Cum faci capturi de ecran în Windows (9 metode)

Folosești Windows și ai pericol să faci o captură de ecran imediat? Nu reușești să găsești clapa Print Screen sau nu a cere să meargă, așa că acusi cauți o nouă scurtătură pentru Print Screen? Vrei să știi cum să faci o captură de ecran a ferestrei active în loc de întregul ecran? Nu ai a cere să înveți cum să faci un screenshot pe PC în scopot ce te joci, ca să ai semn realizărilor tale? Pe internet există numeroase aplicații de arestat ecranul, atât contrazice mancare, cât și gratuite. Însă, înainte de a căuta invar de aplicații, ar fi corect să te familiarizezi cu toate opțiunile de arestat ecranul pe cine le ai inca disponibile în Windows. Fără a mai incurca timpul, iată cum faci capturi de ecran în Windows:

Sumar

Cum faci capturi de ecran în Windows, folosind claviatura:

  1. Pentru a a infaptui un screenshot pe un PC, apasă Print Screen sau Fn + Print Screen de pe tastatură. Windows creează o captură a întregului ecran și o salvează în clipboard.
  2. Pentru a a infaptui un screenshot al întregului ecran, apasă concomitent Win + Print Screen sau Fn + Windows + Print Screen pe tastatură.
  3. Deschide geam pe cine vrei să o capturezi și apasă tastele Alt + Print Screen sau Fn + Alt + Print Screen. Sistemul de operare salvează priza în clipboard.

1. Cum faci capturi de ecran în Windows: Apasă clapa Print Screen

Prima metodă este și cea mai populară, fiind disponibilă de praci departe scopot, încă de la primele versiuni de Windows. Pentru a a infaptui un screenshot pe un PC, apasă butonul Print Screen de pe tastatură. Alternativ, poți a sluji și combinația de taste Ctrl + Print Screen.

Butonul Print Screen pe claviatura unui computer

Windows creează o captură a întregului ecran și o salvează în clipboard. În urmare, despica un orar bunaoara Paint și lipește imaginea din clipboard. Acum o poți mantui ca fișier și poți să o și editezi.

Screenshot al întregului ecran, sudat în Paint

Utilizarea tastei Print Screen pentru realizarea de capturi de ecran funcționează și în Windows 10, și în Windows 7.

2. Cum faci o captură de ecran în Windows 10: Apasă tastele Win + Print Screen

Vrei să faci o captură a întregului ecran și să o salvezi inconstient ca imagine de reglaj pe PC? O poți a infaptui folosind o scurtătură Print Screen simplă, fără a fi pericol de alte aplicații sau instrumente. Pentru a a infaptui un screenshot al întregului ecran, apasă concomitent Win + Print Screen pe tastatură.

Vezi mai mult:  Cum setezi un proxy pentru Wi-Fi pe Android: Tot ce trebuie să știi

Utilizarea combinației de taste Windows + Print Screen pentru a a infaptui un screenshot în Windows 10

Când faci o captură de ecran în Windows 10 folosind această metodă, sistemul de operare salvează imaginea rezultată într-un folder poreclit Capturi de ecran, aflat în folderul tău de Imagini. În mod obisnuit, calea către capturile de ecran realizate în Windows 10 ar a urma să arate invar: “C:UtilizatoriNumele tău de utilizatorImaginiCapturi de ecran”. Fișierele sunt denumite Captură ecran(număr).png, deoarece numărul variază în funcție de câte capturi de ecran ai făcut până acusi. Dacă vrei mai multe detalii catre locația capturilor de ecran, citește Unde sunt salvate screenshoturile? Schimbă locația capturilor de ecran în Windows 10.

Capturile de ecran sunt salvate de Windows în folderul tău de Imagini

În Windows 10, poți să iata capturile de ecran și folosind aplicația Fotografii, mergând la “Foldere -> Imagini -> Capturi de ecran”.

Capturi de ecran vizualizate în aplicația Fotografii din Windows 10

Pe lângă crearea unui fișier, Windows 10 a lua o transcriere a capturii de ecran și în clipboard.

3. Cum faci o captură de ecran în Windows 7 sau Windows 10: Apasă Alt + Print Screen pentru a priza geam activă

Indiferent dacă folosești Windows 10 sau Windows 7, poți să faci o captură de ecran și tocmai pentru geam activă, nu pentru tot ecranul. Deschide geam pe cine vrei să o capturezi și apasă tastele Alt + Print Screen. Sistemul de operare salvează priza în clipboard. Deschide Paint sau altă aplicație de publicare foto și lipește imaginea, invar încât să o poți publica și mantui pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Captură a unei ferestre active în Paint

4. Cum faci capturi de ecran pe un laptop sau tabletă (Dell, Surface și altele)

Metodele anterioare ar a urma să funcționeze extraordinar pe calculatoarele desktop ce rulează Windows și au tastaturi nivel. Însă, există unele situații unice. Dacă ai un laptop Dell, de oglinda, o tabletă sau verice alt PC cu o tastatură cine ingloba o tastă Fn, apoi clapa Print Screen s-ar a se cuveni să facă și alte lucruri, nu tocmai capturi de ecran. Drept continuare, când folosești o scurtătură de la tastatură pentru a a infaptui un screenshot, una cine ingloba butonul Print Screen, Windows s-ar a se cuveni să nu îți captureze de intamplare ecranul. În cest caz, folosește una dintre următoarele scurtături Print Screen:

  • Fn + Print Screen – a infaptui o captură a întregului ecran și-l copiază în clipboard. Este echivalentul apăsării tastei Print Screen.
  • Fn + Windows + Print Screen – realizează o captură a întregului ecran și o salvează pe cerc, într-un fișier, fără a a sluji alte aplicații. Windows salvează priza de ecran în folderul Imagini, subfolderul Capturi de ecran. Este echivalentul apăsării tastelor Windows + Print Screen pe o tastatură nivel.
  • Fn + Alt + Print Screen – a infaptui o captură de ecran a ferestrei active. Este echivalentul apăsării tastelor Alt + Print Screen pe o tastatură nivel.

Combinații de taste pentru capturi de ecran de pe tastaturi ce includ clapa Fn

Pe unele tastaturi, butonul Print Screen nu realizează două sau mai multe acțiuni. Însă, nu funcționează fără a apăsa întâi clapa Fn. Pe invar de tastaturi, clapa Fn funcționează ca un blocator pentru tastele multimedia din rândul de sus al tastaturii, inclusiv pentru clapa Print Screen.

Dacă ai o invar de tastatură, apasă clapa Fn pentru a a despresura rândul de sus de taste și a le a se cuveni a sluji cum am descris în primele capitole ale acestui vademecum. Ar a urma să funcționeze acusi.

Vezi mai mult:  Înainte de a instala Windows 10 S, ia în considerare aceste probleme

Tasta Fn (Funcție) de pe o tastatură

Pe unele tablete Microsoft Surface, musai să folosești alte combinații de taste pentru a executa capturi de ecran, pentru că unele modele de tastaturi Type Cover nu includ butonul Print Screen. În tura, Microsoft oferă următoarele scurtături de la tastatură specifice dispozitivelor Surface cu Windows 10:

  • Fn + Bara de spațiu – salvează o imagine de reglaj cu tot ecranul în clipboard, pentru a o a se cuveni a alipi într-o aplicație de publicare de imagini. Este echivalentul apăsării tastei nivel Print Screen.
  • Fn + Alt + Bara de spațiu – salvează o captură de ecran a ferestrei active în clipboard, pentru a a se cuveni fi lipită într-o altă aplicație. Este echivalentul apăsării tastelor Alt + Print Screen.

Scurtătura de la tastatură pentru realizarea unui screenshot pe Surface Type Cover (1)

5. Cum faci o captură de ecran în Windows 10 folosind combinația de taste Windows + Shift + S

Dacă folosești Windows 10, apasă concomitent pe tastele Windows + Shift + S pentru a priza o latura de pe ecran și a o a transcrie în clipboard. După ce apeși aceste taste, ecranul devine încețoșat și apare un glisor suigeneris pe el. Dă chicot stânga și desenează cu mouse-ul regiune pe cine vrei să o capturezi. Apoi, eliberează butonul mouse-ului. Dacă ai un ecran tactil, desenează regiune pe cine vrei să o capturezi folosindu-ți degetele (sau creionul).

Screenshot al unei regiuni de pe ecran în Windows 10

Windows 10 salvează priza de ecran în clipboard. Deschide Paint sau verice altă aplicație de publicare foto pe cine o preferi pentru a a alipi priza de ecran, a o publica și a o mantui. Această usurinta a fost inițial fragment din OneNote, dar, mai târziu, Microsoft a hotarat să o integreze oblu în Windows 10, ceea ce este praci corect.

6. Cum faci o captură de ecran în Windows 10 folosind aplicația Decupaj și schițare

Începând cu October 2018 Update, Windows 10 ingloba Decupaj și schițare, o aplicație pe cine o poți a sluji pentru a a infaptui capturi de ecran și a le a schimba (schița) pe cele pe cine le-ai indeplinit. Într-un tutorial premergator, am discutat în amanunt catre cum lucrezi cu aplicația Decupaj și schițare. În câteva cuvinte, pentru a a infaptui un screenshot în Windows 10, în Decupaj și schițare, apasă pe butonul Nou sau folosește combinația de taste Ctrl + N.

Începe o captură de ecran în Decupaj și schițare din Windows 10

După ce ai făcut priza de ecran, Decupaj și schițare despica o fereastră de publicare în cine poți să-i faci modificări.

Opțiuni de screenshot oferite de Decupaj și schițare în Windows 10

După ce ai făcut priza de ecran, Decupaj și schițare despica o fereastră de publicare în cine poți să-i faci modificări.

Editarea unui screenshot cu Decupaj și schițare în Windows 10

Acum poți a preschimba priza de ecran după placul tău.

7. Cum faci o captură de ecran pe un PC folosind Instrumentul de decupaj

Instrumentul de decupaj este o aplicație excelentă pentru realizarea de capturi de ecran. Poate a infaptui tot felul de screenshot-uri și o poți a sluji inclusiv pentru a le a infaptui editări simple. Citește cest tutorial, pe cine l-am publicat acusi oaresicare scopot, pentru a a rasufla tot ce îți oferă Instrumentul de decupaj și cum faci capturi de ecran cu el în Windows 10 and Windows 7.

Vezi mai mult:  Securitate pentru toți - Recenzie Kaspersky Antivirus & Security pentru Android

Realizarea unei capturi de ecran cu Instrumentul de decupaj din Windows

NOTĂ: Microsoft a programat Instrumentul de decupaj pentru eliminarea din Windows 10, deoarece scopul lui este acusi îndeplinit de către aplicația Decupaj și schiță.

8. Cum faci o captură de ecran pe o tabletă Microsoft Surface (dar și pe alte tablete)

Pe unele tablete cu Windows 10, inclusiv anumite modele de Microsoft Surface, HP Envy sau tablete Lenovo, probabil fi ajunge de dens de ghicit cum se a infaptui o captură de ecran. Dacă folosești o tabletă fără o tastatură fizică atașată, apoi nici clapa Print Screen nu este disponibilă. Cea mai bună soluție de a a infaptui un screenshot în Windows 10, în cest caz, este să utilizezi butoanele fizice de pe pilula ta. Poți a infaptui capturi de ecran pe multe tipuri de tablete cu Windows 10 apăsând concomitent pe butoanele Windows și Volum mai mic.

Captură de ecran pe o tabletă cu Windows fără tastatură fizică

Când folosești această scurtătură tip Print Screen, ecranul devine puțin mai întunecat scopot de câteva momente, semnalând faptul că Windows a făcut o captură de ecran. Apoi, poți găsi priza de ecran în folderul tău de Imagini, în subfolderul Capturi de ecran.

9. Cum faci o captură de ecran în Windows 10 folosind Windows + Alt + Print Screen (Xbox Game Bar)

În Windows 10, poți să folosești și Xbox Game Bar pentru a a infaptui capturi de ecran ale ferestrei active. Deși este o usurinta dezvoltată pentru a fi utilizată în scopot ce te joci, poți a se bucura de ea și când nu ești într-un joc. Pentru a priza geam activă, ce probabil fi un joc sau nu, apasă pe tastele Windows + Alt + Print Screen.

Realizarea unui screenshot cu Win + Alt + Print Screen în Windows 10

Când faci cest munca, Windows 10 creează și salvează inconstient un screenshot pe PC-ul tău, în subfolderul Capturi din folderul de utilizator Videoclipuri. Numele capturii de ecran ingloba numele jocului sau aplicației în cine ai făcut-o, termen și ora sa.

Screenshoturile realizate cu Xbox Game Bar au titlu unice

NOTĂ: În loc de a a sluji scurtătura de la tastatură Windows + Alt + Print Screen, poți să deschizi Xbox Game Bar apăsând pe Windows + G, după cine să apeși pe butonul “Faceți o captură de ecran” evidențiat mai jos.

Butonul Faceți o captură de ecran din Xbox Game Bar, în Windows 10

Care este sistem ta preferată de a a infaptui capturi de ecran în Windows?

După cum ai văzut, există multe metode de a executa capturi de ecran în Windows. Cu excepția cazului în cine ai pericol de opțiuni mai avansate, poți a sluji instrumentele incluse în Windows, fără a fi pericol să instalezi alte aplicații provenite din terțe părți. Înainte de a apune, spune-ne: Tu cum faci screenshot-uri în Windows?

Sie sehen Beitrag: Cum faci capturi de ecran în Windows (9 metode)
Website :https://darwin09.org
Kategorie: tehnologie

Leave a Reply