15 metode pentru a deschide Setări în Windows 10

Aplicația Setări este locul inde personalizezi cum funcționează Windows 10. De aoace poți stabili dispozitive, a preschimba setările pentru tastatură, fundalul pentru desktop, poți actualiza Windows 10 ori îmbunătăți setările de confidențialitate. Pentru a a preschimba setările Windows 10 așa cum vrei, musai să deschizi aplicația Setări, cine dori să înlocuiască vechiul Panou de Control din Windows 7. Sunt multe moduri prin cine poți deschide Setări, inclusiv unele scurtături de la tastatură. În aiest indrumator le partajăm pe toate, pentru ca să știi incetinel inde se află Setări în Windows 10:

NOTĂ: Capturile de ecran din aiest indrumator sunt de pe Windows 10 May 2020 Update. Dacă nu știi ce tra-ducere ai instalată, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Ce este aplicația Setări din Windows 10?

Mai întâi, o explicație rapidă dupa aplicația Setări (Settings) din Windows 10: aceasta este înlocuitorul actual al vechiului Panou de Control. Ambele aplicații te ajută să configurezi Windows 10, dar Setări este dezvoltată în mod sustinut, în durata ce Panoul de Control este insingurat încet. Astăzi, aplicația Setări oferă indelung mai multe opțiuni de configurare și are avantajul de a fi ușor de vechi atât cu mouse-ul, cât și cu claviatura și cu ecranele tactile. O poți aplica curand pe PC-urile desktop clasice, dar și pe dispozitive hibride ori tablete.

Aplicația Setări din Windows 10

Acum că știi ce este Setări, hai să vedem toate modurile în cine accesezi aplicația:

Vezi mai mult:  Transferă fișiere prin Bluetooth, de pe un smartphone cu Windows 10 Mobile

1. Deschide Setări cu o scurtătură de la tastatură

Suntem fani ai scurtăturilor de la tastatură și acesta este cea mai rapidă: apasă tastele Windows + I concomitent.

Scurtătura de la tastatură pentru Setări

Aplicația Setări se deschide rapid.

2. Cum deschizi Setări din meniul Start al Windows 10

Utilizarea meniului Start este o altă metodă rapidă pentru pornirea Setări. Apasă pe butonul Start și atunci pe scurtătura Setări. Arată ca o roată dințată.

Scurtătura Setări din meniul Start al Windows 10

O altă metodă este să apeși pe butonul Start, să derulezi în jos meniu de aplicații până la buche S și să apeși pe Setări.

Deschide Setări din meniul Start

3. Cum deschizi Setări din CMD (Linia de Comandă) sau PowerShell

Dacă-ți pofta mediile în liniament de comandă, apoi îți va plăcea această metodă: implică utilizarea Liniei de Comandă ori a PowerShell, în funcție de ce preferi. Deschide CMD (Linia de Comandă) sau pornește PowerShell, introdu ordona plecare ms-settings: și apasă Enter.

Deschide Setări din CMD

După ce ai apăsat Enter, Windows 10 deschide rapid aplicația Setări.

4. Cum deschizi Setări din meniul WinX

Meniul WinX este cascat apăsând tastele Windows + X sau cu un clic-dreapta pe butonul Start. În meniul cine este afișat, mergi la Setări.

Mergi la Setări în meniul WinX

5. Cum deschizi Setări în Windows 10 folosind Căutarea

Pe drug de activități din Windows 10, folosește besactea de Căutare și, înăuntru, prevedea “setări” sau “settings”. Înainte de a termina de tastat, rapid ce se afișează rezultatul Setări, apasă Enter sau dă chicotit pe consecinta.

Folosește căutarea din Windows 10 pentru a deschide Setări

6. Spune-i Cortanei să deschidă Setări (Settings)

Dacă folosești Windows 10 în engleză și ai activată Cortana, îi poți cauta să deschidă setările pentru apara. Apasă pe pictograma Cortanei și tastează ori arata în engleză: Open Settings (Deschide Setări). Cortana îți confirmă comandă și afișează un socoteala prin care-ți arata că va deschide Setări.

(*10*)
Cum îi spui Cortanei să deschidă Setări

7. Deschide Setările din Windows 10 folosind geam Executare

O altă metodă implică folosirea ferestrei Executare. Pentru a o deschide, apasă Windows + R pe tastatură, introdu ordona ms-settings: și apasă OK sau Enter.

Deschide Setări din geam Executare

Aplicația Setări este deschisă rapid.

8. Crează o scurtătură Setări și fixeaz-o pe desktop

Dacă-ți place să deschizi aplicații folosind o scurtătură pe desktop, poți constitui una pentru Setări. Dă chicotit dreapta pe desktop și a stabili Nou urmat de Comandă rapidă. În expertul Creare Comandă Rapidă, introdu destinația “ms-settings:” (fără semnul aducerii).

(*15*)
Crează o scurtătură pentru Setări

Citește aiest indrumator dacă ai impozit de asistenta cu crearea de scurtături: Cum creezi scurtături către aplicații, fișiere, foldere și pagini web în Windows 10.

Vezi mai mult:  Recenzie Lenovo Legion Y520: O alegere excelentă pentru gameri

9. Deschide Setări în Windows 10 din Explorer

Explorer (sau File Explorer) îți oferă o metodă rapidă de a deschide aplicația Setări. Deschide Explorer și mergi la Acest PC. Extinde a toarce Computer din interfața de tip panglică de sus și apasă pe Deschidere setări.

Cum deschizi Setări din Explorer

Un subterfugiu neornat și curand.

10. Deschide Setările Windows 10 folosind Centrul Acțiuni

Windows 10 cuprinde și un Centru Acțiuni, locul inde iata notificări dupa lucrurile cine se întâmplă pe dispozitivul tău și ai la dispoziție acțiuni rapide pe cine le poți a savarsi. Deschide Centrul Acțiuni cu un chicotit pe pictograma sa din tinut de notificări, în colțul din dreapta jos al ecranului, ori apăsând tastele Windows + A. În partea de jos a Centrului Acțiuni iata câteva butoane și scurtături. Apasă pe Toate setările și se deschide aplicația Setări.

Deschide Setări din Centrul Acțiuni

11. Fixează aplicația Setări la meniul Start ori pe drug de activități

Dacă folosești des aplicația Setări, posibil fi o notiune bună să-i fixezi scurtătura pe drug de activități a Windows 10 ori pe meniul Start. Pentru a a fauri acesta, deschide meniul Start și dă chicotit dreapta sau apasă și ține apăsat pe pictograma Setări. Se deschide un lista de bucate, inde poți a stabili între “Fixare la Start” sau “Mai multe -> Fixare în drug de activități”, în funcție de inde vrei să pui scurtătura pentru Setări.

Fixează Setări la Start sau în drug de activități

După ce realizezi una dintre aceste două acțiuni, poți pleca Setări folosind scurtătura din tinut aleasă de apara.

Scurtătura Setări fixată la Start sau în drug de activități

12. Deschide Setări folosind Managerul de Activități

Deschide Managerul de activități – o metodă rapidă este să apeși tastele CTRL + SHIFT + ESC. S-ar a merge să iata vizualizarea compactă a Managerului de activități. În aiest caz, apasă pe “Mai multe detalii” în colțul din stânga jos. Apoi, deschide meniul Fișier și dă chicotit pe “Rulare vrednicie nouă”. În geam “Creare vrednicie nouă” introdu ordona “ms-settings:” (fără semnul aducerii) în câmpul Deschidere și apasă pe OK sau ENTER.

Pornește Setările Windows 10 din Manager de activități

13. Cum deschizi Setări de pe desktop

O metodă mai complicată, dar nu neapărat lentă, de a deschide aplicația Setări este din meniul contextual de pe desktop. Dă chicotit dreapta ori apasă și ține apăsat pe desktop și a stabili între Setări afișare sau Personalizare din meniul contextual.

Deschide Setări afișare sau Personalizare

Aplicația Setări se deschide la secțiunea aleasă đin lista de bucate. În verice caz, dă chicotit pe Acasă din colțul stânga sus și ajungi la ecranul de plecare al aplicației Setări.

Mergi la fata Pornire din aplicația Setări din Windows 10

14. Cum accesezi Setările Windows 10 de pe drug de activități

Bara de activități posibil fi și ea folosită pentru a deschide curand aplicația Setări. O metodă este să dai chicotit dreapta ori să apeși și să ții apăsat pe spațiul gol de pe drug activități și să alegi “Setări drug de activități”.

Deschide Setările Windows 10 de pe drug de activități

Se deschide aplicația Setări la secțiunea de Bară de activități. Apasă pe Pornire, în colțul stânga sus, pentru a sfarseste la fata sa de plecare.

Mergi la fata de Pornire a Setărilor

O altă metodă este să dai chicotit ori să apeși pe pictograma de rețea (sau Wi-Fi) din colțul din dreapta jos al ecranului și, atunci, să apeși pe “Setări rețea și internet”.

Deschide Setările Windows 10 de pe drug de activități

Apoi, apasă pe Pornire, în colțul din stânga sus al ferestrei Setări, pentru a sfarseste pe fata sa de plecare.

Vezi mai mult:  Setează locația implicită în Windows 10 pentru aplicații. La ce folosește asta?

15. Deschide Setări din Panoul de Control

Această ultimă metodă este tare insarcinata, dar am categoric să o includem pentru a fi cât mai compleți cu putință. Deschide Panoul de Control, și mergi la “Conturi de utilizator -> Conturi de utilizator”. Apoi, dă chicotit sau apasă pe legătura “Modificările la socoteala se fac în setările PC-ului”. Asta te duca la fata “Informațiile dvs” din Setări.

Deschide Setările Windows 10 din Panoul de Control

Alte locuri din Panoul de Control cine te duc la aplicația Setări sunt:

  • “Sistem și aparare -> Securitate și întreținere -> Recuperare”
  • “Aspect și individualizare -> Bară de activități și navigare”
  • “Aspect și individualizare -> Activarea sau dezactivarea Contrast înalt” (sub Centrul Simplificare intrare)

La fel ca în secțiunea precedentă, nu a se privi să apeși pe Pornire în colțul stânga sus pentru a sfarseste la fata de plecare din aplicația Setări.

Cunoști și alte metode pentru a deschide Setări în Windows 10?

Astea sunt toate metodele pe cine le cunoaștem pentru a deschide aplicația Setări din Windows 10. Dar, posibil că sunt și mai multe și, dacă știi tu una pe cine noi nu am detaliat-o, nu a se ingaima să o împărtășești într-un talc mai jos. Vom actualiza articolul pentru a cuprinde verice metode în surplus descoperim.

Te uiți: 15 metode pentru a deschide Setări în Windows 10

Sursă:https://darwin09.org

Categorii: tehnologie

Leave a Reply