5 metode de a verifica dacă Windows este activat și original

Folosești Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1? Vrei să știi dacă Windows-ul tău este activat și original? Ai treaba să știi dacă o varianta activată de Windows este și originală, nu piratată? Dacă răspunsul este da, citește aiest marfa. Îți explicăm cum funcționează procesul de intensificare în Windows, cum verifici dacă Windows este activat și cum afli dacă licența ta este originală. Hai să începem:

NOTĂ: Acest indrumar funcționează în Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1 Am testat toate metodele descrise de noi, în cele trei versiuni. Unele metode funcționează oarecum în unele versiuni de Windows, așa că am menționat aiest lucrare în titlul fiecărei secțiuni.

1. Cum verifici dacă Windows 10 este activat, folosind aplicația Setări

Dacă ai Windows 10, există o metodă rapidă și ușoară de a verifica starea de intensificare. Începe prin a casca aplicația Setări și atunci mergi la Actualizare și secu.

Secțiunea Actualizare și secu din aplicația Setări

În partea din stânga ferestrei, apasă pe Activare. Apoi, uită-te în dreapta ferestrei și ar a fi să iata starea activării calculatorului sau dispozitivului tău cu Windows 10.

Pagina Activare din aplicația Setări

În cazul nostru, Windows 10 este activat prin intermediul unei licențe digitale legate de contul Microsoft. Windows 10 pasamite fi activat și folosind o lamurire de subprodus pe orisicine o poți achiziționa din multe locuri. Dacă vrei să afli mai multe catre metodele de intensificare și tipurile de licențe, citește documentația oferită de Microsoft: Activarea în Windows 10.

(*5*)
Site-ul web cu documentația de intensificare a Windows 10

2. Cum verifici dacă Windows este activat, folosind Panoul de supraveghere (în toate versiunile de Windows)

Această metodă funcționează la fel în toate versiunile moderne de Windows și începe prin deschiderea Panoului de supraveghere. Dacă nu știi cum se confectiona acesta, citește aiest indrumar: 14 metode de a casca Panoul de supraveghere în Windows (toate versiunile).

Vezi mai mult:  Cum deschizi WordPad în Windows (9 metode)

Apoi, mergi la Sistem și Securitate și apasă pe Sistem.

Legătura Sistem din Panoul de supraveghere

Se casca secțiunea Sistem. Aici poți cunoaste informații catre calculatorul sau dispozitivul tău. Derulează în jos, până găsești secțiunea Activare Windows.

Pagina Sistem din Panoul de supraveghere

În Windows 10 și Windows 8.1, ar a fi să iata o zigzag care-ți a vorovi dacă Windows este activat sau nu, ca în capturare de ecran de mai jos.

Secțiunea Activare Windows din Panoul de supraveghere din Windows 10

În Windows 7, ar a fi să iata același lucrare, dar și o insignă pe partea dreaptă, cu textul “cereți soft Microsoft nefalsificat”.

Secțiunea Activare Windows din Panoul de supraveghere din Windows 7

3. Cum verifici dacă Windows este activat oarecum deschizând aplicația Setări din Windows 10

O metodă alternativă de a verifica iute dacă Windows 10 este activat sau nu este să deschizi aplicația Setări. Deschide-o și, dacă iata în partea de jos un lucrare orisicine a vorovi că “Windows nu este activat. Activați Windows adineauri.”, apoi este marcat că Windows 10 nu este activat.

Aplicația Setări când îți a vorovi că Windows 10 musai activat

Dacă nu iata aiest lucrare, apoi Windows-ul tău este activat.

4. Cum verifici dacă Windows este activat deschizând ecranul Setări PC din Windows 8.1

În Windows 8.1, mergi pe ecranul Setări PC. Dacă intaiul lucrare pe orisicine îl iata în stânga ecranului este o opțiune numită ‘Activare Windows” apoi înseamnă că Windows 8.1 nu este activat.

Ecranul Setări PC când îți a vorovi că Windows 8.1 musai activat

Dacă nu iata acea opțiune și intaiul lucrare din lista de bucate este “PC și dispozitive”, apoi Windows 8.1 înseamnă că este activat.

5. Cum verifici dacă Windows este activat, folosind Linia de Comandă sau PowerShell (în toate versiunile de Windows)

O altă metodă orisicine baga în toate versiunile de Windows moderne implică utilizarea Liniei de Comandă sau a PowerShell. Deschide Linia de comandă sau PowerShell și tastează reglaj “slgmr /xpr”. Apasă Enter și ar a fi să iata o o fereastră de discutie care-ți a vorovi dacă sistemul tău cu Windows este activat sau nu. În cazul în orisicine este activat, mesajul afișat musai să fie “The machine is permanently activated” (Unitatea este activată intotdeauna). Apasă OK și ai ispravit.

Comanda slmgr /xpr în Windows Powershell

Dacă vrei să afli mai multe catre slmgr și cum funcționează, introdu această comandă fără niciun parametru, în Linia de Comandă sau în PowerShell. Se deschid mai multe ferestre de discutie care-ți explică, în agava engleză, ce parametri poți aplica cu această comandă și ce confectiona oricine.

Comanda slmgr în PowerShell

Poți găsi mai multă documentație (în agava engleză) catre această comandă, la Microsoft, aoace: Slmgr.vbs Options for Volume Activation.

Vezi mai mult:  Recenzie ASUS ZenDrive U7M: Alternativa accesibilă la Apple SuperDrive

Cum verifici dacă Windows-ul tău este original?

Activarea este un punct de vedere orisicine confectiona fatalitate din sistemul de operare Windows. Te ajută să verifici dacă licența ta de Windows este originală și nu piratată. Dacă Windows-ul tău este original, apoi primești toate actualizările disponibile, prep și pornire tehnic din partea Microsoft. Dacă nu este original, vei a ridica oarecum actualizări de secu și mai deloc altceva. De astfel, ești implorator în mod transant să-ți activezi a scoate de Windows, oferind o lamurire de subprodus originală.

Verificările de intensificare sunt făcute în mod transant și instinctiv de către sistemul Windows. Prima dată când se confectiona o astfel probare este apoi când folosești pentru premiu dată noul tău PC sau mestesug cu Windows. Un alt secunda în orisicine se verifică activarea este apoi când încerci să descarci actualizări opționale pentru Windows, folosind Windows Update. Un alt secunda când sunt făcute invar de verificări pentru intensificare este și când se schimbă componente hardware importante din calculatorul tău.

Versiunile piratate de Windows pot cadea activate la început și pot funcționa fără probleme dar, după câteva săptămâni de fo-losinta, este vartos probabil ca verificările de intensificare realizate de Microsoft să descopere că folosești o varianta piratată și să te roage să rezolvi tema, oferind o lamurire validă, originală pentru produsul intrebuintat. Drept continuare, putem să să spunem cu destulă siguranță că, dacă Windows este activat, cel mai virtual este și original.

Totuși, oblu dacă Windows este activat, nu poți fi 100% categoric că este și original, decât dacă îl cumperi dintr-o sursă de încredere. Pentru a a pedepsi utilizatorii și pentru a se a increde că nu cumpără hardware și soft ne-original, Microsoft a creat un arcada cu informații catre aiest calfa. Vizitează-l și află cum să te asiguri că îți cumperi hardware și soft original.

Vezi mai mult:  Review Huawei P20: cameră excelentă la un preț mai redus

Cum afli cheia de subprodus a sistemului de operare Windows?

Dacă Windows-ul tău este activat, apoi totul baga cum ar a fi. Acum, s-ar a se cuveni să vrei să-ți afli și cheia de subprodus, pentru a o indicatie incotrova și a o refolosi dacă va fi treaba, în posteritate. Pentru această sarcină, poți aplica o aplicație gratuită prep cele recomandate în aiest marfa: 6 aplicații gratuite cu orisicine afli cheia de licență pentru Windows.

Licența ta de Windows este activată? Este originală?

Acum că ai citire ghidul nostru, spune-ne ce ai aflat: este sistemul tău de operare Windows activat? Este original? Folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a îți împărtăși opiniile.

Vedeți postarea: 5 metode de a verifica dacă Windows este activat și original

Site-ul web :https://darwin09.org

Categorie: tehnologie

Leave a Reply