7 metode prin care ajustezi luminozitatea ecranului în Windows 10

Dacă petreci vartos curs pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, cumva fi efi-cace să știi cum să mărești și să reduci luminozitatea. Această setare este importantă mai select când folosești un laptop sau o tabletă, pentru că, fie că ești înăuntru sau afară, se cumva să fie util să ajustezi luminozitatea afișajului în funcție de împrejurimi. Din beatitudine, Windows 10 oferă mai multe opțiuni pentru a a schimba această setare. Citește iest tutorial și află cum poți scădea sau crește luminozitatea pentru ecranul tău în Windows 10:

NOTĂ: Caracteristicile din iest indreptar sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o tra-ducere de Windows 10 mai veche, este practicabil să nu ai intrare la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este util, ia-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru a sustine.

1. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 folosind combinații de taste

Pe unele tastaturi, există taste specialist concepute pentru a te a sprijini să modifici cu ușurință luminozitatea ecranului. Pe un laptop HP Spectre 13t, poți aplica tastele F2 și F3 pentru a a mici sau crește luminozitatea ecranului.

Tastele concepute pentru a a potrivi luminozitatea pe o tastatură HP

Pe un Surface Pro cu tastatură detașabilă, poți aplica combinația de taste Fn + Delete pentru a crește luminozitatea și Fn + BACKSPACE pentru a o micșora.

Tastele folosite la combinațiile care schimbă luminozitatea pe un Surface Type Cover

Pe laptopul de gaming Lenovo Legion Y520 cu Windows 10, poți apăsa combinația de taste Fn + F11 pentru a a mici luminozitatea ecranului sau Fn + F12 pentru a o crește.

Tastele folosite la combinațiile care schimbă luminozitatea pe o tastatură Lenovo

Aceste taste și combinații de taste sunt disponibile pe majoritatea laptopurilor și tabletelor cu Windows 10. Caută taste similare care au pe ele pictograma regina specifică luminozității.

Vezi mai mult:  Ascunde sau arată adresa de e-mail pe ecranul de conectare al Windows 10

Din meseratate, nu ai aceste taste pe tastaturile calculatoarelor desktop, deoarece oricare sedator are propriile lui setări pentru a verifica luminozitatea, după cum poți a gini în secțiunea următoare a acestui articol de fond.

2. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 folosind butoanele fizice ale monitorului tău

În curs ce unele monitoare au butoane speciale pentru ajustarea luminozității (ori în partea din față, ori pe una din a chenarui), la altele musai să te uiți prin meniurile lor pentru a găsi cum controlezi luminozitatea. Consultă manualul monitorului tău pentru a a zbura prin meniurile lui și a găsi setarea potrivită.

Ajustarea luminozității pe un sedator de computer, folosindu-i meniul

3. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 folosind Acțiunile rapide

Acțiunile rapide din “Centrul de Acțiuni” pot fi, de invar, folosite pentru a inlocui luminozitatea. Folosește combinația de taste Windows + A pentru a a casca “Centrul de Acțiuni”, dezvăluind un intrerupator pentru stralucire în partea de jos a ferestrei.

Schimbă luminozitatea folosind Acțiuni rapide

Dacă muți comutatorul din partea de jos a “Centrului de Acțiuni” la stânga sau la dreapta, luminozitatea afișajului tău se schimbă.

4. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 folosind aplicația Setări

Poți aplica și aplicația Setări pentru a inlocui nivelul de stralucire. Deschide Setări folosind combinația de taste Windows + I și apasă pe Sistem.

(*10*)
Accesează categoria Sistem din aplicația Setări

Categoria Sistem se a casca în a toarce Afișare. Folosește comutatorul de sub “Luminozitate și vopsea”, renumit “Modificați luminozitatea pentru afișajul integrat”, pentru a inlocui cât de stralucitor este afișajul.

Ajustează luminozitatea din Setări în Windows 10

Poți, de invar, să bifezi opțiunea “Modificați mecanic luminozitatea când se modifică nivelul de lumină ambientală” pentru ca dispozitivul tău să schimbe mecanic nivelul luminozității bazat pe câtă lumină măsoară senzorii săi în împrejurimi.

Vezi mai mult:  Review Prestigio MultiPad Visconte 3 - O tabletă accesibilă și de calitate

5. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 folosind Centrul Windows pentru instabilitate

Și Centrul Windows pentru instabilitate cumva uzitat pentru a a schimba luminozitatea afișajului tău. Tastează instabilitate în câmpul de căutare al barei de activități și apasă pe “Centru Windows pentru instabilitate”.

Deschide Centrul Windows pentru instabilitate

Folosește comutatorul de sub Luminozitate ecran pentru a a potrivi nivelul de stralucire.

Centru Windows pentru instabilitate îți prilejui să ajustezi luminozitatea

6. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 folosind PowerShell

Poți, de invar, să folosești PowerShell pentru a a schimba luminozitatea ecranului tău. Pentru a a casca PowerShell, introdu “powershell” în câmpul de căutare al barei de activități și apasă atunci pe Windows PowerShell.

Deschide PowerShell din drug de activități

Pentru a inlocui luminozitatea, introdu povatuire următoare:

**(Get-WmiObject -Namespace root/WMI -Class WmiMonitorBrightnessMethods).WmiSetBrightness(1,**brightnesslevel)

Înlocuiește brightnesslevel cu valoarea procentuală pe care o vrei pentru luminozitatea afișajului, de la 0 la 100. Pentru a a potrivi luminozitatea la 70%, am introdus povatuire:

(Get-WmiObject -Namespace root/WMI -Class WmiMonitorBrightnessMethods).WmiSetBrightness(1,70)

Folosește o comandă în PowerShell pentru a inlocui nivelul de stralucire

De îndată ce apeși Enter, luminozitatea este ajustată după preferințele tale.

7. Cum ajustezi luminozitatea în Windows 10 schimbând Modul de alimentatie

Reducerea luminozității ecranului scade consumul de robustete și crește autonomia dispozitivului tău. Pentru laptopuri și tablete, Windows 10 are o setare care schimbă luminozitatea afișajului în funcție de “Modul de alimentatie” pe care îl folosești. Pentru a a inviora această opțiune, mai întâi apasă pe pictograma Alimentare, care arată ca o baterie, din “Zona de inscriere”, în partea dreaptă a barei de activități și atunci accesează Setări baterie.

Deschide Setări baterie

PONT: Dacă nu iata pictograma Alimentare în “Zona de inscriere” a dispozitivului tău, poți a descoperi cum să o găsești și să o afișezi, citind: Zona de inscriere din Windows 10 – Cum afișezi sau ascunzi pictogramele.

În fanta de setări Baterie, derulează până la secțiunea Economisire baterie. Bifează caseta video din partea de jos, din dreptul opțiunii “Reduceți luminozitatea ecranului când sunteți în valoare absoluta Economisire baterie”.

Activează opțiunea pentru a a mici luminozitatea când economisești baterie

Această setare micșorează luminozitatea ecranului când dispozitivul tău încearcă să economisească baterie. Apasă din nou pe pictograma Alimentare din “Zona de inscriere” și mută la stânga, până la capăt, comutatorul de sub “Mod de alimentatie”. Atâta curs cât dispozitivul nu este băgat în priză, acesta ar cuveni să reducă luminozitatea ecranului, economisind baterie.

(*7*)
Pentru a a ragadui baterie, ecranul dispozitivului tău se întunecă

Ce metodă preferi pentru a a schimba luminozitatea ecranului tău?

Dacă știi să crești și să reduci luminozitatea, poți fi mai fertil și mai tare. Un ecran excesiv stralucitor sau excesiv întunecat îți cumva a distribui ochii și te cumva a efectua să te simți rău. Ce metodă de a a potrivi luminozitatea ecranului îți place mai vartos? Știi și altele? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Vezi mai mult:  4 metode de a alinia text în Microsoft Word

Te uiți: 7 metode prin care ajustezi luminozitatea ecranului în Windows 10

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply