Cum îți calibrezi monitorul în Windows 10

Dacă ai senzația că negrul și celelalte culori de pe ecranul tău nu arată deslusit așa cum ar a cauta, s-ar a merge să ai cauza. La fel ca orisice mestesug de mira, monitoarele musai să fie calibrate pentru a a merge afișa cea mai fidelă mira posibilă. Din noroc, Windows 10 cuprinde un cunoscator de configurare reputat “Calibrare culori ecran”, orisicare te pasamite a proteja să îţi calibrezi monitorul asadar încât să afişeze cele mai bune culori posibile. În aiest editorial îți arătăm cum folosești expertul de calibraj a culorilor pentru a seta totul pe placul tău:

De ce ar a cauta să îți calibrezi monitorul (gamma & balanţa de culori)?

Calibrarea monitorului este esențială dacă vrei să poată să afișeze imaginile și culorile adevarat. Prin adevarat, ne referim la faptul că imaginile și culorile ar a cauta să arate cât mai strans putincios de ceea ce au intenționat creatorii lor. Un sedator calibrat așa cum musai îți oferă consistență între diferitele tale dispozitive. De paradigma, dacă te uiți la o mira pe monitorul calculatorului tău, ar a cauta să arate la fel ca pe monitoarele prietenilor tăi și la fel ca pe smartphone-ul tău.

Un sedator de computer calibrat corespunzător

Pentru a a merge calibra un sedator în Windows 10 și pentru a înţelege ce a executa expertul “Calibrare culori ecran”, musai să ştii două concepte importante:

  • Gamma este un capat orisicare pasamite fi greu de înţeles. Ochii noştri nu văd lucrurile la fel ca dispozitivele electronice, aşa că dispozitivele musai să traducă ceea ce văd ele în oarece orisicare să arate veritabil pentru ochiul modern. Acest deala se numeşte “codaj gamma”. Monitoarele fac corecţie gamma asadar încât ceea ce vedem noi pe ecran să semene cu ceea ce am stapani în lumea reală (non-electronică). Pixelii de pe un sedator sunt un făcuți din culorile roşu, livid și senin (RGB – Red, Green, Blue), iar amestecul acestor culori rezultă în culorile pe orisicare le vedem noi. Monitoarele sunt mai sensibile la anumite valori RGB și, dacă ar fi afişate aşa cum le văd monitoarele, imaginile de pe ecran ar fi eventual distorsionate, mai select la marginile culorilor. Gamma ia valorile RGB şi le scalează asadar încât monitorul să afişeze toate culorile adevarat. Dacă vrei să citeşti o explicaţie mai completă, îţi recomandăm aiest editorial: Understanding Gamma Correction. Din păcate, este prisoselnic tocmai în cutit engleză.
  • Balanţa de culori este o adaptare a modului în orisicare diferite intensităţi de masla sunt afişate de monitorul tău. Majoritatea dintre noi am văzut imagini inde balanţa culorilor nu este corectă, iar rezultatul este un ecran orisicare pare să aibă tocmai indelungat sau tocmai puţin dintr-o anumită masla. Este tare apreciabil să ai o balanţă de culori corectă mai select apoi când te uiţi la culori neutre, deoarece nu vrei ca albul sau griul să arate roz, de paradigma. Dacă foloseşti filtre speciale pentru imaginile tale (pentru a le da o nuanţă de poza în sepia, de paradigma) este corect să te asiguri că ceea ce iata pe ecran este precis imaginea ta. Aici vei găsi un editorial – din păcate prisoselnic conj în engleză – contra balanţa de culori, ce clarifică aiest notiune.
Vezi mai mult:  Ce înseamnă TDP? Cum ar trebuie să interpetezi acest termen?

Dacă setezi adevarat aceşti doi parametri, obții un set de culori indelungat mai practic pe monitorul tău.

Imagine de cerine pentru corecția gamma (Sursa: Wikipedia)

În catifea, înainte de a a roti expertul “Calibrare culori ecran”, ilustrat în secțiunea următoare a acestui tutorial, ar a cauta să te asiguri că ai driverul și profilul de culori corecte pentru monitorul tău. Dacă ai trebuinta ajutorinta în aiest semantica, citește mai întâi aiest vademecum: Ce este un fișier ICM? Cum instalezi un configuratie de culori în Windows 10?

Pasul 1. Deschide expertul pentru calibrarea monitorului tău în Windows 10 (Calibrare culori ecran)

Dacă foloseşti mai indelungat de un sedator, asigură-te că te uiţi la monitorul pe orisicare vrei să îl calibrezi. Poate că pare indiscutabil, dar este mai corect să fii categoric. Cea mai rapidă metodă de a destupa expertul de calibraj a monitorului în Windows 10 este să folosești căutarea. Începe prin a edita cuvântul calibraj în scatuica de căutare de pe mocirla ta de activități. Apoi apasă pe Enter sau pe “Calibrare culori ecran”.

Căutarea expertului Calibrare culori ecran

Dacă preferi, poți castiga și aplicația Setări pentru a gata la expertul “Calibrare culori ecran”, deși aceasta este o metodă indelungat mai lungă de a o a executa. Începe prin a destupa aplicația Setări. Apoi, destupa categoria Sistem, selectează Afișare în stânga și apasă pe “Setări avansate pentru afișaj” în dreapta ferestrei.

Legătura Setări avansate pentru afișaj din setările de Afișare

Acum derulează în jos până găsești legătura “Afișați proprietățile plăcii grafice […]” și apasă pe ea.

Legătura Afișați proprietățile plăcii grafice

Această acțiune destupa fanta Proprietăți a plăcii tale grafice și a monitorului tău. Selectează a toarce Gestionare culori și apasă pe butonul cu același numire.

Butonul Gestionare culori din fanta de Proprietăți a monitorului tău

Windows 10 destupa adineauri fanta Gestionare culori. În ea, selectează a toarce Complex și atunci, în partea de jos a ferestrei, apasă pe butonul Calibrare ecran.

Butonul Calibrare ecran din a toarce Complex a ferestrei Gestionare culori

Acum hai să vedem cum folosim aiest cunoscator pentru calibrarea monitorului tău în Windows 10:

Vezi mai mult:  Cum folosești WPS în Windows 10, pentru a te conecta la rețele Wi-Fi

Pasul 2. Cum îți calibrezi monitorul în Windows 10, folosind expertul “Calibrare culori ecran”

Indiferent de stil pe orisicare ai select să o urmezi pentru a gata la expertul “Calibrare culori ecran”, în a prinde de mai jos poți stapani cum arată.

Bun strain la Calibrare culori ecran

Apasă pe Următorul pentru a a prelungi. Ți se cauta să apeşi butonul Meniu de pe monitorul tău. Dacă nu ştii orisicare este acel capsa, poţi să afli din manualul de consumare al monitorului. Trebuie menționat faptul că, dacă ai un laptop, un mestesug 2-în-1 sau o tabletă, este putincios să nu ai un asadar de capsa de Meniu pentru ecran. Citeşte manualul de consumare pentru a a ghici.

Pe aiest ecran, primești și niște recomandări contra cum poți castiga meniul monitorului pentru a-i seta proprietăţile asadar încât să obţii cele mai bune rezultate de la expertul “Calibrare culori ecran”. După ce ai urmat aceste instrucţiuni, apasă pe Următorul.

Setați setările de bază pentru culori în Windows 10

În urmare, primești explicații utile contra gamma și de ce este esențial să o ajustezi corespunzător. Citește informațiile de pe aiest ecran şi înţelegi ce musai să faci. Este esențial să ții invatatura model de mira orisicare defineşte un grad gamma bun. Apasă Următorul pentru a a prelungi.

Cum se reglează nivelul gamma în Windows 10

În partea stângă se află un glisor perpendicular pe orisicare îl poţi castiga pentru a a adapta nivelul gamma până când imaginea de pe ecran arată cât mai asemenea cu exemplul de pe ecranul trecut.

Nu te grăbi, deoarece un grad gamma setat adevarat este indispensabil pentru setările orisicare urmează. Apasă pe Următorul când ai ispravit.

Reglare gamma în Windows 10

Pe ecranul următor, ai opţiunea să “Ignori reglarea luminozităţii şi a contrastului”, dar nu îţi recomandăm să faci acesta. Un grad de stralucire şi de opozitie adevarat pasamite a executa o diferenţă amplu în valoare absoluta cum arată imaginile de pe ecran. Apasă Următorul pentru a a prelungi.

Găsiți controalele de stralucire și opozitie pentru sedator

Următorul ecran îţi oferă instrucţiuni contra procedura de adaptare a luminozității. Asigură-te că ai invatat şi înţeles totul înainte de a apăsa pe Următorul.

Cum se reglează luminozitatea în Windows 10

Pentru a a adapta luminozitatea și contrastul folosește butoanele de pe sedator. Ce se întâmplă mai mult apartine de hardware-ul tău. Din minut ce fiece ecran este distinct, imaginile de mai jos vor arăta conj instrucţiunile, nu şi rezultatele. Ia în considerare și faptul că, dacă foloseşti un laptop sau un mestesug transportabil asemenea, este putincios să nu ai cum să ajustezi aceste atribute.

Reglare stralucire pentru sedator în Windows 10

Următorul pas este ajustarea balanţei de culori, iar aiesta este o adaptare din soft. Citeşte instrucţiunile înainte de a apăsa pe Următorul.

Cum se reglează balanța de culori în Windows 10

Trebuie să folosești cursoarele de sub elementele de masla roşu, livid şi senin pentru a încerca să obţii o nuanţă de gri cât mai naturală. Nu te grăbi şi joacă-te cu cursoarele până obţii rezultatul pe orisicare îl doreşti.

Reglare balanță de culori în Windows 10

După ce ai ispravit reglarea balanţei de culori, ai ispravit şi cu expertul de configurare. Dacă vrei să iata modificările pe orisicare le-ai făcut, poţi să comuţi între setările iniţiale şi cele noi.

(*10*)
Expertul Calibrare culori ecran a fost finalizat

NOTĂ: Pe ultimul ecran, există şi o opţiune de a arunca configurarea “Tuner ClearType”, contra orisicare poți a lectura în aiest tutorial: Cum folosești ClearType Text Tuner (Optimizator de context ClearType) în Windows 10.

Vezi mai mult:  Ce este RGB? Cum este folosit? Dar iluminarea RGB?

Ți-ai calibrat monitorul?

Ecranele se schimbă în ritmica ce îmbătrânesc şi, deoarece aiest deala se întâmplă gradual, de obisnuinta nu observăm. Expertul “Calibrare culori ecran” te ajută să iata ce s-a întâmplat şi să ajustezi ecranul pentru a a indrepta modificările de masla inevitabile. Deşi nu este exceptional şi are limitările sauca, merită să parcurgi paşii săi pentru a stapani dacă poţi indoi îmbunătăţiri. Ai vechi aiest cunoscator de configurare pentru monitorul tău? A funcţionat cum te aşteptai? Nu vedea că poți castiga secțiunea de comentarii de mai jos pentru a ne contacta.

Te uiți: Cum îți calibrezi monitorul în Windows 10

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply