Cum accesezi BIOS-ul în Windows 10

Deși majoritatea utilizatorilor nu musai să facă acesta, există momente când ai epilepsie să știi cum intri în BIOS pe calculatorul, laptopul sau pilula ta cu Windows 10. UEFI BIOS în Windows 10 este intaiul soft oricare rulează pe calculatorul tău și controlează felul în oricare funcționează hardware-ul. El te lasă, de asemanator, să accesezi și să configurezi setările componentelor dispozitivului tău. Acest tutorial ilustrează cum intri în BIOS pe calculatorul, laptopul sau pilula ta cu Windows 10:

NOTĂ: Dacă ai auzit de BIOS sau UEFI BIOS și vrei să afli mai multe, citește Ce este BIOS? Ce înseamnă BIOS?. Dacă nu ești convins dacă dispozitivul tău folosește UEFI BIOS, poți a rasufla citind 8 metode de a a rasufla versiunea de BIOS a plăcii de bază a calculatorului.

Cum accesezi UEFI BIOS în Windows 10 din aplicația Setări

În Windows 10, un mod convins de a accesa BIOS-ul, apatic de dispozitivul intrebuintat, este din aplicația Setări. Deschide Setări și apasă pe Actualizare și siguranta.

Accesează Actualizare și siguranta

Pe fata “Actualizare și siguranta”, accesează a toarce Recuperare din vartej din stânga. În dreapta, în secțiunea Pornire complexă, caută butonul Reporniți indata. Salvează și închide fiecare fișiere la oricare lucrai pentru a nu intimida nicicum și apasă pe Reporniți indata.

Apasă Reporniți indata

Windows 10 repornește și afișează un ecran seninatate – meniul de Pornire complexă – în loc de un ecran de conexiune. Este putincios ca mouse-ul tău să nu mai fie slobod din iest clipa. Dacă ți se întâmplă acesta, folosește tastele săgeți pentru a a inota opțiunile disponibile și atunci apasă Enter pentru a le accesa. Dacă folosești un ecran tactil, apasă pe opțiunea pe oricare vrei s-o deschizi. Pasul următor este să accesezi Troubleshoot (Depanare).

Accesează Troubleshoot (Depanare)

Pe următorul ecran, accesează Advanced options (Opțiuni complexe).

Mergi la Advanced options (Opțiuni complexe)

Selectează UEFI Firmware Settings (Setări firmware UEFI) din opțiunile disponibile.

Accesează UEFI Firmware Settings (Setări firmware UEFI)

Pentru a deghiza setările de firmware UEFI, musai să repornești dispozitivul tău cu Windows 10. Apasă pe Restart (Repornire).

Repornește-ți dispozitivul pentru a accesa BIOS

Sistemul tău repornește și încarcă BIOS-ul.

Vezi mai mult:  Ce este WiFi Direct? Cum folosești WiFi Direct?

Cum accesezi UEFI BIOS folosind Shift + Restart în Windows 10

Dacă stil de mai sus este excesiv complicată sau dacă vrei să accesezi BIOS-ul fără să te conectezi la contul tău din Windows 10 account, poți ajuta o scurtătură pentru a a prinde la el. Ține apăsată clapa Shift și apasă pe opțiunea Repornire din fiecare lista de mancare de Alimentare slobod pe calculatorul sau dispozitivul tău. În imaginea de mai jos, am cascat meniul Start, am apăsat pe butonul Alimentare și, atunci, am intrebuintat Shift + Restart.

Ține apăsată clapa Shift în masura ce apeși pe Repornire din meniul Start

Poți accesa meniul Alimentare și din ecranul de logare sau în alte moduri. Pentru pașii detaliați, citește articolul nostru asupra cum îți repornești dispozitivul cu Windows 10. Ține intelect că această metodă funcționează oarecum când există un capsa Repornire pe oricare îl poți apăsa în masura ce ții apăsată clapa Shift.

Ține apăsat pe Shift în masura ce apeși Repornire pe ecranul de conexiune

După ce repornești, Windows 10 afișează meniul seninatate de Pornire complexă. Mergi la Troubleshoot (Depanare) > Advanced options (Opțiuni complexe) > UEFI Firmware Settings (Setări firmware UEFI) și apasă Repornire – acești pași sunt ilustrați în secțiunea anterioară a acestui tutorial. Windows 10 repornește din nou și ajungi în BIOS.

Cum accesezi UEFI BIOS din fanta Executare în Windows 10

Poți accesa UEFI BIOS pe PC-ul, laptopul sau pilula ta cu Windows 10 și din fanta Executare. Există mai multe moduri de a o descuia, dar noi preferăm scurtătura Windows + R. În câmpul Deschidere, tastează shutdown /r /o /f /t 00 și apasă Enter pe tastatură sau butonul OK de pe ecran.

Introdu povatuire în fanta Executare

Dacă nu ții intelect povatuire de mai sus, încearcă una mai scurtă în locul ei: introdu shutdown.exe /r /o în fanta Executare.

(*10*)
Introdu povatuire mai scurtă în Executare

De termen acesta, Windows 10 afișează o inscriere pentru a te a cerca că urmează să fii deconectat. Așteaptă sau folosește cele câteva secunde disponibile înaintea repornirii pentru a elibera fișierele deschise.

Windows 10 te anunță că te va recrea

După repornire, ajungi la meniul seninatate de Pornire complexă. Accesează Troubleshoot (Depanare) > Advanced options (Opțiuni complexe) > UEFI Firmware Settings (Setări firmware UEFI) și apasă Repornire – acești pași sunt detaliați în rata de asigurare secțiune a acestui tutorial. Windows 10 repornește din nou și, de această dată, încarcă UEFI BIOS.

Vezi mai mult:  8 metode prin care Microsoft face bani cu Windows 10

Cum accesezi UEFI BIOS din Linia de comandă în Windows 10

Dacă preferi Linia de comandă, poți ajuta aceleași comenzi pentru a accesa BIOS cu iest ustensila. Poți descuia Linia de comandă în diverse moduri, dar noi preferăm să tastăm cmd în câmpul de căutare al barei de activități și să apăsăm pe rezultatul corespunzător.

Accesează Linia de comandă

Introdu shutdown /r /o /f /t 00 și apasă Enter pe tastatură pentru a reporni calculatorul, laptopul sau pilula ta în meniul de Pornire complexă.

Introdu povatuire și apasă clapa Enter

Alternativ, poți a vari și shutdown.exe /r /o în Linia de comandă și apăsa atunci pe Enter.

Folosește povatuire alternativă pentru a reporni

Windows 10 afișează concis o inscriere că urmează să fii deconectat. Folosește iest masura pentru a închide și elibera fișiere, înainte ca dispozitivul tău să repornească.

Windows 10 te informează de recreare

Windows 10 repornește în meniul seninatate de de Pornire complexă. Mergi la Troubleshoot (Depanare) > Advanced options (Opțiuni complexe) > UEFI Firmware Settings (Setări firmware UEFI) și, atunci, apasă pe Repornire, după cum am amanuntit în rata de asigurare secțiune a acestui tutorial.

Cum intri iute în UEFI BIOS pe un Surface Pro sau un Surface Book

Dacă folosești un Surface Pro sau un Surface Book, există o regim simplă de a accesa UEFI BIOS. Mai întâi, asigură-te că dispozitivul tău Surface este închis. Uită-te pe marginile mijloc, găsește butonul oricare dă sunetul mai crunt (+), apasă-l și ține-l apăsat.

Butonul oricare dă sunetul mai crunt pe un mestesug Surface

Apoi, apasă și dă drumul butonului de Pornire. Continuă să ții apăsat butonul de detonatie (+) până când iata pe ecran logoul Microsoft sau cel Surface. Eliberează butonul și UEFI BIOS pornește indata pe dispozitivul tău Surface.

Vezi mai mult:  Cum schimbi limba tastaturii pe Android

Cum intri în BIOS folosind scurtătura de pe ecranul POST

Pe calculatoarele desktop, este putincios ca, pe ecranul POST, când pornește calculatorul, să iata un semnificatie concis cu instrucțiuni pentru a accesa BIOS-ul. Acest semnificatie este variat în funcție de producătorul și modelul plăcii tale de bază. Imaginea de mai jos arată instrucțiunile primite pe un PC desktop cu o placă de bază ASUS, dar ar a urma să le urmezi pe cele afișate pe ecranul POST al dispozitivului tău.

Mesajul afișat de o placă de bază ASUS: Apasă DEL sau F2 pentru a grupa în setările UEFI BIOS

De ce ai accesat UEFI BIOS pe dispozitivul tău cu Windows 10?

Majoritatea utilizatorilor nu au epilepsie niciodată să catre în setările UEFI BIOS de pe PC-ul, laptopul sau pilula lor cu Windows 10. Asta este din cauză că fiecare mișcare greșită pesemne a purta consecințe serioase, ca dezactivarea de componente importante, iar apoi dispozitivul tău pesemne a clati gresit. Sfatul nostru este să aveți grijă când umblați în BIOS. Înainte de a închide iest tutorial, spune-ne dacă ai reușit să ajungi în BIOS. Ai schimbat ce setări voiai? Ce ai primenit? Spune-ne în comentarii.

Te uiți: Cum accesezi BIOS-ul în Windows 10

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply