Cum extragi conținutul dintr-un fișier ZIP (folosind ce oferă Windows)

Te poți întâlni interj de des cu fișiere arhivate ZIP. Colegii îți trimit fișiere ZIP prin smantuiala. OneDrive și Google Foto descarcă mai multe fișiere în același vreme, grupându-le într-un fișier ZIP. Exemplele sunt numeroase. Vestea bună este că, din momentul în cine ai descărcat fișierele pe calculatorul tău cu Windows, poți să le deschizi și să extragi conținutul lor fără să ai necesitate de aplicații suplimentare. Află în iest tutorial cum poți să extragi toate fișierele din arhive ZIP ori conj o noroc din ele, folosind conj ce oferă sistemul de operare Windows:

NOTĂ: Acest tutorial se referă la Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Dacă nu știi ce tra-ducere de Windows ai, citește iest tutorial: Ce tra-ducere de Windows am pe calculatorul meu?.

Cum extragi toate fișierele și folderele dintr-un fișier ZIP în Windows

Unealta de cine ai necesitate pentru a a poslusi cu fișiere ZIP în Windows este Explorer, dacă ai Windows 10 și Windows 8.1, sau Windows Explorer, dacă ai Windows 7. Primul pas este să localizezi fișierul ZIP (sau folderul scurtat așa cum îl numește Windows) în Explorer sau Windows Explorer. Fă chicotit dreapta sau apasă și ține apăsat pe fișierul ZIP și a rezolva “Extragere totală…” din meniul contextual.

Extragere totală dintr-un folder scurtat (ZIP) în Windows

Windows afișează o fereastră Extragere fiindca musai să confirmi sau să schimbi destinația pentru fișierele și folderele extrase. Când ai finit de stilat destinația, apasă pe Extragere.

Extrage din foldere comprimate (ZIP) în Windows

Windows creează un folder zdravan necomprimat în destinația pe cine i-am dat-o, numindu-l la fel ca pe fișierul ZIP. Dacă ai lăsat selectată scatuica “Afișare fișiere extrase la ispravit”, o fereastră nouă de Explorer (Windows 10 sau Windows 8.1) sau Windows Explorer (Windows 7) se casca arătând ceea ce s-a pasaj din arhivă.

Afișează un fișier pasaj în Windows

Fișierele și folderele extrase sunt actualmente epuiza pentru a fi folosite în Windows ca orisice alte fișiere obișnuite.

Vezi mai mult:  Cum ștergi sau dezinstalezi Windows de pe PC-ul tău

Cum extragi un retras fișier dintr-o arhivă ZIP în Windows

Te poți hotărî să fii mai selectiv cu fișierele pe cine vrei să le extragi dintr-o arhivă ZIP (folder scurtat). În intaiul rând, localizează fișierul ZIP. Fă indoit chicotit sau apasă fulgerator de două ori pe el pentru a casca fișierul ZIP și a afișa conținutul său. Poți să navighezi prin subfoldere până când localizezi fișierul pe cine vrei să îl extragi. Vezi în exemplul de mai jos, în premiu fereastră, fișierul ZIP înainte să fie neprefacut, cu pictograma de folder cu un fermoar asupra. În a doua fereastră, fișierul ZIP este neprefacut și afișat ca un folder zdravan cu numele adăugat în bloca de adresă.

Fișier ZIP în Windows înainte și după ce este neprefacut în Explorer

Deschide atunci o nouă fereastră Explorer/Windows Explorer și navighează la folderul fiindca vrei să extragi fișierul. În fanta cu folderul scurtat, dă chicotit pe fișierul pe cine vrei să îl extragi și trage-l și plasează-l la destinația dorită (dragoste and drop).

Trage și plasează un fișier sau un folder dintr-un fișier ZIP în Windows

Asta este tot! Fișierul este pasaj și epuiza să fie uzitat. Dacă vrei să afli cum să folosești comenzile de clipboard pentru a a lua fișiere, citește 5 metode de a Copia, Decupa și Lipi (Copy, Cut și Paste) în Windows reținând ideea că fișierul ZIP este tratat ca un folder.

NOTĂ: Dacă vrei să creezi fișiere ZIP în Windows, citește: Cum să creezi un fișier ZIP în Windows (folosind funcționalitățile preinstalate).

Ai reușit să extragi fișierele din caid ZIP, în Windows?

Deși există aplicații alternative cine lucrează cu fișiere ZIP, funcționalitatea standard de stat din Windows este robustă și ușor de uzitat. Ai reușit să extragi fișierele din caid ZIP folosind uneltele standard de stat din Windows? Lasă un talc mai jos și hai să discutăm.

Vezi mai mult:  Cum instalezi Windows 10 de pe DVD, USB ori un fișier ISO

Te uiți: Cum extragi conținutul dintr-un fișier ZIP (folosind ce oferă Windows)

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply