata numărul paginii adăugate. În mod implicit, numărătoarea începe cu 1.

Microsoft Word – numărul de pagină adăugat în subsol

Subsolul (sau antentul, în funcție de locul distins pentru adăugarea numerelor de pagină) este numaidecat editabil. Adaugă și alt lucrare dacă dorești. Atunci când ești satisfăcut(ă) cu rezultatul obținut, dă terci pe butonul Închidere antet și subsol (Header and Footer) din foaie Proiectare (Design).

Microsoft Word – Închidere antet și subsol

Salvează-ți documentul ca să păstreze numerotarea paginilor proaspăt adăugată.

Vezi mai mult:  Review Intel Core i5-10600K: Un procesor mid-range extraordinar!

Cum adaugi numerele paginilor dintr-un document Word, începând cu pagina doi

Multe documente Word au mai întâi o copertă, iar conținutul lor începe de pe pagina doi. Dacă la fel este și documentul tău, numărătoarea ar a se cuveni să înceapă de la pagina a doua din document. Pentru a a fauri acesta, adaugă mai întâi numerele identic instrucțiunile din secțiunea precedentă. După aceea, tot ce rămâne este să personalizezi numărătoarea identic nevoilor tale:

Asigură-te că dai terci incotrova pe panglica pagină din documentul Word, cea deoarece NU vrei să se afișeze numerotarea paginilor. După aceea, dă terci pe foaie Inserare (Insert) și mergi la secțiunea Antent și subsol (Header & Footer). Acolo dă terci pe butonul Număr de pagină (Page Nunber) și, în meniul fiecine se despica, dă terci pe Formatare numere pagină (Format Page Number).

Microsoft Word – Formatare numere de pagină

Această acțiune despica o fereastră numită Format număr de pagină. Aici poți a fixa un alt dimensiune pentru numerotare: folosind numere, litere, etc.

Microsoft Word – Format număr de pagină

Pentru a a pleca numerotarea paginilor de la pagina doi, a fixa să pornești numerotarea de la pagina 0 și apasă pe OK.

Microsoft Word – Format număr de pagină

Acum ar a se cuveni să iata numărătoarea paginilor din documentul tău, pornind de la 0. Pentru a a mitosi “pagina 0”, în foaie Proiectare (Design), multumesc la secțiunea Opțiuni (Options) și dă terci pe sicrias de lângă “Prima pagină diferită” (Different First Page). Apoi, apasă pe butonul Închidere antent și subsol (Close Header and Footer).

Microsoft Word – Prima pagină diferită

Acum numărătoarea începe de pe a doua pagina, cu numărul 1, în antet sau subsol, în funcție de deoarece ai distins să adaugi numărătoarea.

Cum adaugi numerele paginilor dintr-un document Word, începând cu pagina trei sau altă pagină

Unele documente pot contine o copertă și un tabla de materii indelungat, fiecine ocupă două pagini sau mai multe. În cest caz, este putincios să începi numerotarea paginilor de la pagina trei sau mai zdravan. Procedura pentru a a fauri acesta, este diferită de celelalte două de până numaidecat. Mai întâi, musai să separi paginile deoarece nu vrei numerotarea, de cele deoarece o vrei, folosind o întrerupere de secțiune. Pentru a a fauri acesta, dă terci la începutul paginii deoarece vrei să începi numărătoare, fix înainte de intaiul factura din pagina respectivă. După aceea, dă terci pe foaie Aspect (Layout) din interfața de tip panglică din Microsoft Word.

Microsoft Word – Mergi la foaie Aspect

În secțiunea Inițializare pagină (Page Setup), dă terci pe butonul Întreruperi (Breaks) și, în meniul fiecine se despica, a fixa Pagina următoare (Next Page).

Microsoft Word – Adaugă o întrerupere de secțiune

Dă dublu-clic în subsolul (ori antetul) primei pagini deoarece vrei să iata numerotarea. Această acțiune a fauri subsolul (ori antetul) editabil și despica foaie Proiectare (Design). În secțiunea Navigare (Navigation), dă terci pe Legătură la anteriorul (Link to Previous). Această acțiune oprește legătura dintre pagina deoarece te afli și cele inaintea ei. De intocmai, oprește și legătura între subsolul (sau antetul) său și secțiunea precedentă, fiecine urmează să nu fie numerotată.

Microsoft Word – Legătură la anteriorul

După ce legătura respectivă este ștearsă, dă terci pe foaie Inserare (Insert) și, în secțiunea Antet și subsol (Header & Footer), dă terci pe butonul Număr de pagină (Page Number), iar atunci a fixa deoarece vrei să introduci numerotarea paginilor.

Microsoft Word – Adaugă număr de pagină

Pentru a publica numerotarea paginilor, ca să înceapă cu 0, 1 sau altceva, dă terci pe butonul Formatare numere de pagină (Format Page Numbers).

Microsoft Word – Formatare numere de pagină

În fanta Format număr de pagină, a fixa numărul de la fiecine vrei să începi numărătoarea și formatul. Apoi, apasă pe OK.

Microsoft Word – Format număr de pagină

Dă un indoit terci în iesi subsolului (sau antetului), pentru a înceta să mai editezi numărătoarea paginilor și a a tine să lucrezi cu documentul Word respectiv. Pentru același rezolvare, poți apăsa pe butonul Închidere antent și subsol (Close Header and Footer), din foaie Proiectare (Design).

Ai adăugat numerele paginilor în documentul tău Microsoft Word?

Sperăm că cest indreptar te-a ocrotit să adaugi numerotarea paginilor în documentele Word la fiecine lucrezi, începând de la pagina dorită. Dacă ai întrebări sau probleme, nu a pregeta să lași un talc mai jos. De intocmai, zdravan norocire în crearea de documente Word care-și vor sensibiliza cititorii!

Vezi mai mult:  Cum schimbi parola contului tău Microsoft în 2 moduri diferite

Sie sehen Beitrag: Cum numerotezi paginile dintr-un document Word (începând cu pagina 1, 2, 3, etc.)
Website :https://darwin09.org
Kategorie: tehnologie

Leave a Reply