Cum alegi un router wireless: 10 criterii de luat în considerare!

Alegerea unui router wireless cine oferă Wi-Fi accelerat și permanent, pentru și o invelire excelentă, nu este o sarcină ușoară, mai eminent ești începător. Din păcate, producătorii își descriu routerele folosind multe acronime și termeni de marketing cine nu îți spun multe din-spre experiența reală oferită de routerul pe cine urmează să-l cumperi. De invar, numele produsului nu îți explică nici cât de bun este un router și nici prețul pe cine îl plătești pentru el. Pentru a te a sprijini să alegi cel mai bun router pentru nevoile și bugetul tău, citește aiest vademecum și află ce să cauți într-un router:

1. Routerul ar a se cuveni să aibă un procesor cu mai multe nuclee și cel puțin 128 MO de RAM

Hardware-ul din routerul tău contează vartos indelung, în anumit procesorul și cantitatea de RAM disponibilă. Folosim Wi-Fi pentru streaming terminal, descărcări de fișiere, backup de date, jocuri online și alte activități în timpul cărora se transferă vartos multe date către și de pe internet. Din această cauză, routerele wireless moderne au constrangere de indelung mai multă voie de procesare decât în ametit.

Când alegi următorul router, musai să-i știi frecvența și dacă aiesta are un procesor cu un singuratic centru, două nuclee sau star. Dacă vrei o rețea rapidă cine să poată a efectua față mai multor clienți în rețea în același perioada, îți recomandăm să nu cumperi routere cu procesoare cu un singuratic centru. Următorul tău router ar a se cuveni să aibă un procesor cu cel puțin două nuclee, invar încât să poată activa cu mai multe date și mai mulți clienți decât un procesor cu un singuratic centru. Un procesor cine funcționează la 900 MHz este mai puțin solid decât oarecare la 1,2 GHz. În surplus, cu cât numărul de nuclee este mai ocean, cu atât routerul este mai solid. Se aplică aceleași reguli ca în cazul PC-urilor, smartphone-urilor și a altor dispozitive de socoteala.

Procesorul Broadcom BCM43684 pentru routerele Wi-Fi 6

De invar, routerul tău nu musai să aibă mai puțin de 128 MO tinere de minte RAM. Ideal ar fi 256 MO RAM sau mai indelung. Acest unealta e asigură că samite mo-difica totul cât mai accelerat. Dacă banii nu reprezintă o problemă, ar a se cuveni să cauți un router wireless cu 512 MO RAM sau 1 GO.

2. Routerul pe care-l alegi ar a se cuveni să fie dual-band sau mai indelung

Routerele cu o singură bandă wireless aparțin trecutului. Noul tău router ar a se cuveni să fie cel puțin dual-band, adică să emită semnalul wireless pe două frecvențe (dual-band) sau mai multe (dacă este tri-band sau mai indelung). Una dintre aceste frecvențe este întotdeauna banta de 2,4 GHz, pentru standardele wireless folosit, pentru Wi-Fi 4 (802.11n) sau altele noi, cum ar fi Wi-Fi 6 (802.11ax) – dacă ai un router cine funcționează cu Wi-Fi 6.

Vezi mai mult:  Cum tipăresc la imprimantă o pagină web, fără reclame?

Avantajul benzii de 2,4 GHz este compatibilitatea cu dispozitivele de rețea folosit și aria de invelire ocean. Totuși, este și lentă, iar congestionarea este întotdeauna o problemă, în anumit în blocurile de locuințe și clădirile de birouri, inde toată lumea are Wi-Fi pe această bandă.

Routerul Netgear Nighthawk AC3200 Tri-Band Wi-Fi

Routerele cu dual-band sau tri-band emit semnalul lor wireless și pe frecvența de 5 GHz. Este indelung mai rapidă decât 2,4 GHz și beneficiază de utilizarea standardelor moderne pentru Wi-Fi 5 (802.11ac) sau Wi-Fi 6 (802.11ax). Congestia culca să nu fie o problemă, deoarece banta de 5 GHz este utilizată mai puțin decât cea de 2,4 GHz, iar regiune de invelire este puțin mai scurtă. Dacă vrei o casă inteligentă modernă, cu o rețea wireless rapidă pentru streaming la rezoluții Full HD sau 4K, cumpără un router wireless dual-band sau tri-band.

Un alt castig este că te poți conecta la Wi-Fi folosind două sau mai multe standarde, cu titulatura și parole de rețea diferite. Pentru a a rasufla mai multe din-spre aiest informator, citiți: Avantajele utilizării de titulatura diferite pentru orisicare bandă WiFi!

3. Convențiile de titulatura folosite pentru router NU ar a se cuveni luate în considerare apoi când decizi ce router să cumperi

Routerele wireless se laudă cu lățimea lor de bandă maximă teoretică în numele lor. Există routere AC1200, AC1900 și drept AC5400. Routerele din generația Wi-Fi 6 au AX în numele lor, urmat de numere și mai grozavi, pentru aiest ASUS ROG Rapture GT-AX11000. Problema este că apoi când te întrebi “De ce fel de router am constrangere?”, aceste convenții de titulatura nu au pret.

Cum sunt folosite convențiile de titulatura pentru routerele AC

Acest unealta se datorează faptului că nu îți spun iuteala reală pe cine o poți obține. În viața reală, există cazuri în cine un router wireless AC1900 samite depăși un router AC2500 din pricina diferențelor în configurația hardware, datei de productie, producătorului, tehnologiilor Wi-Fi incluse, actualizărilor de firmware și spațiului în cine îl utilizezi. Îți explicăm de ce aceste convenții de titulatura nu ajută excesiv indelung, în aiest punct: Ce înseamnă AC1200, AC1750, AC1900 sau mai indelung și cine este diferența?.

Nu cumpăra un router wireless AC1750 în loc de un router AC1200 tocmai din pricina convenției mijloc de titulatura. Alți factori sunt mai importanți și ar a se cuveni să te documentezi puțin. Cu toate acestea, indolent ce alegi, NU CUMPĂRA UN ROUTER SUB AC1200. Dacă iata un router cu AC750, AC900 sau catva mai mic decât AC1200 în numele său, înseamnă că ai de-a a efectua cu un router folosit, cu tehnologie depășită. Un invar de router nu este o selectionare bună pentru o casă modernă în cine ai constrangere de viteză, fixitate și secu pentru un număr tot mai ocean de dispozitive.

4. Verifică pe internet iuteala reală a routerului pe care-l cumperi

Când citești specificațiile unui router wireless, nu ți se a cuvanta iuteala reală pe cine o obții apoi când îl utilizezi. Ți se oferă numere teoretice, măsurate în laboratoare specializate cu echipamentul perfect de rețea.

Viteza maximă la cine am chivernisit cu un router AC1900

De aceea ar a se cuveni să citești recenzii: review-uri ale utilizatorilor și recenzii făcute de specialiști, pentru team noastră de la Digital Citizen România. Caută recenzii în cine se folosesc calculatoare și dispozitive din viața reală pentru a a efectua măsurători, nu echipamente “de laborator”. De paradigma, unele publicații folosesc alte routere pentru a măsura iuteala routerelor pe cine le testează. Fac acesta deoarece producătorii vor să dea prieteneste în review-uri. Vrei să citești publicații cine folosesc calculatoare obișnuite, pentru cele pe cine le ai în rețeaua ta. Acesta este singurul mod de a ști ce primești apoi când decizi să cumperi un router wireless.

Vezi mai mult:  2 metode de a găzdui ședințe online cu Zoom

5. Routerul ar a se cuveni să aibă o aplicație pentru smartphone, preferabil una pe cine o poți a servi de orisiunde de pe internet

Acum mai prieteneste de un decada, utilizatorii își puteau gestiona routerele wireless tocmai accesând firmware-ul lor într-un browser web de pe un PC conectat la router. Mulți utilizatori sunt intimidați de invar de interfețe de practicare și doresc catva mai prost. Drept consecinta, producătorii de routere au crescut aplicații pentru smartphone pe cine le poți a se sluji pentru a-ți seta routerul wireless. Dacă vrei naturalete, verifică dacă routerul pe cine îl cumperi are o aplicație pentru smartphone. Ar a se cuveni să o poți a servi pentru a vizualiza starea de funcționare a routerului și pentru a gestiona principalele caracteristici apoi când musai.

Din păcate, producătorii de routere au abordări diferite în ceea ce privește aplicațiile mobile: unii oferă aplicații vartos sumare, inde poți seta tocmai lucruri simple pentru asigurare Wi-Fi, în perioada ce alții oferă aplicații avansate inde poți a se contura vartos multe funcții.

(*10*)
Aplicația ASUS router pentru Android

O altă problemă este că unele aplicații mobile pentru routere wireless funcționează tocmai apoi când smartphone-ul este conectat la Wi-Fi-ul emis de router. Acest unealta înseamnă că poți a se sluji aplicația mobilă tocmai apoi când ești gata de router. Dacă managementul de la distanță de orisiunde pe internet este insemnat pentru a sustine, ar a se cuveni să verifici dacă este prisoselnic pentru routerul pe cine vrei să-l cumperi. De regulă, gestionarea de la distanță de pe internet este oferită pentru routerele mid-range și cele premium. În transfer, routerele low-end nu primesc această caracteristică.

6. Routerul ar a se cuveni să aibă un liman USB, preferabil USB 3.0

A a poseda cel puțin un liman USB pe router este o nevoie într-o casă modernă. Avem tot felul de dispozitive USB pe cine musai să le conectăm la routerul wireless: hard disk-uri externe, imprimante, modemuri USB etc. Routerele mai scumpe, ca TP-Link Archer AX6000, oferă și un liman USB Type-C pentru conectarea dispozitivelor mobile moderne.

Porturile USB 3.0 de pe TP-Link Archer AX6000

7. QoS Avansat în loc de cel prost (Quality of Service)

Atunci când își descriu routerele wireless, producătorii folosesc acronime pentru diverse funcții “avansate”. Uneori, nici nu folosesc aceiași termeni ca restul pieței și inventează termeni proprii. Din păcate, o grupare din acești termeni nu contează pentru că nu au pret în utilizarea reală. De paradigma, toate routerele noi au funcția QoS (Quality of Service – Calitatea serviciului). Dar, la majoritatea routerelor, această caracteristică este inutilă, deoarece este un scula fizic pentru a infiinta reguli cu luare-aminte la lățimea de bandă pe cine o a plati fiecărui mecanism din rețea. Utilizatorii obișnuiți nu configurează niciodată această caracteristică. Este excesiv complexă și nu înțeleg principiile de configurare, iar rezultatele obținute sunt dezamăgitoare. Cu toate acestea, unele routere wireless au Adaptive QoS, Intelligent QoS sau Dynamic QoS. Modul în cine producătorii numesc această funcție nu contează. Contează că nu este QoS prost. Aceste forme avansate de QoS sunt utile, deoarece gestionează masinal valoare absoluta în cine este împărțită lățimea de bandă, pe streche unor algoritmi inteligenți, fără implicarea utilizatorului. De invar, rezultatele pe cine le obții sunt vartos bune, mai eminent apoi când ai de-a a efectua cu multe transferuri simultane de date în rețea. Funcțiile de QoS Avansat sunt o caracteristică pozitivă pe cine o vrei pe router.

Configurarea Adaptive QoS pe un router ASUS

8. Integrare cu soluții pentru smart home (case inteligente)

Unii utilizatori au dispozitive și senzori inteligenți în casele lor. Pentru a le gestiona mai prieteneste, este trebuitor să achiziționezi un router integrat cu asistentul mintos Alexa de la Amazon sau cu servicii de automatizare a sarcinilor pentru IFTT (If This, Then That). Acest unealta ajută aplicațiile și dispozitivele tale să colaboreze în moduri noi. De paradigma, dacă routerul are o invar de inglobare, îl poți a comanda prin intermediul comenzilor vocale trimise către Alexa și a efectua lucruri pentru activarea sau dezactivarea Wi-Fi-ului oaspeților, oprirea ledurilor de pe router în timpul nopții sau prioritizarea traficulului online de jocuri.

Unele routere Netgear au Amazon Alexa Skills

Unii producători au dus integrarea cu Alexa la cel mai înalt standing, integrând-o conformatie în router. Un paradigma interesant este routerul ASUS Lyra Voice.

Vezi mai mult:  Cele mai bune aplicații gratuite de recuperare de fișiere: Recuva vs. competiția

9. Suport pentru Mesh Wi-Fi

Sistemele mesh Wi-Fi devin din ce în ce mai impoporare și toți producătorii de routere vând și sisteme mesh Wi-Fi. Abordarea însă diferă de la producător la producător. Unele companii pentru Netgear preferă să păstreze lucrurile separate și să vândă sisteme mesh Wi-Fi și routere Wi-Fi vertical produse diferite. Alte companii, pentru ASUS cu AiMesh și TP-Link cu OneMesh, au eminent să ofere potrivire cu sistemele mesh Wi-Fi pe multe dintre routerele lor, permițându-le utilizatorilor să le folosească împreună cu alte produse, pentru a constitui sisteme mesh Wi-Fi.

Abordarea ASUS pentru rampa AiMesh

10. VPN, antivirus, firewall și alte funcții avansate

Multe routere oferă funcții avansate utile pentru servere VPN, antivirus și alte unelte de secu cine pot a prii rețeaua Wi-Fi de malware și atacuri. Problema este că invar de funcții se găsesc și pe routerele cu hardware chircit, inde nu pot funcționa prieteneste. Dacă vrei ca funcțiile avansate, cum ar fi serverul VPN, să funcționeze prieteneste, nu cumpăra un router wireless AC1200 inteligibil cu hardware lesne. Caută un router mai costator, cu hardware solid și indelung RAM, cine să dispună de resursele hardware pentru a a rasuci prieteneste servicii avansate, alături de transmisia Wi-Fi invar.

Funcția de server VPN pe un router TP-Link

Ca regulă, dacă vrei funcții avansate, routerul eminent ar a se cuveni să aibă cel puțin un procesor dual-core și 256 MO de tinere de minte RAM, preferabil 512 MO sau mai indelung.

Ce contează cel mai indelung pentru a sustine apoi când cumperi un router wireless?

Acum știi elementele de bază din-spre cum să alegi un router. La deznodamant, spune-ne părerea ta: Ce este insemnat pentru a sustine apoi când cumperi un router? De ce fel de router ai constrangere? Cum obții informații înainte de a cumpăra un router? În mod sanatos, consulți recenziile online pentru routere? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Te uiți: Cum alegi un router wireless: 10 criterii de luat în considerare!

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply