8 metode pentru a afla adresa IP în Windows (toate versiunile)

Adresa IP sau adresa Internet Protocol este o etichetă numerică orisicare este folosită în rețele pentru a recunoaste și a adapta dispozitivele din rețea, cum ar fi calculatoare, smartphone-uri, imprimante, etc. Adresa IP eventual fi o informație utilă, mai distins apoi când vrei să-ți configurezi rețeaua ori când vrei să te conectezi la diverse dispozitive din rețea. Cum afli adresa IP a unui calculator electronic sau mecanism cu Windows? În cest tutorial, îți oferim opt metode orisicare funcționează în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1:

NOTĂ: Informațiile din cest vademecum sunt pentru toate versiunile moderne de Windows: Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Pentru a ne a infaptui cazna mai simplă, noi am făcut capturi de ecran mai departe în Windows 10. Dacă vrei să înveți mai multe catre ce reprezintă adresele IP și orisicare este rolul lor în rețelistică, îți recomandăm aceste ghiduri:

1. Află adresa IP din Linia de Comandă (toate versiunile de Windows)

Deschide Linia de Comandă, introdu conduce ipconfig și apasă Enter. Este afișată o listă cu toate plăcile de rețea (cu fir sau fără fir) de pe sistemul tău cu Windows, prep și detalii catre orice.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Pentru orice placă de rețea poți pedepsi adresa IPv4 cât și pe cea IPv6.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Pentru a afla mai multe catre parametrii acceptați de conduce ipconfig și ce a infaptui orice, execută conduce ipconfig /?.

Vezi mai mult:  Cum faci o Restaurare Sistem la boot, fără a ajunge la desktop

Dacă vrei să afli mai multe informații catre alte comenzi de rețelistică pe orisicare le poți a realiza folosind Linia de Comandă, citește cest vademecum: Linia de comandă – Patru comenzi de rețelistică pe orisicare ar a se cere să le știi.

2. Cum afli adresa IP din aplicația Setări (oarecum în Windows 10)

Dacă ai Windows 10, destupa aplicația Setări. Apoi, mergi la Rețea și internet (Network & Internet). Sunt afișate o listă de setări și categorii de setări catre rețelistică. Dacă ești conectat(ă) la o rețea wireless, în stol din stânga a rezolva Wi-Fi și, în partea dreaptă, apasă pe numele rețelei la orisicare te-ai conectat.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Este afișată o listă lungă de proprietăți. Derulează în jos până iata câmpurile cu adresele IPv4 și IPv6.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Dacă ești conectat(ă) la o rețea prin cablu Ethernet, în stol din stânga a rezolva Ethernet și atunci apasă pe numele rețelei, în partea dreaptă a ecranului.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Derulează în jos fila cu proprietăți ale conexiunii și găsește câmpurile pentru adresele IPv4 și IPv6.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Acum poți închide aplicația Setări.

3. Află adresa IP din Panoul de Control (toate versiunile de Windows)

O metodă puțin mai tehnică implică folosirea Panoului de Control (Control Panel). Deschide-l și mergi la “Rețea și internet -> Centru rețea și partajare” (“Network and Internet -> Network and Sharing Center”). Dacă vrei să afli mai multe catre cest nucleu, citește cest tutorial: Întrebări simple: Ce este Centrul de rețea și partajare?. Apoi, dă terci pe legătura “Modificare setări adaptor” (Change adapter settings) din partea stângă.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Se destupa fila cu conexiuni în rețea, orisicare cuprinde toate adaptoarele de rețea instalate, inclusiv pe cele virtuale, create de servicii VPN ori de aplicații de virtualizare. Dă indoit terci pe disc pentru orisicare vrei să afli adresa IP.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Se va destupa geam de calm pentru disc respectivă. Apasă de butonul Detalii (Details) pentru a afla mai multe, inclusiv adresele IPv4 și IPv6.

(*8*)
adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Derulează în jos fila de detalii până găsești adresa IP orisicare te interesează, subliniată în a prinde de ecran de mai jos.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Când ai ispravit, închide ferestrele pe orisicare le-ai neacoperit.

Vezi mai mult:  Cum creezi întrebări de securitate în Windows 10 (pentru a îți recupera contul)

4. Cum găsești adresa IP în Informații de Sistem (toate versiunile de Windows)

O altă metodă orisicare funcționează în toate versiunile de Windows implică folosirea unei aplicații numită Informații de ansamblu (System Information). O poți destupa căutând în Windows după “informații” și dând terci pe numele aplicației. Poți afla mai multe catre această aplicație din cest tutorial: Informații de ansamblu – Cum afli totul catre configurația PC-ului tău.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

În aplicația Informații de ansamblu (System Information), mergi la stol din stânga și a ridica Componente (Components), urmat de Rețea (Network) și Adaptor (Adapter). Pe partea dreaptă a ferestrei poți pedepsi informații detaliate catre orice placă de rețea de pe sistemul tău. Derulează fila până găsești disc de rețea orisicare te interesează. Apoi, vei pedepsi pentru ea un câmp cu adresa IP, care-ți oferă informația pe orisicare o cauți.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Închide aplicația Informații de ansamblu (System Information) când ai ispravit.

5. Cum afli adresa IP din PowerShell (tinde în toate versiunile de Windows)

PowerShell este o aplicație similară cu Linia de Comandă, dar este și mai puternică și eventual cultiva cu mai multe elemente din Windows. PowerShell are două comenzi pe orisicare le poți aplica pentru a afla adresa IP a plăcii tale de rețea. Prima dintre ele este gip. Introdu această comandă în PowerShell și apasă Enter. Comanda va afișa mai multe detalii catre orice placă de rețea, inclusiv adresa IP.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

O altă comandă orisicare afișează același tip de rezolvare, este Get-NetIPConfiguration. Tastează conduce, apasă Enter și iata informațiile afișate.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Închide PowerShell când ai ispravit.

6. Află adresa IP din Task Manager (Windows 10 și Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, pornește Task Manager (Managerul de activități). Dacă se destupa în vizualizarea compactă, dă terci pe “Mai multe detalii” (More details). Apoi, mergi la foaie Performanță (Performance) și dă terci pe disc de rețea. Dacă ai o placă wireless, dă terci pe Wi-Fi și, în partea dreaptă, poți pedepsi adresa IP.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Dacă ești conectat la o rețea prin cablu, a rezolva Ethernet în stol din stânga și atunci, în partea dreaptă, iata câmpurile cu adresele IPv4 și IPv6.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Închide Task Manager (Managerul de activități) când ai ispravit.

Vezi mai mult:  Analiză comparativă: Dezinstalatoare de software – IObit vs Ashampoo vs Revo

7. Află adresa IP utilizând Harta reţelei (oarecum în Windows 7)

Windows 7 oferă o caracteristică unică, orisicare nu se regăseşte în Windows 8.1 sau în Windows 10. Numele acesteia este Harta reţelei şi îți oferă o hartă vizuală a reţelei din orisicare a infaptui judecie sistemul tău. Pentru a o accesa, destupa mai întâi Centrul de reţea şi partajare. În partea din dreapta sus a ferestrei se găseşte o legătură numită “Vizualizare hartă completă”. Dă terci pe ea.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Se va destupa Harta reţelei. Dacă treci cu mouse-ul pe peste calculatorului tău., informaţiile legate de reţea vor fi afişate, inclusiv adresele IPv4 şi IPv6.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Notează-ți-le şi închide Harta reţelei.

8. Află adresa IP din aplicația Setări PC (oarecum în Windows 8.1)

Dacă folosești Windows 8.1, destupa aplicația Setări PC (PC Settings). Apoi, a rezolva Rețea (Network) și mergi la Conexiuni (Connections). Aici poți pedepsi plăcile de rețea folosite și numele rețelei la orisicare ești conectat(ă). Apasă pe numele rețelei, în secțiunea Ethernet (dacă folosești o relatie prin cablu) ori Wi-Fi (dacă folosește o rețea wireless).

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Acum sunt afișate proprietățile conexiunii de rețea, inclusiv adresa IP.

adresa IP, Windows, IPv4, IPv6

Închide Setări PC (PC Settings) când ai ispravit.

Concluzie

Cunoaşterea adresei IP a calculatorului tău eventual fi o informaţie utilă în multe situaţii. Dacă știi şi alte modalităţi de a afla adresa IP din Windows sau dacă ai întrebări legate de cest informator, nu a sovai să ne lași un explicatie mai jos.

Te uiți: 8 metode pentru a afla adresa IP în Windows (toate versiunile)

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply