Cum deschizi (montezi) or scoți (demontezi) fișiere ISO în Windows 10

În Windows 10, Explorer cumva destupa și a lua imagini de roata ISO fără să mai fi amenintare să instalezi programe specializate provenite din terțe părți. Această inlesnire este utilă dacă încerci să lucrezi cu imagini de roata, să iata și să interacționezi cu conținutul lor. În iest marfa, îți arătăm procesul neincarcat de a prii Explorer pentru a impreunare și demonta toate imaginile ISO de oricine ai amenintare:

Cum deschizi (montezi) fișiere ISO cu Explorer în Windows 10

ISO este cel mai poporan marime pentru stocarea imaginilor de roata. Când deschizi o icoana de roata, îi iata conținutul ca și cum ar fi discul pe oricine îl clonează. Poți prii imaginea de roata în același fel în oricine ai prii discul inedit. Deși în versiunile mai varstnic de Windows musai să instalezi soft din terțe părți pentru această sarcină, Windows 10 vine cu Explorer, oricine îți a ingadui să montezi o icoana de roata cu abia câteva apăsări.

Mai întâi, destupa Explorer și navighează la fișierul “.iso” pe oricine vrei să îl deschizi. Noi am vechi fișierul ISO pentru Ubuntu Linux în iest tutorial. Cel mai iute mod de a-l destupa este să dai dublu-clic (sau să atingi de două ori) pe fișierul ISO. Altă metodă a implica să îl selectezi apăsând pe el.

Selectează fișierul ISO pe oricine vrei să îl montezi

Cu fișierul ISO selectionat, apasă pe a toarce Gestionare din interfața panglică și atunci pe butonul Montare.

Apasă Gestionare și atunci Montare

Alternativ, poți să dai chicotit dreapta sau să menții apăsat pe fișierul ISO și atunci să apeși pe Montare în meniul contextual.

Apasă Montare în meniul contextual

Chiar dacă ai asezat soft din terțe părți oricine lucrează cu fișiere ISO, poți a stabili să le deschizi totuși folosind Explorer. Dă chicotit dreapta sau menține apăsat pe fișierul ISO pentru a destupa meniul contextual, apasă pe Deschidere cu și atunci pe Windows Explorer (oricine e denumirea pe oricine o contine Explorer în versiuni anterioare).

Deschide fișiere ISO cu Windows Explorer

Indiferent de procedeu aleasă pentru a impreunare fișierul ISO, rezultatul ultim este același: imaginea de roata este deschisă în Explorer și îi poți accesa conținutul.

Vezi mai mult:  Top 10 extensii Microsoft Edge în 2021

PONT: Dacă ai facilitatea de Redare automată (AutoPlay) activată când montezi un fișier ISO, este afișat meniul de Redare automată al discului.

Montarea unui fișier ISO îți dezvăluie conținutul lui

Acum poți accesa totul, drept cum ai a efectua de pe un roata trupesc: poți a decopia fișiere de pe imaginea de roata, le poți a invarti, etc.

Cum scoți (demontezi) fișiere ISO în Windows 10

Când ai finit lucrul cu o icoana de roata ISO montată și vrei să o scoți, destupa Explorer și mergi la secțiunea Acest PC.

Apasă pe Acest PC în Explorer

Alege unitatea fiindca este montată imaginea de roata și apasă pe a toarce Gestionare đin interfața panglică. Apoi apasă pe Scoatere.

Apasă pe gestionare și atunci pe Scoatere pentru a demonta fișierul ISO

Poți, de astfel, să demontezi fișierul ISO dând chicotit dreapta sau menținând apăsat pe unitatea fișierului ISO și apăsând atunci pe Scoatere din meniul contextual.

Apasă Scoatere din meniul contextual pentru a demonta fișierul ISO

Fișierul ISO este boltit rapid și unitatea dispare din secțiunea Acest PC. Dacă folosești des secțiunea Acest PC din Explorer, te-ar a se cuveni informa Cum faci ca Explorer să deschidă Acest PC, în mod implicit.

Folosești Explorer pentru a impreunare imagini de roata?

Pentru iest tutorial, am descărcat și asezat și o aplicație numită Daemon Tools Lite. Am fost dezamăgiți să descoperim că, în invidie vigilenței noastre, aplicația a reușit eventual să strecoare bloatware pe masina de calcul în timpul instalării. Asta ne-a incredintat ca, de acusi încolo, să folosim curand Explorer pentru iest sens, asta având și avantajul de a nu cheltui spațiu extra pe roata. Tu ce folosești ca să montezi sau să demontezi imaginile de roata? Spune-ne într-un glosa mai jos.

Te uiți: Cum deschizi (montezi) or scoți (demontezi) fișiere ISO în Windows 10

Vezi mai mult:  Cum proiectezi wireless pe un TV sau pe un monitor, din Android, cu Miracast

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply