9 Sfaturi pentru utilizarea eficientă a barei de activități din Windows

În Windows, bloca de activități este un cinie minimalizat dar, dacă este folosită în mod cinstit, eventual compune un ciocnire eficace intre productivității. Poți demara iute aplicații fixate la bloca de activități, poți a pluti intre instanțele multiple ale unei aplicații, poți a desface un fișier cu o anumită aplicație și catagrafie eventual persista. În cest vă împărtășim câteva sfaturi și trucuri cine vă vor a protegui să utilizați mai eficace bloca de activități din Windows. Să începem:

1.Fixează aplicații și programe la bloca de activități

Una dintre cele mai eficiente metode de a-ți crește productivitatea și de a accesa iute aplicațiile favorite este să le fixezi la bloca de activități. Acest materie eventual fi făcut prin mai multe metode.

În Windows 8.1, accesați ecranul de Start, dați chicot dreapta sau apăsați și țineți apăsat pe aplicația pe cine doriți să o fixați. Apăsați atunci pe “Fixare la bloca de activități”.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

Dacă o aplicație este deschisă, faceți chicot dreapta sau apăsați și țineți apăsat pe pictograma sa din bloca de activități. Apoi, apăsați “Fixare orar la bloca de activități”. Această metodă funcționează și în Windows 7.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

O altă drum-de-fier rapidă este să trageți de aplicația pe cine doriți să o fixați de pe Desktop și să o plasați pe bloca de activități.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

2. Rearanjează comenzile rapide de pe bloca de activități

Windows îți a da să controlezi valoare absoluta și ordinea în cine sunt afișate comenzile rapide, fixate la bloca de activități. Poți a se altera cu ușurință ordinea acestora și pot fi aranjate alfabetic, în ordinea importanței, sau le poți amesteca pur si prost ori de câte ori dorești. Pentru a a savarsi cest materie, trageți aplicația cu mouse-ul din poziția curentă și plasați-l în nouar poziție.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

Pe un mestesug cu ecran tactil, apăsați și țineți apăsat pe ordin rapidă pe cine vreți să o mutați și plasați-o în poziția dorită.

Vezi mai mult:  3 metode de a schimba adresa IP în Windows 10

3. Accesează iute Desktop-ul și minimizează sau a scuti aplicațiile

Puteți arunca o uitatura la Desktop apăsând butonul “Afișare Desktop” plasat la capătul oblu al barei de activități. Toate ferestrele deschise sunt minimizate, iar Desktop-ul va fi afișat. Pentru a accesa din nou aplicațiile, apăsați din nou același capsa.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

Pentru a arunca o uitatura la Desktop pentru câteva secunde, fără să ascundeți aplicațiile, treceți cu mouse-ul prep butonului “Afișare Desktop”. Atunci când veți misca cursorul de pe capsa, ferestrele vor a apuca vizibile din nou.

4. Utilizează miniaturile active pentru a abate de la o instanță la alta a unui orar

Fișierele multiple cine sunt deschise utilizând același orar sunt intins grupate în bloca de activități. Cu ajutorul miniaturilor active puteți previzualiza toate instanțele aceluiași orar pentru a a hotari pe cine dintre ele vreți să o deschideți. Pentru acesta, treceți cursorul desupra pictogramei din bloca de activități. Vei a percepe toate miniaturile cine corespund fiecărei instanțe. Apăsați pe instanța pe cine doriți să o deschideți.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

5. Deschide un fișier utilizând ordin rapidă fixată la bloca de activități

Dacă aveți un fișier și aplicația pe cine doriti să o utilizați pentru deschiderea acestuia este fixată la bloca de activități, puteți a desface fișierul trăgându-l pe aplicația respectivă. Când mesajul “Deschidere cu numele aplicației” va apărea, eliberați fișierul, iar cesta va fi sangerand utilizând acea aplicație.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

6.Deschide instanțe multiple ale unui orar utilizând ordin rapidă din bloca de activități

Dacă vreți să deschideți iute instanțe multiple ale aceluiași orar, puteți prii ordin rapidă fixată la bloca de activități: apăsați SHIFT pe tastatură și atunci dați chicot pe ordin rapidă din bloca de activități, pentru a a desface o singură instanță. Continuați să dați chicot pe ordin rapidă pânâ când numărul de instanțe deschise este cel ahtiat.

(*9*)
bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

Acest materie funcționează poate cu aplicațiile cine suportă rularea cu instanțe multiple cum ar fi Microsoft Office sau navigatoarele de Internet. Acest subterfugiu nu funcționează cu aplicațiile moderne din Magazinul Windows deoarece pot a rotocoli poate cu o singură instanță.

Vezi mai mult:  Cum folosim Bitdefender Adware Removal Tool for PC, pentru a scăpa de adware

7. Accesează meniul contextual pentru un orar

Puteți accesa meniul contextual al oricărei aplicații deschise, utilizând pictograma de pe bloca de activități. Pentru a a savarsi cest materie, apăsați SHIFT pe tastatură și atunci dați chicot dreapta pe pictograma aplicației de pe bloca de activități. O altă metodă este să dați chicot dreapta pe miniatura activă a acelei aplicații.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

8. Accesează elementele fixate și recente sau locațiile frecvente ale unei aplicații

Apăsați și trageți în sus aplicația fixată la bloca de activități sau dați chicot dreapta pe aceasta. Va apărea un lista de mancare contextual cu elementele fixate, recente și/sau locații frecvente. Acest lista de mancare eventual fi deosebit de la aplicație la aplicație și conține elemente specifice aplicației utilizate.

bloca de activitati, taskbar, eficacitate, scurtaturi, Windows

9. Navighează intre ferestrele deschise și comenzile rapide de pe bloca de activități, utilizând combinații de taste

Dacă vreți să folosiți claviatura pentru a a pluti intre ferestrele deschise și diferitele comenzi rapide aflate pe bloca de activități, puteți prii următoarele combinații de taste:

  • Navighează intre ferestrele deschise – folosiți WINDOWS + T pentru a abate de la o fereastră deschisă la alta utilizând miniaturile active. Această combinație funcționează și cu aplicațiile minimizate.

  • Accesează aplicații fixate la bloca de activități – folosiți WINDOWS + tastele numerice de la 1 la 9 pentru a demara orisice aplicație fixată. 1 se referă la premiu aplicație fixată la bloca de activități, 2 la a doua, și tot așa. Când o aplicație este deschisă, utilizând aceeași combinație de taste, aceasta va fi minimizată. Repetați acțiunea pentru a a desface din nou aplicația.

  • Navighează intre ferestrele aceleiași aplicații – folosiți CTRL + chicot pe aplicația fixată pentru a abate de la o fereastră deschisă la alta, a aceleiași aplicații.

  • Navighează intre aplicațiile deschise – folosiți ALT + ESC pentru a a pluti intre aplicațiile deschise.

  • Concentrează-te intre zonei de notare – folosiți WINDOWS + B pentru a abate la teren de notare și a a pluti aplicațiile afișate colo. Pentru a a desface aplicația selectată din teren de notare, apăsați ENTER pe tastatură.

Vezi mai mult:  Cum creezi un fișier ZIP în Windows (folosind funcționalitățile preinstalate)

Concluzie

Sperăm că v-a plăcut colecția noastră de sfaturi pentru a a se servi bloca de activități în mod eficace. Dacă mai știți și alte sfaturi sau trucuri, nu ezitați să ne lasați un nota pentru a ne a protegui să mărim această colecție.

Te uiți: 9 Sfaturi pentru utilizarea eficientă a barei de activități din Windows

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply